Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madzenka 18:39, 14 lut 2015

Wybaczcie... ale widać , ze sezon się zaczął ruch taki, ze nie dam rady wszystkim odpowiedzieć zatem:

Macham i dziekuje za wizytę: Joanna, Magda70, Makkaksia, Ana Art, Gusiarz, Mira, Juzia, Ciocia Gosia, Agunia, Ewkakonewka, Anusia, MAD, Bogdzia, Kasik, Juzia, Ewik, Jazzy, Agnieszka z Jurajskiego, Angnieszka B, Ania Monteverde, Iwonka potocznie zwana przeze mnie Lwem , Olaw , Zaczarowana, Sebek, Ola Leon, Nawigatorka, Kondzio, Aika

Jesli o kimś zapozmniałam, to wybaczcie ale starość nie radość
Kasiek 18:41, 14 lut 2015

A ja sie zastanawiam, co po sezonie doniczkowym zrobisz z ziemia zmieszana z pampersami, gdzie ja wyrzucisz. Do ogrodu? Na kompostownik?
Madzenka 18:42, 14 lut 2015

Siakowa, Bleebla jeśli nie doczyatałyście u Małej Mi przezabawnej dyskusji o wykorzystaniu pameprsów do celów ogrodniczych to koniecznie musicie to nadrobić! Dyskusja osiągnęłam apogeum gdy zaczął się bój o zastosowanie wykorzystanych pampersów.... i roli mocznika w ekologicznej hodowli roslin

https://www.youtube.com/watch?v=sXb8rJ8Rm3I&feature=share&fb_ref=share
waldek727 18:44, 14 lut 2015

Agnieszka_B napisał(a)
Melduję, że u mnie kocimiętka na gwałt wychodzi

A ja głupi myślałem, że koty tak tylko z radości się w niej tarzają.
Karol99 18:44, 14 lut 2015

Madzenka napisał(a)

Napisałam Joli lojalnej
Dzisiaj cięłam mój żywopłot grabowy, buki i wycielam trawy. Ale u nas nie było w ogóle zimy..... Nawet gdy spadl snieg to symbolicznei bez mrozow. Nawet ziola w dniczkach bez okrycia jak w klimacie środziemnomorskim przeżyły.

Dlatego może wstrzymaj się jeszcze, bo do Was czasami nadchodzą skandynawskie mrozy.... Masz jeszcze czas chyba ze ciepla pogoda bedzie sie utrzymywać to za tydzien graby i buki można u Ciebie ciąć.

Dziękuję za odpowiedź.
Madzenka 18:45, 14 lut 2015

Efffa napisał(a)
Witaj Marzenko, od dawno cichaczem podglądam Twój ogród, jest przepiękny, widac, że uwielbiasz swój ogród, zresztą nie ma się co dziwić, hmm gdybym ja taki miała to byłoby cudnie, no ale cóż, narazie mogę marzyć. W zwiazku z tym w chwili wolnego zajrzyj do mnie i doradź!

Ogród uwielbiam, to mój sposób na stres dnia codziennego i tempo w pracy. Gdy nadchodzi wiosna czuję sie jak nowonarodzona.

Jesli bedziesz z nami na forum na pewno stworzysz piekny ogród. Obejrzyj rok w ogrodzie u Marty "Zielona" zobaczysz jak własnymi rękoma w rok mozna z forum stworzyć cudowny ogród.
Historia mojego ogrdu tez jest w moich poprzednich wątkach. W wyszukiwarkę wpisz Marzena2007 , znajdzesz moje poprzednie wątki

Ogród nieustannie się zmienia. Dzisiaj przesadziłąm 3 rozplenice Paul's Giant. Tylko ciiiiii bo inni pomyślą, że już można przesadzać trawy
Madzenka 18:46, 14 lut 2015

Kasiek napisał(a)
A ja sie zastanawiam, co po sezonie doniczkowym zrobisz z ziemia zmieszana z pampersami, gdzie ja wyrzucisz. Do ogrodu? Na kompostownik?

Do kompostownika, podobno w w ciagu 3 lat się biodegraduje. Więc nic sie nie stanie jak trafi na inne rabaty.
Agnieszka_B 18:47, 14 lut 2015

waldek727 napisał(a)

Moje koty nie chcą się w niej tarzać , za to ja nie odmówię
Madzenka 18:48, 14 lut 2015

waldek727 napisał(a)

Waldek przy Tobie trzeba być czujnym jak ważka Karkonoska
Madzenka 18:52, 14 lut 2015

hanna_ryszkowska napisał(a)
Witaj Marzenko,
Pierwszy raz piszę na tym forum - właśnie do Ciebie, gdyż w tym roku zamierzam poczynić zmiany w swoim ogródku, inspirując się głównie Twoim. Jest piękny. Codziennie śledzę, co się w nim dzieje. Czekam na platany i róże.
Zadziwia mnie jak wiele osób na tym forum tak jak ja przestępuje z nogi na nogę w oczekiwaniu na wiosnę.
Pozdrawiam

Przemiły wpis , dziękuję bardzo.
Haniu cały czas się biję z myślami brzozy czy platany... własciwie decyzję podjęłam juz dawno, platany oglądam w drodze do pracy .... Ale róze dadzą czau. Dzisiaj wielką stipę z doniyc przed domem rzesadziłam w nóżki róż. Oj fajnie bedzie.