Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

olaw 17:01, 14 lut 2015

Z paczki pampersów się uśmiałam
U Ciebie piękna wiosna a u nas nadal zima chociaż słoneczko cudnie świeci, a mnie się wreszcie zachciało planować nowe rabatki
Kanutka 17:16, 14 lut 2015

Witam serdecznie.
Odważyłam się w końcu ujawnić, od dawna podczytuję Cie po cichu, i w końcu przyszła pora coś napisać. Bardzo, bardzo, ale to bardzo podoba mi sie Twój ogród.
Widać dużo pracy włożonej w niego, eh kiedy ja będę miała taki piękny kawałek

Mam małe pytanko do Ciebie, bo nigdzie nie mogę tego znaleźć. W zeszłym roku wsadziłam brzozy pendule i widzę,że Ty też je masz i w związku z tym moje pytanie: czy Ty je na wiosnę tniesz? Moje takie rzadkie na razie są,a chciałabym żeby się korona jej zagęściła

Pozdrowionka i gratuluję pięknego ogrodu
Iwk4 18:01, 14 lut 2015

Marzenko, u mnie też znalazłam krokusa, ale jeszcze w pąkach. Pewnie u mnie za tydzień się rozwinie. szkoda, ze w nocy przymrozki. W dzień w słoneczku +15 było. M na tarasie siedział, umyłam ławkę i stół. Wiosennie się zrobiło.
Madzenka 18:15, 14 lut 2015

Rench napisał(a)
U mnie tez ciepełko,aż mi się ręcę rwą do ścinania traw,tylko mam lekko boja ,ze zima wróci

Wczoraj nasiałam na pampersach heliotrop, ale czekałam z operacją aż wszyscy wybędą z domu

Renatko mój M gdy widział w przerwie obiadowej moją minę z uśmiechem od ucha do ucha powiedział NARESZCIE! Więc ogrodniczki tak mają, czuję że się na nowo narodziłam
Utryłam się dzisiaj strasznie....
Madzenka 18:20, 14 lut 2015

Kuba napisał(a)
Witam. Śledzę Twoje ogrodowe poczynania z zapartym tchem i czekam na codzienne newsy jak inni na wiadomości sportowe. Co już robisz w ogrodzie? Zakupy fajne, ale pieluch nie ogarniam, wiem z innych wątków że hydrożel, ale do czego - doniczek? O raju ile tu się dzieje. A ja muszę w pracy Pozdrawiam

Melduję, ze dzisiaj ścięłam miskanty... Jednak po przerwie obiadowej machnęłam kolejne 15 szt... zostały mi 5 szt największych! Ale to już na następną sobotę, bo mi nadgrstek odmówił posłuszeństwa. Te wielkie miskanty co mam przy murze zostawiam M pod piłę, sekatorem rok temu już ich nie mogłam przyciąć.
Przycięłam również graby, buki i już nic więcej nie robiłam
Aha trawy z donic przesadziłam do gruntu. To niewyobrażalne ale stipy i kostrzewy przeżyły zimę w donicach. Cyprysiki również!! Nawet rok temu rosliny nie dały rady.
monteverde 18:23, 14 lut 2015

zakupy super, wątek pędzi jak oszalaly, krokusiki podziwialam śliczne a na instrukcję pampersową czekam pozdrówka Marzenko
Madzenka 18:24, 14 lut 2015

katiaxx napisał(a)

taki dolomit się kupuje np w Obi ? Mam trawnik drugi rok i nie wiem jak zacząć sezon, mam w nim trochę koniczyny i innego badziewia ale w tamtym roku nie mogłam nic dać mocniejszego, czy w tym zaczac od dolomitu a potem coś z odchwaszczaczem ?

Dolomit kupisz w każdym centrum ogrodniczym i w marketach.
Ja sypnę Dolomitem bo mam kwaśną glebę. Z tego powodu z roku na rok coraz gorzej rośnie. Po areacji (gdy juz trawnik obeschnie) sypnę Azofką. Odchwaszczanie mozęsz zrobicw dowolnym momencie gdy chwasty juz bedą rosły.

i musze sie poskarżyć.... M uznał, ze jeszcze zima i oprotestował walcowanie trawnika....
Agnieszka_B 18:24, 14 lut 2015

Strasznie się cieszę, że ruszyliśmy z sezonem. Melduję, że u mnie kocimiętka na gwałt wychodzi
Madzenka 18:31, 14 lut 2015

ewa004 napisał(a)

Marzenko pamiętasz może w jakim przedziale stron masz opisaną historię rabatki trzmielinkowej ?

Ewuś nie mam pojecia....
Dla Ciebie w kolejnych latach
2012

2013

2014
wiosna

koniec lata
Madzenka 18:34, 14 lut 2015

Kanutka napisał(a)
Witam serdecznie.
Odważyłam się w końcu ujawnić, od dawna podczytuję Cie po cichu, i w końcu przyszła pora coś napisać. Bardzo, bardzo, ale to bardzo podoba mi sie Twój ogród.
Widać dużo pracy włożonej w niego, eh kiedy ja będę miała taki piękny kawałek

Mam małe pytanko do Ciebie, bo nigdzie nie mogę tego znaleźć. W zeszłym roku wsadziłam brzozy pendule i widzę,że Ty też je masz i w związku z tym moje pytanie: czy Ty je na wiosnę tniesz? Moje takie rzadkie na razie są,a chciałabym żeby się korona jej zagęściła

Pozdrowionka i gratuluję pięknego ogrodu

Dziekuje, ze sie ujawiniłaś Witaj
Brzozy pendule cięłam zwykle latem gdy pędy robiły się długie i zasłaniały mi rabaty. Mozesz teraz je przyciąc, bo za chwilę gdy ruszy wegetacja będą puszczać soki, dlatego koniec zimy to idealny termin do przycięcia brzóz. Potem dopiero radze ciąć w lipcu.