Reniu ja zawilce i miskanty ML sadziłam w lipcu na przemian, po tych kilku miesiącach wiem, że zawilce muszę wysunąć do przodu bo ML strasznie urósł i za chwilę je pożre - weź to pod uwagę przy komponowaniu u siebie.
no wreszcie jestem na bieżąco - tyle się tu działo, troszkę jestem zamotana, ale czekam teraz na rośliny, w sumie jak je zaczniesz ustawiać to będzie prościej coś ustalić.
Z ostatnich dyskusji wynika, że pomysł z berberysami odszedł precz - zobaczymy czy swoje OR też tak będę przeklinać za jakiś czas, na razie tylko raz je ciachałam i jakoś sprawnie mi to poszło, jeszcze się na nie nie wkurzam
Z tego co patrzę to masz odmianę zawilców Honorine Jobert, a ja niedawno się zorientowałam, że moja też taka, a kupowałam jako Whirlwind - właśnie jestem w trakcie procedury reklamacyjnej - ciekawe co z tego wyjdzie.
to skoro akurat taki temat się wywiązał to co myślicie o zestawieniu Eden Rose i Giardiny - w układzie 2 szt Giardiny i następnie 2 Eden Rose (przy pergoli tarasowej) - Eden Rose już mam, a Giardiny wlaśnie chciałam zamawiać.
Dziękuję Edytko za zdjęcie - Twoje bardziej rozrośnięte już są ... ale w sumie wydają się być podobne
Ekranik cisowy raczej będzie - szukam cisów - ciężko z odmianą hicksii u mnie
Mam pana, który przywozi z Holandii w poniedziałek sadzonki z gołym korzeniem zwykłego cisa po 4zł ale nie wiem jak to będzie wyglądało za taką cenę i czy się przyjmie?
Witaj Janeczko - miło było Cię poznać i zobaczyć na żywo w Wojsławicach.
Podglądam Twój ogródek od początku i już czekam na przyszły sezon bo jak te wszystkie róże Ci się rozrosną i zakwitną to będzie szał!
A ja kupiłam w Wojsławicach na stoisku tejże szkółki rozchodnika Goodbud - tak się przyglądam i kolorystycznie one są bardzo podobne.
Odmiana tak się spodobała, że musieli dowozić drugi raz a jak już się samochód pojawił po 2 godzinach oczekiwania to ludzie mało sobie ich z rąk nie wyrywali
Odkąd mam już swój kompost to tak samo przygotowuję ziemię pod rośliny
Edit: Właśnie doczytałam jaka jest różnica między tymi dwoma odmianami - wysokość i szerokość - Twój będzie prawie 2 razy wyższy i większy od mojego.
Niedawno robiłam fotki swoich dla Pauliny (paulina_ns) to przy okazji Ci wrzucę - listki wyglądają tak samo - mam 7 ale żaden nie zakwitł, ani się na to nie zanosi.
Nie wiem czy dobrze zrozumiałam, cisowego ekranika jednak nie będzie?
Pachnie pięknie, plus ma taka siła rażenia, że czuję ją na tarasie, chociaz jest daleko. Ucinam kwiaty do wazonu i wacham w domu sobie. zazdroszcze spotkania, bardzooooo.
Kasiek, lubię drobne radości Wdzięcznam Ci za parcha jestem
Marta, niesamowita jest, po takim styraniu i ona kwitnie. Za to ją kocham i wybaczam kolor
Ewcia nie tylko pięknie wygląda ale też jest super babka z niej! O ogrodowiskowym celebrycie nawet nie piszę bo jego to pół Polski już zna!
Tak, to slender silhoutte. Ja miałam zamówione 4szt ale dowieźli [pewnie po tym jak wspomniałam że ich adres znam przez Ogrodowisko ] i jeszcze kilka sztuk spokojnie zostało Cena super, zwłaszcza gdy porównam do oferty z internetu, gdzie cena dużo wyższa, a wysokość to 60-80cm tylko. Jestem super zadowolona. Ale koniec gadania, trzeba ochotników do kopania dołów znaleźć.