Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 10:12, 30 wrz 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Reniu ja zawilce i miskanty ML sadziłam w lipcu na przemian, po tych kilku miesiącach wiem, że zawilce muszę wysunąć do przodu bo ML strasznie urósł i za chwilę je pożre - weź to pod uwagę przy komponowaniu u siebie.

Dzięki
Rozważam jeszcze dać jakieś dwa miscanty z tyłu za świerkami ... i wtedy z przodu jakieś niewielkie miscanty ...
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 10:08, 30 wrz 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Z tego co patrzę to masz odmianę zawilców Honorine Jobert, a ja niedawno się zorientowałam, że moja też taka, a kupowałam jako Whirlwind - właśnie jestem w trakcie procedury reklamacyjnej - ciekawe co z tego wyjdzie.

Boszszsze ... jak Ty te wszystkie nazwy ogarniasz?
A to znaczy, że ta odmiana "nasza" jakaś nie teges?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 09:52, 30 wrz 2015

Do góry
Krys napisał(a)
Przed zawilce stipa

Wyglądałoby to ładnie, tylko stipa w cieniu słabo będzie rosła, a zawilcom z kolei takie stanowisko odpowiada najbardziej.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 09:40, 30 wrz 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Zastanawiam się jaką trawkę mogłabym posadzić przed zawilce ... hmm

Reniu ja zawilce i miskanty ML sadziłam w lipcu na przemian, po tych kilku miesiącach wiem, że zawilce muszę wysunąć do przodu bo ML strasznie urósł i za chwilę je pożre - weź to pod uwagę przy komponowaniu u siebie.
Ogród wyrozumiały 09:25, 30 wrz 2015

Do góry
no wreszcie jestem na bieżąco - tyle się tu działo, troszkę jestem zamotana, ale czekam teraz na rośliny, w sumie jak je zaczniesz ustawiać to będzie prościej coś ustalić.

Z ostatnich dyskusji wynika, że pomysł z berberysami odszedł precz - zobaczymy czy swoje OR też tak będę przeklinać za jakiś czas, na razie tylko raz je ciachałam i jakoś sprawnie mi to poszło, jeszcze się na nie nie wkurzam
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 09:21, 30 wrz 2015

Do góry
Z tego co patrzę to masz odmianę zawilców Honorine Jobert, a ja niedawno się zorientowałam, że moja też taka, a kupowałam jako Whirlwind - właśnie jestem w trakcie procedury reklamacyjnej - ciekawe co z tego wyjdzie.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 09:20, 30 wrz 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
to skoro akurat taki temat się wywiązał to co myślicie o zestawieniu Eden Rose i Giardiny - w układzie 2 szt Giardiny i następnie 2 Eden Rose (przy pergoli tarasowej) - Eden Rose już mam, a Giardiny wlaśnie chciałam zamawiać.
One tez są zbliżone kolorystycznie, będzie mdło moim zdaniem. Pytanie co kto lubi.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 09:19, 30 wrz 2015

Do góry
to skoro akurat taki temat się wywiązał to co myślicie o zestawieniu Eden Rose i Giardiny - w układzie 2 szt Giardiny i następnie 2 Eden Rose (przy pergoli tarasowej) - Eden Rose już mam, a Giardiny wlaśnie chciałam zamawiać.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 09:07, 30 wrz 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Niedawno robiłam fotki swoich dla Pauliny (paulina_ns) to przy okazji Ci wrzucę - listki wyglądają tak samo - mam 7 ale żaden nie zakwitł, ani się na to nie zanosi.

Nie wiem czy dobrze zrozumiałam, cisowego ekranika jednak nie będzie?

Dziękuję Edytko za zdjęcie - Twoje bardziej rozrośnięte już są ... ale w sumie wydają się być podobne
Ekranik cisowy raczej będzie - szukam cisów - ciężko z odmianą hicksii u mnie
Mam pana, który przywozi z Holandii w poniedziałek sadzonki z gołym korzeniem zwykłego cisa po 4zł ale nie wiem jak to będzie wyglądało za taką cenę i czy się przyjmie?
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 08:48, 30 wrz 2015

Do góry
Witaj Janeczko - miło było Cię poznać i zobaczyć na żywo w Wojsławicach.
Podglądam Twój ogródek od początku i już czekam na przyszły sezon bo jak te wszystkie róże Ci się rozrosną i zakwitną to będzie szał!
Tam, gdzie jeże mówią dobranoc. 08:43, 30 wrz 2015

Do góry
A ja kupiłam w Wojsławicach na stoisku tejże szkółki rozchodnika Goodbud - tak się przyglądam i kolorystycznie one są bardzo podobne.

Odmiana tak się spodobała, że musieli dowozić drugi raz a jak już się samochód pojawił po 2 godzinach oczekiwania to ludzie mało sobie ich z rąk nie wyrywali

Odkąd mam już swój kompost to tak samo przygotowuję ziemię pod rośliny

Edit: Właśnie doczytałam jaka jest różnica między tymi dwoma odmianami - wysokość i szerokość - Twój będzie prawie 2 razy wyższy i większy od mojego.

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 08:25, 30 wrz 2015

Do góry
Niedawno robiłam fotki swoich dla Pauliny (paulina_ns) to przy okazji Ci wrzucę - listki wyglądają tak samo - mam 7 ale żaden nie zakwitł, ani się na to nie zanosi.

Nie wiem czy dobrze zrozumiałam, cisowego ekranika jednak nie będzie?

Tu ma być ogród :) 22:18, 29 wrz 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Jak najbardziej - dobry pomysł!

Tu ma być ogród :) 19:51, 29 wrz 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Dekoracje bardzo sie mi podobają A nadesłana rabata genialna!

Miszczu, gdzie tam im do Twoich! Ale będę ćwiczyć

Uśmiałam się dopiero co u Ciebie z tego, że prezent chcesz sobie kupić niby od mamy, ciekawe co to będzie - roślina jakaś?
Tu ma być ogród :) 19:49, 29 wrz 2015

Do góry
siakowa napisał(a)
córka zdrowa po festynie?

Na szczęście wszystko ok

A jak dyktando poszło synkowi?
Tu ma być ogród :) 19:48, 29 wrz 2015

Do góry
Olili napisał(a)
Wianek zajefajny zrobiłaś !

Foty pooglądałam tu i ówdzie,super Wam było

O dziękuję za komplementa
No to teraz już wiesz z kim gadasz
Tu ma być ogród :) 19:47, 29 wrz 2015

Do góry
Efffa napisał(a)
Widzę ze wyjazd udany i super sie bawiliście.Te variegatusy obłędne masz!

Szkoda, że się nie skusiłaś, bo 2 wolne miejsca w aucie były

Variegatusy faktycznie fajne, dzień wcześniej widziałam takie z kilkoma ździbełkami na krzyż, a te po wsadzeniu na miejsce są już dobrze widoczne.
Tu ma być ogród :) 19:45, 29 wrz 2015

Do góry
Kacha123 napisał(a)
Zakupy piękne, dekoracje piękne Żałuję, że mnie nie było, ale kolejnych spotkań nie odpuszczę

No widzisz, a tak Cię namawialiśmy
Szczególnie się cieszę z miłych słów o dekoracjach, bo to debiuty moje
"W kolorze blue" 19:21, 29 wrz 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Wczoraj w Wojsławicach Siakowa, Zagajanka i ja wąchałyśmy świecznice - wszystkie 3 stwierdziłyśmy, że ładnie pachnie - a poza tym Twoja sto razy dorodniejsza niż tam!

Pachnie pięknie, plus ma taka siła rażenia, że czuję ją na tarasie, chociaz jest daleko. Ucinam kwiaty do wazonu i wacham w domu sobie. zazdroszcze spotkania, bardzooooo.

Kasiek, lubię drobne radości Wdzięcznam Ci za parcha jestem

Marta, niesamowita jest, po takim styraniu i ona kwitnie. Za to ją kocham i wybaczam kolor

Marzen, coś planujesz u Kordka?
Miejsko & sielsko 10:41, 29 wrz 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Ale piękne zdjęcia, same pięknotki na tym forum - Ewa po prostu czarujesz całą sobą

No i te ambrowce, czyżby to Slender Silhouette znowu pojawił się u Kapiasa?

Ewcia nie tylko pięknie wygląda ale też jest super babka z niej! O ogrodowiskowym celebrycie nawet nie piszę bo jego to pół Polski już zna!

Tak, to slender silhoutte. Ja miałam zamówione 4szt ale dowieźli [pewnie po tym jak wspomniałam że ich adres znam przez Ogrodowisko ] i jeszcze kilka sztuk spokojnie zostało Cena super, zwłaszcza gdy porównam do oferty z internetu, gdzie cena dużo wyższa, a wysokość to 60-80cm tylko. Jestem super zadowolona. Ale koniec gadania, trzeba ochotników do kopania dołów znaleźć.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies