Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z lustrem

Ogród z lustrem

ewakatowice 19:48, 18 sie 2014

Danusiu, masz dar
Gardenarium 19:49, 18 sie 2014

Z kostką trzeba poczekać bo budynek robi się. A tutaj będą skrzynie z grubych desek (4 cm)

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 19:50, 18 sie 2014

Pyszne maliny, pod nimi będą chyba poziomki w dużej ilości, albo gdzie indziej, namierzam odpowiednie miejsce.

Instagram Ogrodowiska
JulkAd 20:05, 18 sie 2014

Robi się ciekawie, bardzo ciekawie
ana_art 20:11, 18 sie 2014

w ogrodzie z lustrem geometrycznie... ludu... ale się dzieje
Zielona 20:21, 18 sie 2014

ana_art napisał(a)
w ogrodzie z lustrem geometrycznie... ludu... ale się dzieje

to samo chciałam napisać, kiedy obejrzałam fotki

Danusiu. Wszystkie Twoje seriale oglądałam już z perspektywy "zakończone". Jestem tu dopiero od roku, więc po raz pierwszy widzę, ile emocji dostarcza czytanie w trakcie! Ależ napięcie!!!
leon60 20:23, 18 sie 2014

dzieje się dzieje siedzę jak na szpilkach i czekam co dalej
Madzenka 20:35, 18 sie 2014

Gardenarium napisał(a)
Tereny są nawet zalewowe. Podnosimy poziom, jednak nie więcej niż działki sąsiednie, woda spływa dalej na ulicę, zobaczymy czy nie będzie z nią problemu. Na razie ziemia osiada, a woda spływa niżej, na teren za ulicę. Z drenażem chyba nie będzie konieczna robota.

Zaznaczam, że to będzie ogród bez cudów wielkich, ale bardzo staranny, z warzywnikiem, z którego mam nadzieję się też "pożywić" bo będzie za dużo dla właścicieli. Cztery skrzynie po 180 cm, więc to dość sporo.

Będzie dużo traw i berberysów, fajne, okazałe drzewa i pokombinowane kombinacje, przy których siem gimnastykuję i latam w kółko i coś przestawiam. Niby coś jest pod sznurek, a tu raptem pojawia się coś jedna sztuka, ale w dobrym miejscu, co przełamuje kreski i sprawia, że robi się ciekawiej. Albo robię uskok od wzoru.

Patrzę na ile mnie intuicja nie zawodzi i jakiś głoś mówi, że tak jest OK. Tak działam w tym ogrodzie obecnie.
Bawię się i sprawdzam siebie

Tym bardziej czekam na te nasadzenia na grunty podmokłe...
Gardenarium 20:46, 18 sie 2014

W tym ogrodzie obecnie nie ma gruntów podmokłych, były jedynie okresowo zalewane, poziom terenu podniósł się, jest nawieziona ziemia polna, a ogród ma dobry spadek w dobrym kierunku

Ale graby będą, derenie, to odpowiednie gatunki. Hortensje też.

Instagram Ogrodowiska
AgnieszkaW 20:52, 18 sie 2014

Srebro, biel, błękit, bordo, róż, trochę limonki i zieleń, czyli coś, co uwielbiam w ogrodzie Już kofam ten ogród Czekam na kolejną relację