Może ma złe warunki gdzie go trzymasz, listki mają prawo opadać, u mnie tak bylo ale na wiosnę odbija, nie może mieć sucho, od czasu do czasu podlej i wystaw do chłodniejszego pomieszczenia powietrze z kaloryferów mu nie służy, mój natomiast chyba ma zamiar zakwitnąć
witam
ja tez z prośbą) mój oleander niewłaściwie był przechowywany w okresie zimowym i skutki opłakane dla niego.Czy da się jeszcze coś zrobić? oto on w całej okazałości.
Skróć wszystkie pędy kilka centymetrów nad ziemią, wystaw w jasne miejsce i podlewaj. Powinny pojawić się młode liście i pędy. Jeśli nie - to znaczy że roślina jest do wyrzucenia. Wyglada na zasuszoną, oceniając wygląd liści, które pozostały.
U D A Ł O się ścięłam na wysokości 1/3,podlewałam cierpliwie i..powodzenie. Około tygodnia temu wypuścił bardzo dużo młodych odrostów..tak więc mam teraz 2 bo już przygotowałam zastępstwo w postaci młodej roślinki.
Przechowuj w piwnicy lub garażu w których jest okno i dochodzi światło. Temperatura
10-12 stopni. Podlewaj od czasu do czasu. Można przed zimą przyciąć gałązki i uformować.