Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zacisze Alicji

Zacisze Alicji

Alija 18:15, 29 mar 2025

Ulina napisał(a)

Sliczne kwiatuchy, takie japońskie akcenty czy śliwowiśnia to krzew u Ciebie? Rozłazi się?
Nie dziwię się że w Japonii lubią taką wiosnę i mają ogromną ilość wiśni. Moją namiastķą jest wiśnia szczepiona kwitnie na biało

Urszulko! Dzięki. Moja śliwowiśnia rośnie w formie wielopniowego drzewka. Dawniej miałam szczepione drzewko ( jeden pień), ale dość szybko zakończyła swój żywot. Ta obecna rośnie zdrowo i mocno, więc trzeba ją przycinać, bo zajmuje dużo miejsca.
Alija 18:16, 29 mar 2025

mirkaka napisał(a)
Krokusy w trawie zawsze pięknie wyglądają, a czarny na białej ławce wśród kwiatów jak z obrazka

Mirko! Zielone tło jest dobre dla wszystkich kwiatów. Czarna Mańka bardzo lubi tę miejscówkę.
Alija 18:19, 29 mar 2025

Makao napisał(a)

Wygląda jak sztuczne. Bardzo ładnie kwitnie

Aniu! He, he, trochę tak Kwiaty na zdjęciu już przekwitają i są trochę jaśniejsze niż na początku kwitnienia.
Alija 18:20, 29 mar 2025

eda napisał(a)
Świetny pomysł z tą wiśnią pięknie wygląda jeju i ten szal krokusów w słońcu mega macham Alcia .

Edytko! Dzięki, to tak przypadkiem, bo szkoda było wyrzucić obcięte gałęzie, udało się. Krokusy dziękują.
Pozdrawiam.
Alija 18:22, 29 mar 2025

anpi napisał(a)
Bukiet cudny! Uwielbiam kwitnące gałęzie w domu. Już miałam gałązki forsycji,tawuły, brzozy. A teraz kwitnie mi magnolia- to dopiero spektakl!

Aniu! Dziękuję. Ja też lubię, zazwyczaj miałam forsycje. Magnolia musi wyglądać obłędnie.
Alija 18:50, 29 mar 2025

Basieksp napisał(a)
Ale piękne te gałęzie śliwowiśji mega wiosennie to wygląda

Basiu! Dzięki, niby nic, a cieszy.
Alija 18:53, 29 mar 2025

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
O! Są zdjęcia mojej ulubionej krokusowej łączki przy ławeczce. Świetny pomysł miałaś z tym wsadzeniem gałązek do wazonu. Efekt cudowny.

Haniu! Krokusowa łączka nadal jest i ma się całkiem nieźle. Miło mi, że Ci się podoba. Gałązki śliwowiśni, to akurat przypadek, ale całkiem fajny.
Alija 19:05, 29 mar 2025

Ostatnie tej wiosny zdjęcia krokusowej łączki, krokusy kończą kwitnienie, powoli ustępują miejsca innym kwiatom.

LIDKA 19:10, 29 mar 2025

Śliczny bukiet. Moje pisardi też juz zaczynają kwitnąć. Tylko za mlode żeby uciąć gałązki do domu.
LIDKA 19:12, 29 mar 2025

A krokusowej łąki to zwyczajnie zazdroszczę.
I zapowiadam że zgapię i zrobie sobie taką na kortowej.