Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka » Edycja postu

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

ElzbietaFranka 23:37, 28 mar 2026

Tak Justyna pomyliłam się nie zaglądając o które chodzi.

Piękne ciemierniki. Tylko ciemierniki nie lubią przesadzania. Jak już trzeba to z duża kępą.

Tak jest od Wisły na zachód to wszystko szybko rośnie. Zimy nie mieli takiej jak na mazowszu i reszta wschodu.
April 14:11, 01 kwi 2026

Świetny kolor ma ten "zadomowionej" ciemiernik. Temu nowemu też niczego zresztą nie brakuje Tradycję ciemiernika na dzień kobiet popieram.
Chyba dokupię żółte krokusy, bo jak patrzę na twoje połączenia kolorów, to bardzo mi się podoba. Choć normalnie żółty to nie moja bajka
Judith 19:35, 01 kwi 2026

ElzbietaFranka napisał(a)
Tak Justyna pomyliłam się nie zaglądając o które chodzi.

Piękne ciemierniki. Tylko ciemierniki nie lubią przesadzania. Jak już trzeba to z duża kępą.

Tak jest od Wisły na zachód to wszystko szybko rośnie. Zimy nie mieli takiej jak na mazowszu i reszta wschodu.

Ela, ciemierników nie planuję przesadzać, jest tam nawet miejsce na trzeciego, małżonek coś przebąkiwał, że mus kupić . No nie będę chłopaka wstrzymywać .
Judith 19:36, 01 kwi 2026

April napisał(a)
Świetny kolor ma ten "zadomowionej" ciemiernik. Temu nowemu też niczego zresztą nie brakuje Tradycję ciemiernika na dzień kobiet popieram.
Chyba dokupię żółte krokusy, bo jak patrzę na twoje połączenia kolorów, to bardzo mi się podoba. Choć normalnie żółty to nie moja bajka

Żółte wiosną to mus . W donicach na schodach mam żółciutkie bratki .
Margo2 22:25, 01 kwi 2026

Tak, wiosną żółty jest ok.
Nawet trochę czerwieni dopuszczam.
Piszesz, że masz masę liści na rabatach.
Wcale tego nie widać.
Mam wrażenie, że masz wręcz wylizane
Judith 15:41, 02 kwi 2026

Margo2 napisał(a)
Tak, wiosną żółty jest ok.
Nawet trochę czerwieni dopuszczam.
Piszesz, że masz masę liści na rabatach.
Wcale tego nie widać.
Mam wrażenie, że masz wręcz wylizane

Gosia, sprzątanie in progres. Focę i pokazuję tylko te sprzątnięte miejsca, bo na innych roślin nie widać spod liści i igliwia .

Takie widoki:
Tu tylko trawa wygrabiona, stan rabaty - przed zebraniem igliwia. A zebrałam z niej (i to niedokładnie!) aż 4 wory 120-litrowe... Odłaziło plastrami.

A tu na pierwszym planie gdzieś pod liśćmi jest żwirek, a na drugim - kora . Ta robótka jeszcze przede mną. Liściochy pójdą do worów na kompost.

Tu i tak jest luz, bo tylko brzozowe liście. Ale strona z dębami (już sprzątnięta) - to był hardcore
LIDKA 16:59, 02 kwi 2026

Mój M coraz częściej zagląda incognito na O. Stąd chyba decyzja o platanach. No szkoda ale siły na taką pracę jak u ciebie to oboje nie mamy a nastąpiło by to szybciej niż myśle.

Judith podziwiam bo pracujesz jak mróweczka i wiosennej roboty masz szczególnie dużo.