Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka » Edycja postu

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Basieksp 09:48, 07 wrz 2026

Dokładnie tak, hobby musi sprawiać przyjemność A takie przeróbki, planowanie, jak ja to lubię Lubię jak w ogrodzie coś się dzieje, i ta satysfakcja jak skończy się jakąś rabatę Sama pielęgnacja, na dłuższą metę mnie trochę nudzi. Chociaż czasami tak sobie myślę, że już wystarczy, odpoczywam, tylko pielęgnacja, no nie da się
ajka 17:03, 07 wrz 2026

Basieksp napisał(a)
Na Pomorzu hortki też się kładą U mnie anabelki, wyglądają beznadziejnie w tym roku. Ale tylko anabelki. Czytam, może ta ilość słońca ma znaczenie, bo te moje po południu mają półcień, a one lubią trochę więcej słońca, niż inne hortensje, tak myślę? Za to dębolistna ma jeden mizerny kwiatek w tym roku, ale tym się nie przejmuję, bo i tak czekam na jej przebarwienia liści

A ja nawet nie przepadam za kwiatami hortensji debolistnej. Uwielbiam ją głównie za jej liście pięknie przebarwiające się jesienią.
Judith 18:51, 11 wrz 2026

Basieksp napisał(a)
Dokładnie tak, hobby musi sprawiać przyjemność A takie przeróbki, planowanie, jak ja to lubię Lubię jak w ogrodzie coś się dzieje, i ta satysfakcja jak skończy się jakąś rabatę Sama pielęgnacja, na dłuższą metę mnie trochę nudzi. Chociaż czasami tak sobie myślę, że już wystarczy, odpoczywam, tylko pielęgnacja, no nie da się

Nie da się, bo pomysły same wskakują do głowy . Że tak sparafrazuję Wałęsę: nie chcem, ale kminiem .
Judith 18:54, 11 wrz 2026

Coraz szybciej robi się ciemno. Jesień idzie, nie ma na to rady…

Judith 18:56, 11 wrz 2026

Heidetraum są w trakcie drugiej fali kwitnienia. Te róże mnie zachwycają nieustająco

nicol21 22:36, 12 wrz 2026

usmiałam się z tego strumienia świadomości

Ogród bardzo dobrze wygląda.

Ice dance miałam lata temu, ale dośc prędko wyrzuciłam.
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
ajka 22:22, 15 wrz 2026

Aaa, nie mogę patrzeć, wszędzie łany gaury tylko nie u mnie.

Chcę sobie dokupić jakieś róże w przyszłym roku, zapisuję sobie tą Heidetraum, ładniutka. Powtarza kwitnienie?
Judith 16:37, 16 wrz 2026

nicol21 napisał(a)
usmiałam się z tego strumienia świadomości

Ogród bardzo dobrze wygląda.

Ice dance miałam lata temu, ale dośc prędko wyrzuciłam.

Dziękuję, Nicol .
No ja niestety nie wyrzuciłam, a wręcz przeciwnie - całe lata ją sadziłam w różnych miejscach w ogrodzie, oczywiście z odrostów.
No i teraz sukcesywnie się pozbywam .
Judith 16:42, 16 wrz 2026

ajka napisał(a)
Aaa, nie mogę patrzeć, wszędzie łany gaury tylko nie u mnie.

Chcę sobie dokupić jakieś róże w przyszłym roku, zapisuję sobie tą Heidetraum, ładniutka. Powtarza kwitnienie?

Gaury u mnie się wysiewają i dobrze rosną z siewek. Radość .
Powiedzieć, że Heidetraum powtarza kwitnienie, to mało. Ona właściwie kwitnie cały czas. Po pierwszym kwitnieniu chwilę się zbiera, a potem do zimy kwitnie non stop.
Jestem z niej bardzo zadowolona, szczególnie, że u mnie piach a ona rośnie dobrze . Co by to było, gdybym miała dobrą ziemię! .
Wafel 18:47, 16 wrz 2026

Ale ładnie, lubię te dalsze kadry