Kasada
09:14, 03 mar 2021
Witam wszystkich serdecznie. Od jakiegoś czasu podczytuję forum. Mam niewielką działkę której znakomitą część zajmuje trawnik z wydzielonym z tyłu wzdłuż ogrodzenia pasem ok 28x4m do obsadzenia drzewek.
Myślałam o drzewach które naturalnie występują na tym terenie, a są to głównie brzozy i sosny. Niby nic, ale jak powinnam je posadzić, grupować? pomieszać? coś dodać? I od tego wszystko się zaczęło...
Jako ogrodowy laik podglądam tu Wasze piękne ogrody, inspiruję się, ale jak to bywa - co za dużo to nie zdrowo, wszystko mi się podoba a wszystkiego mieć nie mogę no i teraz to ja już zupełnie nie wiem czego chcę
... a chcę zielonego nowoczesnego, trochę minimalistycznego ogrodu z nutką bieli, różu i fioletu, który będzie oazą i miejscem odpoczynku.
Liczę na wskazówki i rady doświadczonych (i tych trochę mniej też
) ogrodników, za każdą podpowiedź będę bardzo wdzięczna bo jestem zielona w tej tematyce.
Myślałam o drzewach które naturalnie występują na tym terenie, a są to głównie brzozy i sosny. Niby nic, ale jak powinnam je posadzić, grupować? pomieszać? coś dodać? I od tego wszystko się zaczęło...
Jako ogrodowy laik podglądam tu Wasze piękne ogrody, inspiruję się, ale jak to bywa - co za dużo to nie zdrowo, wszystko mi się podoba a wszystkiego mieć nie mogę no i teraz to ja już zupełnie nie wiem czego chcę

Liczę na wskazówki i rady doświadczonych (i tych trochę mniej też