Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wilczy ogród

Wilczy ogród

Martka 07:11, 07 lut 2022

Madziu, właśnie to foto Irenki mnie tak ujęło, że pod koniec sezonu też posadziłam masę
Johanka77 07:16, 07 lut 2022

Milka napisał(a)

To cię nimi kuszę, w masie cudownie wyglądają. Potem foto usunę.

Milka ja Twoje foto skopiuje i zapisze sobie, dobrze?
Cudo!
April 08:13, 07 lut 2022

Irenko, piękne zdjęcie zrobiłaś swoim brachytrichom

Magdo, czytałam o tym twoim klonie Shaina i wszędzie piszą że on ma pokrój bardziej kulisty. U ciebie natomiast niemal kolumnowy. Gałęzie główne rosną dość mocno pionowo. Czy jakoś je formowałaś?
Magleska 16:59, 07 lut 2022

Magara napisał(a)

Magda, dzięki, wszystko jasne

Magara : nie ma za co
Magleska 16:59, 07 lut 2022

ElzbietaFranka napisał(a)
Witam Madziu

Pile szablasta mamy od zeszłego roku eM kupił do przycinania drzew. Niestety mam już co przycinać znowu w tym roku cięcia od groma.

Mam na akumulator kupiona w Li..u popatrz sobie wysyłają. Akumulator jest poręczniejszy niż spalinowa gdyż jest lżejszy.

Madziu to zależy co tniesz bo nie wiem czy się orientujesz wkłada się w zależności co tniesz brzeszczoty. EM wszystko tnie jednym ale jak chcesz coś bardzo dokładnie przyciąć to wkładasz brzeszczot o mniejszych żabkach.

Ja suche trawy przytrzymuje a eM tnie i idzie to sprawnie.
Kiedy nożycami przycinalam sam się męczyłam eM jak to zobaczył wyciągnął spalinowa i miskanty poprzycinał a mam tego sporo. W zeszłym roku chyba na zmianę przycinalismy już nie pamiętam.

Szablasta warto mieć w domu cokolwiek możesz przyciąć nie trzeba spalinowej.

Elu dziękuję
zaraz sobie pooglądam te Li..e
trzeba sobie ułatwiać prace ogrodowe

ja zakupiłam sobie nowe elektryczne nożyce żywopłotowe Stt..a-jestem z nich bardzo zadowolona -spalinowe są dla mnie za ciężkie ....
fajne są akumulatorowe ,ale tu znowu cena miała dla mnie znaczenie ....

jak narazie to chciałabym jeszcze sobie kupić małe nożyce akumulatorowe do niskich trawek -już mam na oku jedne Stt..a....no i właśnie te szablaste też mam na liście chciejstw sprzętowych
Magleska 17:01, 07 lut 2022

Gosialuk napisał(a)
Aż sobie musiałam wygooglać co to za piła szablasta. Ale macie dziewczyny rację traw coraz więcej w naszych ogrodach i trzeba sobie ułatwiać życie.

Gosia dokładnie trzeba sobie ułatwiać mi jeszcze zależy ,żeby te sprzęty były lekkie
mam np super kosę spalinową ,ale co z tego ,jak dla mnie trzymanie jej i cięcie nimi jest za ciężkie ....
Magleska 17:04, 07 lut 2022

ElzbietaFranka napisał(a)

Madziu obejrzałam prawie całe zestawienie twoich osiągnięć z zeszłego sezonu sporo tego.
Piękne masz te klony szybko ci urosły czym je karmisz. Jak się ten nazywa powyżej.

Traw masz od groma kobieto nożycami to można się zajechać kupuj pile. EM niech tnie ty przytrzymuj za czupryny raz dwa zetknięcie i bez bałaganu.

Pozdrawiam

Elu niczym nie karmię -co wiosnę sypię trochę obornika w granulkach na cały ogród i tyle
To są klony Shaina

Do miskantów mam nożyce żywopłotowe i spełniają bardzo dobrze swoją powinność -są lekkie i nie zacinają się na wielkich kępach

teraz zależy mi na małym sprzęcie do niskich trawek i jakiejś pile do przecinania karp miskantowych -dlatego Ciebie prosiłam o opinie ,czy te szablaste przecinają karpy
Magleska 17:12, 07 lut 2022

Helen napisał(a)
Madzia, muszę dopytać czy dobrze rozumiem - brązowe turzyce, np. Bronze Form tniesz na wiosnę? Mam kilka i myślałam, że ich się w ogóle nie tnie.

Helen podobno można nie ciąć ,tylko wyczesać wiosną ,ale ja jak tak raz zrobiłam ,to już w lipcu wyglądały mocno sianowato ....teraz juz zawsze ścinam i odrastają od nowa i są ładne cały sezon

możesz sobie spróbować obu wersji i sama w sezonie zobaczysz ,co na Twojej ziemi lepiej się sprawdzi
Magleska 17:16, 07 lut 2022

Milka napisał(a)

To cię nimi kuszę, w masie cudownie wyglądają. Potem foto usunę.

Irenko one cudnie w masie wyglądają chyba jednak na tej różowej rabacie przy domku nie mam aż tyle miejsca ,żeby posadzić większą ilość
ale na pewno wymyślę im jakąś rabatę ,bo bardzo mi się podobają
Magleska 17:17, 07 lut 2022

Martka napisał(a)
Madziu, właśnie to foto Irenki mnie tak ujęło, że pod koniec sezonu też posadziłam masę

Martka ja też jestem nimi oczarowana
muszę wymyślić im jakieś fajne miejsce