Irenko, piękne zdjęcie zrobiłaś swoim brachytrichom
Magdo, czytałam o tym twoim klonie Shaina i wszędzie piszą że on ma pokrój bardziej kulisty. U ciebie natomiast niemal kolumnowy. Gałęzie główne rosną dość mocno pionowo. Czy jakoś je formowałaś?
Elu dziękuję
zaraz sobie pooglądam te Li..e
trzeba sobie ułatwiać prace ogrodowe
ja zakupiłam sobie nowe elektryczne nożyce żywopłotowe Stt..a-jestem z nich bardzo zadowolona -spalinowe są dla mnie za ciężkie ....
fajne są akumulatorowe ,ale tu znowu cena miała dla mnie znaczenie ....
jak narazie to chciałabym jeszcze sobie kupić małe nożyce akumulatorowe do niskich trawek -już mam na oku jedne Stt..a....no i właśnie te szablaste też mam na liście chciejstw sprzętowych
Gosia dokładnie trzeba sobie ułatwiać mi jeszcze zależy ,żeby te sprzęty były lekkie
mam np super kosę spalinową ,ale co z tego ,jak dla mnie trzymanie jej i cięcie nimi jest za ciężkie ....
Elu niczym nie karmię -co wiosnę sypię trochę obornika w granulkach na cały ogród i tyle
To są klony Shaina
Do miskantów mam nożyce żywopłotowe i spełniają bardzo dobrze swoją powinność -są lekkie i nie zacinają się na wielkich kępach
teraz zależy mi na małym sprzęcie do niskich trawek i jakiejś pile do przecinania karp miskantowych -dlatego Ciebie prosiłam o opinie ,czy te szablaste przecinają karpy
Helen podobno można nie ciąć ,tylko wyczesać wiosną ,ale ja jak tak raz zrobiłam ,to już w lipcu wyglądały mocno sianowato ....teraz juz zawsze ścinam i odrastają od nowa i są ładne cały sezon
możesz sobie spróbować obu wersji i sama w sezonie zobaczysz ,co na Twojej ziemi lepiej się sprawdzi
Irenko one cudnie w masie wyglądają chyba jednak na tej różowej rabacie przy domku nie mam aż tyle miejsca ,żeby posadzić większą ilość
ale na pewno wymyślę im jakąś rabatę ,bo bardzo mi się podobają