Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wilczy ogród

Wilczy ogród

eVka 12:13, 28 mar 2022

Madzia, co do Ciebie nie zagadnę, to ty cos zmieniasz, siejesz, ogarniasz haha. Jesteś jak Kwiatkowska w 40-latku, żadnej pracy się nie boisz
Kawa 12:39, 28 mar 2022

boszzzz
ja to jednak nie mam ręki do wysiewów
pffffff
Kasiek 22:22, 28 mar 2022

effka napisał(a)
Madzia, co do Ciebie nie zagadnę, to ty cos zmieniasz, siejesz, ogarniasz haha. Jesteś jak Kwiatkowska w 40-latku, żadnej pracy się nie boisz

Ooooo otoz to
Magleska 07:29, 29 mar 2022

kasiek napisał(a)
Ach ten Twój cudowny skalniaczek Sasanki kupne czy juz ci Twoje kwitna?

Kasiu dziękuję sasanki już mi kwitną - powinnam mieć ich więcej -ale sporo mi wyginęło niestety...
Buziaki

ajka napisał(a)

Ale u ciebie hodowla! Będziesz sprzedawać? Czy wszystko na własny użytek?

sprzedawać nie będę ,ale rozdawać napewno tak za dużo tego mam -żal mi każdej roślinki co wyszła ,a jak siałam to też z myślą ,że nie wszystko wyjdzie haha .....

ale mam nadzieję ,że jacyś chętni się znajdą na te moje nadmiary

Helen napisał(a)
Madzia, ależ z Ciebie pracuś, masz po prostu hurt sadzonek.

Macham wiosennie.

Helen całą zimę i wczesną wiosnę oglądałam różne filmiki doszkalające i taki mam efekt
trochę za duzo dla mnie samej -ale na pewno część sadzonek rozdam

Gosialuk napisał(a)
Podziwiam za wysiewy. To nie taka prosta sprawa zadbać o takie towarzystwo. Będzie i pięknie i smacznie. Dobrze ci z tym foliakiem.

Gosia dziękuję cieszę się z tego foliaka ,jakby był najpiękniejszą szklarenką mam nadzieję ,że nie zasuszę i nie ugotuję w nim roślinek
Magleska 07:35, 29 mar 2022

Wiolka5_7 napisał(a)
Madziu fajny foliaczek i te wysiewy jakie profesjonalne...masz rękę tak jak mówiłam
Co planujesz po paletowisku ? Kwiatuszki urocze i te w donicach i na rabacie

Macham weekendowo !

Wiola dziękuję
po paletowisku będzie trawa -chyba .....ogólnie ,to jeszcze nie mam planu -jak narazie skalniak powiększam ,a dół zostawiam -tam jest miejsce na ładną szklarnię...... kiedyś
trochę szkoda mi ,bo jest tam już zdarta darń ,ale z drugiej strony nie wiem ,czy już nie za dużo tych rabat by było w tym miejscu .....
tak to z góry wygląda ....
jak myślisz rabata na dole ,czy trawnik powiększony

Magleska 07:39, 29 mar 2022

Kasiek napisał(a)
Rany.... Wiecej wydusic nie potrafie

Kasia wyduś coś

mrokasia napisał(a)
Magda, zaglądam do Ciebie systematycznie ale nie nadążam .
Wysiewy zwaliły mnie z nóg.

Kasiu ja też do Ciebie zaglądam ,choć czasem nic nie piszę
wysiewy dziękują ....zazdraszczam Tobie takiej ilości kompostu

Alija napisał(a)

WOW!!!! Jestem pod wrażeniem, tytan pracy z Ciebie, kiedy to wszystko robisz???? W dodatku w ogrodzie porządeczek, wiosenne kwitną w doniczkach......
Podziwiam, podziwiam, podziwiam.

Alicja dziękuję staram się ....w ogrodzie ogarnięte ,za to dom zarasta haha

Basieksp napisał(a)
Ale masz dużo tych różnych wysianych roślinek foliak napewno się bardzo przydał

Basiu foliak pewnie okaże się za mały -ale zawsze kilka pomidorów i papryk będzie można wychodować

Magleska 07:42, 29 mar 2022

Magara napisał(a)

Ale Ty masz tych dobroci Foliak na pewno będzie pomocny
Do skrzyń nie siałam, brak czasu i noce zimne. W tym roku stawiam na kalendarz księżycowy więc jak się zebrałam to się okazało, że teraz przerwa w sianiu W foliaku mam wysianą rzodkiewkę i szpinak (jedno i drugie w gruncie) - nie wschodzi nic, a pierwsze rzodkiewki 16.03 siane Sałaty tam przeniosłam przed pikowaniem - żyją, ale bez znaczących postępów
Ale optymistycznie zakładam, że wszystko przed nami

Daga ja dziś zamierzam przełożyć z paletek bób i groszki do skrzyń ,i powysiewam co nieco ....więc szybciutko odpisuję i lecę w ogród
foliak jest trochę lichy -jak wytrzyma 2 sezony ,to będe się cieszyć

moje rzodkiewki w skrzyni przykrytej agro już wschodzą wczoraj widziałam ....
dziś wysieję kilka w foliaku też

Buziaki
Magleska 07:47, 29 mar 2022

SlonecznyOgrod napisał(a)
Madzia pracusiu ale się wkręciłaś w te wysiewy i to się chwali, nie ma to jak swoje zdrowe wyprodukowane od ziarenka. Masz tych rozsad całe mnóstwo i widać, że z miłością do tego podchodzisz spieszylaś się ze sprzątaniem ogrodu, żeby już zająć się szykowaniem wysiewów
Buziaki

Darcia cieszy mnie to wysiewanie od nasionka -właśnie po to chciałam mieć posprzątane ,żeby teraz pilnować już warzywniczka

Buziaki

sylwia_slomczewska napisał(a)
W foliaku pełna profeska Madzia Gratuluję udanych wysiewów, doczekałaś się wreszcie foliaka Basenu już nie będzie wcale czy inne miejsce mu wygospodarujesz? Kawał roboty za Wami

Sylwuś jakie Ty masz boskie te ciemierniki -zazdraszczam ich te moje od Ciebie jeszcze mikruski ,ale liczę ,że w przyszłym sezonie już je będzie widać

wysiewów mam za dużo -ale może znajdą się chętni na nadmiary
Basen będzie albo spowrotem na placyku dolnym z płyt-który był pod niego robiony ...albo na nowej części na placyku ,co ma być wiata .....ale ogólnie zastanawiam się ,czy go w tym sezonie wogóle rozłożę .....
Buziaki
Magleska 07:50, 29 mar 2022

Urszulla napisał(a)
To teraz wiadomo dlaczego tak długo Cię nie było imponujące, mnie zatkało, fajnie że tyle możesz działać i cieszyć się tym co urosło

Ula ciężko ogarnąć dom ,pracę ,ogród i forum -nie wyrabiam się-dlatego na forum więcej czytam niż piszę -wiem co się dzieje w moich ulubionych ,tylko ,że nie mam kiedy o tym napisać

Martka napisał(a)
Padam z wrażenia na widok wysiewów. Butki cudne czekają na deszcz moje też się kurzą

Martka nie padaj -powstań dziękuję

Butki -są mega wygodne -ale kolor zwyczajny .....mogłam poczekać na tamte
Wiolka5_7 07:55, 29 mar 2022

Madziu ja zawsze jestem za rabatą niż trawnikiem ,bo ten drugi wiadomo ile wymaga pracy i kasy