Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród prawie wymarzony …

Ogród prawie wymarzony …

olciamanolcia 11:12, 23 cze 2023

zawitka napisał(a)
Klony i ambrowce przycięłaś i pięknie wyglądają .Sekator często potrzebny w ręce .Ja tez tnę wszystko .Czasami roślina brzydko wygląda po cięciu ale potem odbija .

Klona też przycięłam ale Tobie zapewne chodzi o te drzewa przy tarasie a to są platany.
ja tez ciacham- na jesieni pod sekator pójdzie jaśminowiec wonny bo krzaczor się zrobił ogromny i nieforemny

mrokasia napisał(a)

U mnie to samo.

Kasya napisał(a)
U mnie rozwar ani myśli jeszcze o kwitnieniu

Kasie dwie moje rozwary tez w pąkach. Kwitną na początku lipca. Tamte fotki to z ubiegłego roku. Tu aktualnie

olciamanolcia 11:15, 23 cze 2023

edi75 napisał(a)
Włosy mega fajne...zawsze miałam długie. Niestety...alb stety moje dziewczyny( trzy córki) odebrały mi

Ha ha Moje dwie córki to mi cyc-ki odebrały zawsze było ładne B a teraz chyba 75ą mam Od razu piszę, że nie pokażę
olciamanolcia 11:17, 23 cze 2023

Kordina napisał(a)

Ten kolorek mi się podoba, taki zgaszony róż
Co do włosów, przypomniałaś moje dzieciństwo, miałam takie długie kasztanowe, gęste włosy do 16 r.ż. do połowy pośladów. Jako dorastająca obcięłam do połowy pleców, a ogonek mam do dziś, lekko zrudział potem bunt i włosy na 3 cm ściachane.
Teraz za to mam różowe, bez buntu, ale wbrew wiekowi

Powiem Ci ,ze jakoś inaczej wybarwiła się w tym sezonie-cholerka może to od nawozu albo kupokulek?
Różowe? czemu nie Jaki tam wiek,,,,bez przesady
olciamanolcia 11:19, 23 cze 2023

ElzbietaFranka napisał(a)
Justyna całkiem inaczej sobie ciebie wyobrażałam.
U mnie jesteś blondynka lekko kręcona.
Masz piękne włosy widać, że gęste i mocne. Pielęgnuj aby jak najdłużej były tak piękne.

Róże zaczynają to okres zapachów i kolorów. Następny będzie hortensjowy już nie długo.

Haha blondynka byłam ale ostatnio mam takie przebłyski aby blond zrobić tylko włosów szkoda...
Specjalnie to ja ich nie pielegnuję-odzywka co jakiś czas i najzwyklejszy szmpon-pokrzywowy albo z czarnej rzepy.

odnośnie róż- ta mocno różowa pięknie pachnie no i MW ale właśnie przekwitła i czekam na nowe pąki .
olciamanolcia 11:21, 23 cze 2023

Makao napisał(a)
No name?
Ładne te bezimienne

Tak-szczególnie te białe wielkokwiatowe -cud
olciamanolcia 11:23, 23 cze 2023

Dorii napisał(a)
Pikne masz włosy, zazdro :⁠-⁠P
Siwe, tak jak napisała April, jednak postarza. Pewnie nie wszystkich w takim samym stopniu ale jednak zawsze. Mam wrażenie że to też zależy od koloru włosów a właściwie ich tonacji . I nie każdy ładnie siwieje.

Fakt nie każda siwizna jest ładna Moja Mama ma np pojedyncze siwe choc ma juz 69 lat
olciamanolcia 11:25, 23 cze 2023

anuska2507 napisał(a)
Ostatnio zrobiłam sobie taką długą grzywkę jak masz w awatarku - ale mnie teraz wkurza
To cięcie w szpic bardzo fajne miałam podobne, tylko krótsze, niestety po porodzie włosy zrobiły mi się sianowate i ścięłam. Ale chyba zapuszczę z powrotem

Ta mam taka długość,ze mogę zebrać ją do kitka. Ale kiedyś tez tak mi jedna obcieła, że spinkami podpinałam
olciamanolcia 11:26, 23 cze 2023

LIDKA napisał(a)

Beautyfull hair.
A po polsku :zazdro!!!

Nie ma co zazdro- zapuszczaj swoje
olciamanolcia 11:26, 23 cze 2023

LIDKA napisał(a)

Beautyfull hair.
A po polsku :zazdro!!!

Nie ma co zazdro- zapuszczaj swoje
olciamanolcia 11:31, 23 cze 2023

April napisał(a)
Piękne masz włosy Bardzo mi się podobało to cięcie w szpic. Też tak miałam ale fryzjerka namówiła mnie na proste cięcie i trochę teraz żałuję. No nie mam takich długich Nie mówiąc już że nie mam, takich pięknych Już siwe więc farbuję. Ale też podobają mi się bardzo siwe, naturalne jak są ładnie obcięte. Nie każdemu jednak dobrze. Moja siostra bliźniaczka ma takie i jak nas widzą inni i porównują to jednak jest opinia, że w naszym przypadku siwe postarza. Ale to wszystko bardzo indywidualna sprawa.

Te zdjecie jest sprzed dwóch lat. Po jakims czasie -chyba po roku- obciłęłam je na prosto-teraz tez mam proste-w szpic zetnę następnym razem bo wtedy się fajnie układają.

Często widuje jedna kobietkę która ma piękna siwiznę i obcina na bombkę-wyglada extra-elegancko.

Jak już osiagne wiek emerytalny i bedzie mus to tez będe siwe nosić

Róże machają