Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Ważne informacje dla wszystkich » ZAKAZ SPRZEDAŻY I ROZDAWANIA NASION

ZAKAZ SPRZEDAŻY I ROZDAWANIA NASION

Anda 14:43, 20 lut 2022

Kordina napisał(a)

Unifikacja? Utrata starych odmian? Jakie wnioski wyciągnęłaś?

Nie wyciągnęłam żadnych, bo nie znalazłam przepisu dotyczącego zakazu wymiany nasion wśród hobbystów... Ma ktoś linka do tego przepisu?

U nas stare odmiany są propagowane i nie ma żadnych zakazów dotyczących wymian wśród hobbystów.
Sklepy lub pojedynczy sprzedawcy zajmujący się sprzedażą nasion zarobkowo są zarejestrowani. Sklepy ekologiczne sprzedają stare, dobre odmiany.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
sylwia_slomc... 19:40, 20 lut 2022

Ufff to ulgaDzięki Ewo
zulco 14:36, 23 mar 2026

Cześć.
Tak trochę odkopię temat, mimo że stary, ale istotny....tym bardziej że znowu wiosna.
Tak, teoretycznie w celach kolekcjonerskich lub na własne potrzeby można się wymieniać nasionami i roślinami....
Ale i tak idzie to w złą stronę.
Na mojej stronie o Foodforest stworzyłem jedną podstronę do zamieszczania ogłoszeń.

Miała by ona pomóc ludziom którzy chcą i mogę podzielić się z innymi.

Nie zamieszczam tu linku, bo nie wiem czy można robić takie rzeczy.

Ale ogólnie zamieszczanie ogłoszeń nie odbywa się bezpośrednio przez stronę, tylko daje możliwość kontaktu bezpośredniego z wystawcą oferty..
Wystawca otrzyma informacje z adresem email osoby która chce nawiązać kontakt.
Żadne dane nie są nikomu udostępniane.
I żadne maile nie są rejestrowane w systemie.
Jedynie treść oferty (no wraz z adresem email wystawcy), ale nie jest on bezpośrednio dostępny dla nikogo....

Chciałem się tym trochę pochwalić....
Link możecie znaleźć na samym dole mojej strony.
Podam go tak żeby ewentualnie nie łamać regulaminu tej strony, ze spacjami, a powinno być bez spacji
food forest polska . pl

Link będzie na samy dole....
Jeśli uważacie że to ciekawe i przydatne to dajcie znać.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies