Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Grzebiuszka ziemna » Edycja postu

Grzebiuszka ziemna

Kordina 10:32, 30 maj 2023

Muszelka napisał(a)

Świat jest taki piękny...

Muszelko - cieszę się, też tak myślę i chciałabym do końca mojej drogi zachować zachwyt dziecka nad Światem

Zuzanko - dziękuję dzisiaj jak widać wrzutka zdjęć z aparatu na laptop

Temat - Supertunie
Rozrosły mi się bardzo oczekując w donicy na kolejkę po braciszkach, aż splątały się gałązkami (trochę pracy z tym było )
Miałyście rację i wiedzę, że ukorzeniają się bezproblemowo, w szoku jestem, odcinałam kwitnące gałązki, w ukorzeniacz i do doniczek (te w głębi to właśnie rozmnóżki). Dodatkowo się rozkrzewiły, a przyjęły się wszystkie, kosmiczne te supertunie a ja się cieszę, ze będę miała coś do obdarowania część już znalazła miejsce w skrzynkach okiennych

różowe SUPERTUNIA VISTA BUBBLEGUM i jasne trochę drobniejsze kwiecie - SUPERTUNIA VISTA SILVER

A tak wyglądały pojedyncze krzaczorki po rozplątaniu gałązek, miałam pomocnika, pilnie nadzorował i wąchał

April 10:34, 30 maj 2023

Islandia bajkowa.
Supertuniom też nic nie brakuje
Kordina 12:29, 30 maj 2023

Pora na klematisy, chociaż jak patrzę na te cuda u innych, to u mnie cieniutko, ale nie chcę się porównywać, po prostu ogród cieszy bo mój
ten przesadzony, połamał się w czasie porywistego wiatru, ale jakoś się trzyma, choć niewysoki - (zaginęła mi plakietka z nazwą )

Powojnik Dr. Ruppel wielkokwiatowy jesienny nabytek i niestety tylko jeden kwiatek, jednego dnia pąk a drugiego dnia taki w towarzystwie kota, który znalazł miejsce wewnątrz

Błękitny Anioł trochę naruszony przez przymrozek i biegającego psa radzi sobie, ale pączków kwiatowych jeszcze nie widzę. podobnie nowy powojnik wielkokwiatowy Little Mermaid - czekam
Czym odżywiacie klematisy?

Basieksp 12:31, 30 maj 2023

Ta czerwona azalia bardzo ładna i iryskowy czas się zaczął szkoda, że one krótko, jak dla mnie kwitną
sylwia_slomc... 14:24, 30 maj 2023

Kordina napisał(a)

i panorama, żeby nie za dużo wrzucać

Piszę się na dwa przedostatnie iryski jak będziesz mieć kiedyś nadmiary
Fotka z Islandii na fototapetę Cudne widoki
anabuko1 14:42, 30 maj 2023

Masz bardzo ładne powojniki. U mnie na razie kwitnie 2. Ale rozkręcą się i inne.
Jeszcze na Montane mam chęć, ale nigdzie jej nie trafiłam do tej pory. Nic przyjdzie czas i na nią.
Irysy też masz śliczne
Alija 22:05, 30 maj 2023

Muszelka napisał(a)

Ale widok! Cudnie!

Twoje iryski też śliczne.
Martka 22:08, 30 maj 2023

Iryskowe klimaty cudne, Islandia - chcę tam za rok, produkcja supertunii robi wrażenie, podoba mi się ta silver.
Magleska 22:32, 30 maj 2023

Masz pięknie w ogrodzie

i bardzo fajny ten jaśniutki powojnik na fotce powyżej -szkoda ,że nazwy nie pamiętasz

mam aż 2 szt supertuni ...muszę spróbować z tym ukorzenianiem gałązek

Muszelka 00:17, 31 maj 2023

Ależ cieszę się, że spróbowałaś z supertuniami Wiosną, już nie pamiętam w czyim wątku, opisywałam moje zeszłoroczne, hardcorowe doświadczenie z rozmnażaniem supertunii. W lipcu, w samo południe, w skwarze - odcięłam gałązki i posadziłam je bezpośrednio do ziemi, w słonecznym miejscu. Podlałam (to była jedyna mądra czynność, którą wówczas zrobiłam). Następnego dnia nie wierzyłam własnym oczom, gdy zobaczyłam, że sadzonki żyją, mają się bardzo dobrze i nawet otworzyły nowe kwiatki.