Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Grzebiuszka ziemna » Edycja postu

Grzebiuszka ziemna

Rumianka 23:07, 05 cze 2023

Ogród cudnie się rozbujał kwiatowo...supertunie ciekawe bardzo. U siebie nie dostałam w ogrodniczym, ale będę pytać...Pozdróweczki
Kordina 23:53, 07 cze 2023

Asiu - zrób swój żłobek, a co! W tym roku trochę zaszalałam z tymi nasionami i rozsadami, a wszystko przez to Ogrodowisko rzecz jasna

mirkaka napisał(a)
Daj więcej zdjęć z Islandii, pliss

Mirko ok, ale muszę trochę pogrzebać w mojej pamięci przenośnej

anabuko1 napisał(a)
Mój bodziszek jesst bardziej niebieski...ake całkiem podonmy.
Mam jeną kępę .Ale mam ochotę na więcej.
Powojnik cudny.
Co to a odmiana ?

Aniu chyba obydwie mamy bodziszka wspaniałego? Rozdzieliłam moją wielką kępę. Aparat przekłamuje niebieskości, fiolety i czerwienie.
Powojnik jasny to Proteus, ciemniejszy Dr. Ruppel wielkokwiatowy

Elisko - dzięki, ale ja przy Twoim ogrodzie to pikuś jestem

Okolice oczka w różnych porach dnia:

Basieksp 00:53, 08 cze 2023

No powiem Ci bardzo ładnie te delikatnie, białe kwiatki, porastające korzeń, a w nich paprotki, bardzo ładnie to wygląda, podoba mi się co to za kwiatki, pamiętam je z ogrodu mojej mamy, kiedyś, dawno na pewno je miała, czy nadal ma, nie wiem, one też chyba delikatnie pachną? chyba, że je mylę z jakimiś innymi?
Magleska 07:38, 08 cze 2023

Super te fotki z Islandii poszukaj więcej w wolnej chwili
okolice oczka śliczne w każdej porze dnia
sylwia_slomc... 10:38, 08 cze 2023

Czy to możliwe by z cebulkami od Ciebie trafiła do mnie lilia martagon? Bo dumam czy mi nornice cebulki tak daleko nie przeniosły.
Kordina 11:30, 08 cze 2023

Basieksp napisał(a)
No powiem Ci bardzo ładnie te delikatnie, białe kwiatki, porastające korzeń, a w nich paprotki, bardzo ładnie to wygląda, podoba mi się co to za kwiatki, pamiętam je z ogrodu mojej mamy, kiedyś, dawno na pewno je miała, czy nadal ma, nie wiem, one też chyba delikatnie pachną? chyba, że je mylę z jakimiś innymi?

Basiu - dziękuję to jest rogownica kutnerowata, zauważyłam, że na przestrzeni lat samoistnie zmienia się dominacja jednych roślinek nad drugimi przy oczku, a w tym roku rogownica zajęła pierwsze miejsce przynajmniej w tym fragmencie. Jest jeszcze niższa odmiana rogownicy - rogownica Biebersteina, ale kosztuje?? Nasionka chyba kupię

Madziu - dzięki, no to mnie następna osoba zmotywowała do przejrzenia zdjęć z Islandii

Sylwio - jeśli jest to lilia złotogłów z fioletowymi drobnymi kwiatkami, to całkiem możliwe, a jeśli w innym to absolutnie nie

Trochę przedogródka niewielkiego:

sylwia_slomc... 12:07, 08 cze 2023

Kordina napisał(a)

Basiu - dziękuję to jest rogownica kutnerowata, zauważyłam, że na przestrzeni lat samoistnie zmienia się dominacja jednych roślinek nad drugimi przy oczku, a w tym roku rogownica zajęła pierwsze miejsce przynajmniej w tym fragmencie. Jest jeszcze niższa odmiana rogownicy - rogownica Biebersteina, ale kosztuje?? Nasionka chyba kupię

Madziu - dzięki, no to mnie następna osoba zmotywowała do przejrzenia zdjęć z Islandii

Sylwio - jeśli jest to lilia złotogłów z fioletowymi drobnymi kwiatkami, to całkiem możliwe, a jeśli w innym to absolutnie nie

Trochę przedogródka niewielkiego:

Na razie same pączki koloru jeszcze nie widaćAle będę obserwować jaki kolor pokaże
To różowe na fotce powyżej to jakaś szałwia? Duże ma te kłosy i intensywny kolorek, ślicznaJednoroczna czy bylinowa?
Kordina 15:03, 08 cze 2023

Sylwio - to jest szałwia omszona 'Midnight Rose' na szczęście miałam zapisane w kajeciku tam jeszcze za nią rośnie szałwia omszona 'MERLEAU BLUE' ale jeszcze w powijakch, mam nadzieję, że później zastąpi tą.
W zeszłym roku zaraziłam się chorobą różankową szalejącą na Ogrodowisku i teraz mam jej pierwszy efekt - Rose de Tolbiac, jak się z niej cieszę, bo to pierwsze kwiaty, pnąca rośnie przy pergoli szamana

Joku 18:04, 08 cze 2023

Basieksp napisał(a)

Bardzo mi się ta kompozycja podoba. Przycinasz rogownicę po kwitnieniu?
ewsyg 20:08, 08 cze 2023

Bożenko, co za roślinka rośnie na pniu ? Pokaż w zbliżeniu rozwinięty kwiat Rose de Tolbiac.