Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Grzebiuszka ziemna » Edycja postu

Grzebiuszka ziemna

Kordina 23:55, 08 lis 2023

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
No nie wiem.
Vincent van Gogh, miłośnik absyntu, obciął sobie ucho. Kto wie, co takiemu ogrodnikowi przyjdzie do głowy. Gotów wyciąć wszystko, co posadził i będzie bida.

No tak, to już lepiej ucho
Kiedyś miałam fazę na czytanie biografii malarzy, m.im i Vincenta właśnie, niedawno wszystkie biografie oddałam do szkoły plastycznej. W 2017 został nagrany kapitalny film, świetną techniką, umieszczę link tutaj, może kogoś też zauroczy
https://www.cda.pl/video/560252715
a niedawno trafiłam ma niesamowitą rzecz:
https://www.youtube.com/watch?v=BbgrHnbgoDU

i na koniec polecam w temacie Vincent skoro już się tak rozkręciłam vloga elblążanina Vincent Van, dlaczego Vincent? Wystarczy go zobaczyć na YT, ale ma 2 ucha

Kordina 23:57, 08 lis 2023

Alija napisał(a)
Bożenko, świetny ten ziołownik w szachownicę. Pozwolisz, że zgapię pomysł? Też mam ziółka, ale bardzo się wzajemnie zarastają.
A wracając do czarnego bzu, to będąc kiedyś w Bieszczadach piłam z niego nalewkę.

No pewno, inspiracje zawsze są fajne i działają w obydwie strony
Basieksp 14:05, 09 lis 2023

Absynt mojego eM jeszcze niedokończony jak zaczniemy się "dziwnie" zachowywać, to będzie oznaczać, że nasz absynt, dokończony i działa no nie będę wnikać w szczegóły, ale nalewki z czarnego bzu też mamy z kwiatów i z owoców robimy różne, potem stoją sobie i czekają najstarsze nalewki to mamy chyba z 2016 roku
Joku 16:49, 09 lis 2023

Nalewek nie produkujemy, ale M latem kupił absynt gdzieś w sklepie, nawet ze stosowną szklaneczką . Trzeba było z czymś rozcieńczać, mnie nie smakował. O ile sobie przypominam goryczy się nie wyczuwało. Wyczytałam że zawiera jakieś substancje psychoaktywne . Ja zniosłam kontakt z owym absyntem bez uszczerbku na zdrowiu . Ponoć Francuzi lubią ten trunek.
Muszelka 18:03, 09 lis 2023

Bożenko, dzięki za linki

Podczas pracy w ogrodzie i sprzątania lubię słuchać różne podcasty. Z Historią bez cenzury zawsze jestem na bieżąco. Niektórych gorszy ten kanał, ale ja go bardzo lubię. A co

Znasz odcinek o Vincencie?

https://youtu.be/KmpBd_-mzEU?si=HYLhyWEiZgx4e3xS
Kordina 12:27, 10 lis 2023

Basieksp napisał(a)
Absynt mojego eM jeszcze niedokończony jak zaczniemy się "dziwnie" zachowywać, to będzie oznaczać, że nasz absynt, dokończony i działa no nie będę wnikać w szczegóły, ale nalewki z czarnego bzu też mamy z kwiatów i z owoców robimy różne, potem stoją sobie i czekają najstarsze nalewki to mamy chyba z 2016 roku

Basiu czyli nabierają mocy i wartości, a najdroższą whisky na świecie wylicytowano za 1,1 mln dolarów, także ten, tego...

Joku napisał(a)
Nalewek nie produkujemy, ale M latem kupił absynt gdzieś w sklepie, nawet ze stosowną szklaneczką . Trzeba było z czymś rozcieńczać, mnie nie smakował. O ile sobie przypominam goryczy się nie wyczuwało. Wyczytałam że zawiera jakieś substancje psychoaktywne . Ja zniosłam kontakt z owym absyntem bez uszczerbku na zdrowiu . Ponoć Francuzi lubią ten trunek.

Jolu, ha, ha, a więc dzielna jesteś a swoją drogą, jaki to ciekawy wyraz ten "uszczerbek", wyrazy pokrewne to szczerba i szczerbaty

Muszelka napisał(a)
Bożenko, dzięki za linki

Podczas pracy w ogrodzie i sprzątania lubię słuchać różne podcasty. Z Historią bez cenzury zawsze jestem na bieżąco. Niektórych gorszy ten kanał, ale ja go bardzo lubię. A co

Znasz odcinek o Vincencie?

https://youtu.be/KmpBd_-mzEU?si=HYLhyWEiZgx4e3xS

Czasami słucham tego bezkompromisowego historyka z ADHD wysłuchałam, również dzięki za link

eda 20:07, 10 lis 2023

Rozgrzewający temat na tapecie do pogody pasuje
Macham Bożenko
Kordina 22:27, 10 lis 2023

O! Jak miło Cię widzieć, lubię jak machasz
Kordina 22:58, 10 lis 2023

Dla Sylwii - z moich zbiorów zachodowych
Rumianka 22:28, 11 lis 2023

A ja też chciałabym popatrzeć... Mogę?