Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Grzebiuszka ziemna » Edycja postu

Grzebiuszka ziemna

sylwia_slomc... 20:14, 05 sty 2024

Sto lat w pełnym zdrowiuReszta sama przyjdzie
Rumianka 21:20, 05 sty 2024

To Twoje ciało będzie krzyczeć do młodej duszy słowami z piosenki Kory "...nie poganiaj mnie bo tracę oddech..."

Mój starszy syn ma imieniny w Sylwestra...i też strzelają mu fajerwerki...
a jego sasiad przez płot to Mieczysław...więc do północy jest Sylwestra, a po północy Mieczysława...
Kordina 21:36, 05 sty 2024

Alija napisał(a)
... to na Twoje urodziny na całym świecie strzelają fajerwerki.

Jak to jedno zdanie może zmienić optykę spojrzenia Bardzo mi się to podoba teraz zawsze będę wiedziała na czyją cześć fajerwerki
sylwia_slomczewska napisał(a)
Sto lat w pełnym zdrowiuReszta sama przyjdzie

Dzięki Sylwio, ja się nastawiam na 340 w zdrowiu, szczęściu i radości a co się będę ograniczać
Rumianka napisał(a)
To Twoje ciało będzie krzyczeć do młodej duszy słowami z piosenki Kory "...nie poganiaj mnie bo tracę oddech..."

Mój starszy syn ma imieniny w Sylwestra...i też strzelają mu fajerwerki...

O! To już będzie nas dwoje
"...nie poganiaj mnie bo tracę oddech..." mam nawet tradycyjną płytę winylową Kory z młodości z tym utworem Zaraz jakiej młodości?? Skoro Lenin wiecznie żywy, to ja wiecznie młoda nawet niektórzy mówią, że czas nie istnieje
Rumianka 21:44, 05 sty 2024

Czas istnieje, czas upływa, czas leci jak szalony (co godzinę przypomina mi o tym wiszący na ścianie stary bimbuś)...a my ciągle młodzi, tylko jakoś dzieci nam się postarzały, nie wiedzieć czemu...
Kordina 20:00, 07 sty 2024

Tak Elisko
Jestem zagrypiona, ale ubrana w grubą piżamę, ocieplacze wełniane i gruby niebieski szlafrok, do tego gruby szal i czapka i wyszłam na chwileczkę do ogrodu. Wyglądałam jak niebieski niedżwiedż polarny, ale chciałam pstryknąć zdjęcie hyzopu lekarskiego. Bo zadziwił mnie bardzo i wyglądała moja mina tak: (https://pl.pinterest.com/pin/407998047506525842/)

A hyzop wyglądał tak:

Chyba jednak jest zimozielony, w marcu obcinam na 15 cm i jestem ciekawa jak przetrwa zimę różowy zakupiony na jesieni, bo ten fioletowy był.
Anda 20:06, 07 sty 2024

Hyzop jak lawenda zimozielony

Chciałabym Cię zobaczyć tak opatuloną na dworze
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Rumianka 21:14, 07 sty 2024

Tego jeszcze nie było...niebieski niedźwiedź polarny...ale włąściwie dlaczego nie...!
Można różne rzeczy nazywać różnymi kolorami... Np. w Gdyni jest różowa droga...a u nas biały słoń...punkt ksero, to może być tez i niebieski niedźwiedź...Było też fioletowe udo - gdy walnęłam się w wystającą żerdź... Zdróweczka życzę Grzebiuszeczko...
Kordina 23:33, 08 sty 2024

Anda napisał(a)
Hyzop jak lawenda zimozielony

Chciałabym Cię zobaczyć tak opatuloną na dworze

No pacz pani, a ja nie wiedziałam, dzięki temu mogłam przeżyć zdziwienie
Zdjęcie prześlę na priv

Rumianka napisał(a)
Tego jeszcze nie było...niebieski niedźwiedź polarny...ale włąściwie dlaczego nie...!
Można różne rzeczy nazywać różnymi kolorami... Np. w Gdyni jest różowa droga...a u nas biały słoń...punkt ksero, to może być tez i niebieski niedźwiedź...Było też fioletowe udo - gdy walnęłam się w wystającą żerdź... Zdróweczka życzę Grzebiuszeczko...

Fioletowe udo? Wiesz, ze lubię fiolety
Dziękuję za zdróweczko, bańki już były 2x, nie znam nikogo, coby po 4 nie postawiły delikwenta na nogi. Syrop z mniszka własnoręcznie zrobiony, propolis forte w czerwone gardło, dużo picia z cytryną, imbirem, pyłek pszczeli. 2 dni mordownia, ale dzisiaj już lepiej
Za to prawie cały dzień czytałam wątek:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1972-stary-dom-zapomniany-ogrod-i-ja-na-francuskiej-ziemi
faaajny
sylwia_slomc... 23:39, 08 sty 2024

Kordina napisał(a)

Jak to jedno zdanie może zmienić optykę spojrzenia Bardzo mi się to podoba teraz zawsze będę wiedziała na czyją cześć fajerwerki

Dzięki Sylwio, ja się nastawiam na 340 w zdrowiu, szczęściu i radości a co się będę ograniczać

O! To już będzie nas dwoje
"...nie poganiaj mnie bo tracę oddech..." mam nawet tradycyjną płytę winylową Kory z młodości z tym utworem Zaraz jakiej młodości?? Skoro Lenin wiecznie żywy, to ja wiecznie młoda nawet niektórzy mówią, że czas nie istnieje

Kolejnej setki będę życzyć jak Ci stuknie pierwsza No bo co miałabym życzyć na setkę jak bym teraz 340 pozyczyła
Muszelka 00:12, 09 sty 2024

Bożenko, zdrówka życzę!