No to Ewa i Magara dziki w trójmieście widziały, tego raczej nie spodziewałabym się czyli dziki są wśród nas Sylwia u mnie już tytoń kwitnie gdzie bądź życzę, żeby się u Ciebie przyjął, raz posiany będzie trwał wiecznie, że zaryzykuję tą wieczność Justyśka tramwaj wodny super sprawa! Ostatnio znajoma zrobiła wycieczkę dla swoich autem z Elbląga do Tolkmicka, stamtąd tramwajem wodnym do Krynicy, powrót ok 16 do Tolkmicka i do domu w Elb. Fajna trasa na cały dzień Basiu Urszulla
Gość złoto-zielony
Moja różowa jarzmianka:
Z cyklu ziołowego - suszenie mięty, ciemniejsza - mięta pieprzowa i jasna cytrynowa:
truskawki wiszące ciągle jakieś owocki rzucą na ząb czy do przybrania lodów a przycięty ostrogowiec kwitnie i kwitnie:
Moje ostrogowce po przycięciu też zakwitły ponownie, chociaż tak naprawdę nie skończyły pierwszego kwitnienia, bo na różnych gałązkach kwitnienie w różnej fazie...i jest ciągłość. Jarzmianki śliczności prawdziwe...mus kupić i cieszyć się ich kwitami...
Elisko, ale jarzmianki tylko w "kupie" mam je posadzone w zbyt dużych odległościach i znowu będę mieszać
Kilka migawek z ogrodu:
Zdziwiłam się nad czosnkiem Milenium, kwitnie teraz, nawet nie pamiętałam, że on tu
A to moja nowa ziemia, (przy oczku z wijącą się ścieżką) którą w zeszłym roku doszczętnie wymiotłam i tworzyłam od nowa, jestem z niej zadowolona, choć jak zawsze trochę za gęsto, ale lubię gąszcz i u siebie nie toleruje gołej ziemi i pustki:
To dla Ciebie z dedykacją niebo tuż po zachodzie nad J. Drużno ile ja mam tych zachodów w pliku? Bez liku (żeby się rymnęło ) Jak są ciekawe chmury, to wsiadam w auto i szybciutko jadę na wał p/powodziowy z dobrym widokiem na... Tam jest widoczny czerwony dysk, zapewne UFO
Bożenko, podoba mi się bardzo ta paprotka taka nie za wysoka, gęsta, znasz może nazwę? Fajna taka na obwódkę i w tych kamieniach i z pieńkami super wygląda
Bożenko zazdroszczę Ci bliskości morza.
Uwielbiam długie spacery brzegiem Bałtyku.
Kilka lat temu przeszłam plażą cały półwysep Helski, codziennie kilkanaście kilometrów .
Jeżdżę nad morze w czerwcu albo we wrześniu , kiedy nie ma tłumów.
A ja tam jadę we wrześniu. Nie ma już szarańczy. Cisza i spokój. Plaże szerokie, jak pada deszcz pozostaje spacer leśnymi alejkami i basen.
Masz wyjątkowe szczęście z ostrogowcem. U mnie kilka kęp i ledwo kwitną. Ile przycinasz po pierwszym kwitnieniu może to mój błąd że tylko przekwitłe przycinam.
Piękna kleome, czy co roku wysiewasz do donic czy się sama rozsiewa?