Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Grzebiuszka ziemna » Edycja postu

Grzebiuszka ziemna

Rojodziejowa 21:57, 27 wrz 2024

Może to być Double Click Snow Puff

A te arbuzy... No urocze!
Basieksp 22:03, 27 wrz 2024

To coś pomieszałam z tym cięciem magnoli, ale ktoś chyba przycinał, coś mi tak w głowie zostało No i muszę zadbać o swoje kaktusy mam ich kilka ale żaden nie kwitnie. Bo ja je traktuję jak kaktusy, dosłownie
sylwia_slomc... 22:49, 27 wrz 2024

Melduję, że nadrobiłam, kolorów jeszcze w ogrodzie moc. Kosmosów zazdraszczam pozytywnie, w mojej ziemi nie chcą zupełnie rosnąć nie wiem czemu w poprzednim ogrodzie dosłownie kilometr dalej miałam wielkie, że wyrwać potem było trudno, tu nie chcą rosnąc nawet mizeroty.
hankaandrus_44 08:44, 28 wrz 2024

Joku napisał(a)
Nawozisz truskawki w czasie sezonu? Tak zdrowo się prezentują.
Z zaciekawieniem przeczytałam o cięciu magnolii. Ja mam do wycięcia jedną gałąź i się zastanawiam.

Jolu, też Mam taką magnolkę, co się "rozbujała". 2 gałęzie skróciłam do 1/3, Został mi tylko wierzchołek do skrócenia, ale niech trochę liście opadną, bo nie widzę całości.
hankaandrus_44 08:54, 28 wrz 2024

Podziwiam letnie dokonania w ogrodzie, Kolory zostały do jesieni i o to chodzi, żeby stale było cos nowego do obejrzenia. Hanusia po tylu latach prowadzenia wątku, nie ma zbyt wiele do pokazania, Nawet układ ogrodowy nie zmienia się znacznie. Ale meldujję, że jestem i podglądam u Ciebie. Radości ogrodowej życzę.
Juzia 20:25, 28 wrz 2024

My mieliśmy takiego arbuza małego... ale był dojrzały.... tylko nie urósł
Monia81 22:09, 28 wrz 2024

Ależ szczęśliwy psiaczek u mnie tak kiciuś się rozkładał, widać, że zwierzak zadowolony magnolka rewelacyjnego kształtu nabrała, ja jeszcze też sobie dzięki Tobie przypomniałam, że też mojej by się cięcie przydało, może w tygodniu da radę jeszcze to zrobić
no i pochwalę te kosmosy, cudne je masz Bożenko, ja mam te zwykłe, ależ one cieszą, u mnie już przekwitły, dzisiaj akurat je usuwałam, żeby choć trochę uporządkować przestrzeń
Kordina 01:01, 29 wrz 2024

Rojodziejowa napisał(a)
Może to być Double Click Snow Puff ...

Asiu chyba masz rację, szukałam białych wielopłatkowych, znalazłam jeszcze Psyche, ale bardziej pasują do Twojej nazwy

Basiu - ten chyba ostatni, "oświadczynowy" kwiatek kaktusowy w tunelu zakwitł u rodziny, tam miał warunki

sylwia_slomczewska napisał(a)
Melduję, że nadrobiłam...

Sylwio no, no, nie wiem czy podziwiać czy współczuć
ha, ha, dziękuję

hankaandrus_44 napisał(a)
... Hanusia po tylu latach prowadzenia wątku, nie ma zbyt wiele do pokazania, Nawet układ ogrodowy nie zmienia się znacznie. Ale meldujję, że jestem i podglądam u Ciebie. Radości ogrodowej życzę.

Haniu dziękuję za podglądactwo i życzenia radości ogrodowej odwzajemniam
ale co do ogrodu, to czasami warto wrzucić ogólny plan, bo nowi nie widzieli Twojego ogrodu

Juzia napisał(a)
My mieliśmy takiego arbuza małego... ale był dojrzały.... tylko nie urósł

O! Czyli jest nadzieja
Monia81 napisał(a)
Ależ szczęśliwy psiaczek u mnie tak kiciuś się rozkładał, widać, że zwierzak zadowolony...

No wreszcie ktoś zauważył psie szczęście i za resztę dziękuję

Kuklik mi zakwitł

anpi 01:12, 29 wrz 2024

Mój kaktus wypuścił taki owłosiony zaczątek kwiatka i też jest szansa, że zakwitnie. Zaczęłam więcej podlewać , bo w tamtym roku zasechł ten pąk. Ale kwitł już w ubiegłe lata, tylko jakoś wcześniej niż wrzesień.
Urszulla 16:58, 29 wrz 2024

Kordina napisał(a)

O widzisz, a

Dzisiaj powiedzmy, że wujo przyszedł do mnie do kuchni i się oświadczył kwiatem jednej nocy znowu zakwitł kaktus jednym kwiatem tym razem, ale za to po raz piąty.
Jeszcze tak nie było

A może nie miał wystarczająco sił żeby zakwitnąć naraz 5-cioma, więc masz dłuższą radość