Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Grzebiuszka ziemna » Edycja postu

Grzebiuszka ziemna

Kordina 23:50, 04 gru 2024

Magara napisał(a)
... Rdesty wszystkie ścięłam niedawno, nie dlatego, że miałam taką wiedzę, ale dlatego, że pogoda była ładna ...

Ha, ha, to też jest moja motywacja do działania - pogoda
Dzięki Magarku
Na cięcie róż się zdecydowałam jak i magnolii w tym roku, bo zawsze jak coś ciachałam zaskakiwało mnie swoją bujnością
Rumianka 12:08, 07 gru 2024

Bożencia, w swoim wątku wstawiłam fotkę szynki golonkowej...wyszło super w smaku. Oceń swoim okiem jej wygląd.
Kordina 00:12, 08 gru 2024

Widziałam! Super!
sylwia_slomc... 18:24, 08 gru 2024

U mnie już też krety ryją murawę na potęgę bo pola wokół poorane, standard przyszły jak co zimę. Co do wyrobów z wieprzowiny. Ja bym na samym parzeniu bez doprowadzania do wrzenia nie umiała polegać ze wzgl. na włosienicę. Niby mięso jest w masarniach badane, ale jak mi to powiedział nasz weterynarz powiatowy, który również bada Na trzy badane chlewnie w jednej włosienica była. Miało pójść do utylizacji, a jak pojechał kolejny raz okazało się, ze sprzedali na ubój. Więc wieprzowego gdy nie mam pewności, że jest dogłębnie ugotowane czy upieczone nie jem. W prawdzie to było kilkanaście lat temu, ale nie wierzę, że teraz się nie zdarza, ludzie aż tak się nie zmieniają.
Kordina 01:05, 09 gru 2024

Eee nie strasz, każde białko ścina się w 60°C a tu masz 3 godziny w wysokich temperaturach, z resztą jak ktoś chce może zwiększyć pod koniec do 100
Miskantowo 10:37, 09 gru 2024

Az sobie sprawdziłam w jakiej temperaturze tę włosienicę się zabija.
W temperaturze 60 stopni ginie juz po 1 minucie.
O ile internet potraktujemy jak źródło.
Kordina 17:42, 15 gru 2024

Też zawiesiłam ptakom kule tłuszczowe na moim karmniku, który zrobiłam latem, ale u mnie na razie temperatura na plusie, na okolicznych krzakach pełno jagód, owoców róży, głogu, jarzębiny. Miałam jeden ok 2-metrowy krzaczor konopii rolniczej, jak małe drzewko i cieszył się popularnością, zwłaszcza wśród sikorek, a że w okolicy dalszej całe pola uprawne konopii to tam jest tłok, więc mojego żarełka na razie nie ruszają

Kordina 17:49, 15 gru 2024

Pobawiłam się w małe dekoracje, jak dobrze zachować w sobie coś z dziecka :

Rumianka 18:18, 15 gru 2024

Gdybym była ptakiem, to już siedziałabym w Twoim karmniku...bardzo mi się spodobał... no a dekoracje piękne...czy już można świętować?
Juzia 18:30, 15 gru 2024

Fajne te dekoracje!!!
Takie zupełnie inne niż wszystkie