Seba_4ball
12:22, 05 lip 2022
Witam serdecznie 
Szukam ratunku dla mojego trawnika. Przedstawię krótko sytuację :
1. Gleba to niestety glina, nawiezione ok 10cm ziemi, przemieszane gleboglizarka, odchwaszczone i przygotowane pod zasiew trawy
2. Rok temu wysiana trawa Graminex Wimbledon, w tamtym roku wyglądała jako tako w tym roku jak na zdjęciach
Na wiosnę tego roku dosiałem jeszcze trawę samo zagęszczająca Substral
3. Zamontowany system zraszaczy, podlewam 2-3x w tygodniu dość intensywnie
4. Koszenie na 4-5cm
5. Nawożenie ostatnio Yara mila complex
5. Niestety po ostatnich upałach trawa to tylko ściernisko, a gleba jest tak zbita, że ciężko młotkiem zrobić dziurę
I tu moje pytanie i prośbą o pomoc jak to reaktywować, planuje całość zwertykulować i nawieźć z 1cm piasku tylko czy ma to sens bez glebogryzarki?
Myślałem również aby po tym zabiegu dosiać na całości trawę Kalnas Sahara lub Wimbledon
Proszę o porady

Szukam ratunku dla mojego trawnika. Przedstawię krótko sytuację :
1. Gleba to niestety glina, nawiezione ok 10cm ziemi, przemieszane gleboglizarka, odchwaszczone i przygotowane pod zasiew trawy
2. Rok temu wysiana trawa Graminex Wimbledon, w tamtym roku wyglądała jako tako w tym roku jak na zdjęciach
Na wiosnę tego roku dosiałem jeszcze trawę samo zagęszczająca Substral
3. Zamontowany system zraszaczy, podlewam 2-3x w tygodniu dość intensywnie
4. Koszenie na 4-5cm
5. Nawożenie ostatnio Yara mila complex
5. Niestety po ostatnich upałach trawa to tylko ściernisko, a gleba jest tak zbita, że ciężko młotkiem zrobić dziurę
I tu moje pytanie i prośbą o pomoc jak to reaktywować, planuje całość zwertykulować i nawieźć z 1cm piasku tylko czy ma to sens bez glebogryzarki?
Myślałem również aby po tym zabiegu dosiać na całości trawę Kalnas Sahara lub Wimbledon
Proszę o porady