Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zielony Chram » Edycja postu

Zielony Chram

MagdaLenka 22:44, 31 maj 2024

Daria, a ta róża Heavenly Pink to zdrowa jest? Nie łapie grzyba albo innego paskudztwa? Czy faktycznie kwitnie aż do jesieni? Zastanawiam się nad nią...
Darecka 09:32, 01 cze 2024

Witaj Juziu z pięknej Kruklandii, bardzo mi miło, że do mnie zajrzałaś .

Agnieszko dobrze, że niczym Bridgertonowie, a nie jak jakiś "czeski film", w którym nie wiadomo o co loto . Pomidory wstawiłam w donicach do szklarni na początku kwietnia, chowaliśmy je na noc w tzw letniej kuchni, a do ziemi poszły 2 maja i kilka zimniejszych nocek podgrzewaliśmy im atmosferę farelką, coby nie zmarzły . Cynie wzeszły nawet ładnie, choć też trochę się ociągały. Może wysiej jeszcze raz? W tamtym roku robiłam dosiewki chyba nawet w lipcu, więc spokojnie teraz jeszcze można. Za to astry, suchołuska i nawet aksamitka kapryśne są w tym roku
Darecka 09:38, 01 cze 2024

MagdaLenko jeśli chodzi o zdrowotność, to nie zaobserwowałam u niej żadnych problemów poza standardowym z mszycami. To pierwsze spektakularne kwitnienie trwa parę tygodni, potem ma drugi o wiele mniejszy "rzut" w okolicach września, nie mam z nią żadnych perypetii, nie przemarza, choć potrzebuje ok 2 sezonów, żeby zmężnieć- jeśli Ci się podoba, to śmiało mogę polecić .
Juzia 10:13, 01 cze 2024

Darecka napisał(a)
Witaj Juziu z pięknej Kruklandii, bardzo mi miło, że do mnie zajrzałaś .

Całkiem przypadkiem to się stało ... ale zobaczyłam mega warzywnik i przepadłam w wątku
Pięknie działacie. Lubię oglądać takie Zosie samosie bo mnie motywują do działania Dzięki Wam za to!

PS zazdro stolarza w domu
sylwia_slomc... 19:05, 01 cze 2024

Darecka napisał(a)

Ruszyły trawki:

Na bujakowej po prawej stronie nadal kluje się pomysł, dosadziłam tylko kilka wyhodowanych przez siebie szałwii omączonych:

Naparstnice pomiędzy hortkami (lewa strona bujakowej) powoli zbierają się w sobie:

Co to na pierwszej fotce?
sylwia_slomc... 19:16, 01 cze 2024

Musiałam się daleko cofnąć u Ciebie tyle stron natrzaskałaś Ale się przegryzłam i nie połamałam zębów tyle, że mi wyschły całkiem od szerokiego uśmiechu. Bo nie tylko oglądam, ale i czytam dokładnie, uwielbiam Twoje słowo pisane
Darecka 08:36, 02 cze 2024

Cholibka Juziu to kolejny dowód na to, że Ogrodowisko działa jak samonapędzające się perpetum mobile rozsiewające motywację i inspirację , cieszę się przeokrutnie, że nie tylko ja czerpię od Was powyższe, ale też Wy czasem możecie zaczerpnąć ode mnie . Stolarz w domu fajna rzecz, nawet jeśli amatorski , tym bardziej że ja techniczna noga. Co prawda wiem, którą stroną trzymać śrubokręt, ale na tym prawdopodobnie moje umiejętności się kończą hahaha
Darecka 08:42, 02 cze 2024

Sylwio to dzwonek dalmatyński, obok rośnie podobny gargański, ale też wolę tego pierwszego, ma intensywny fioletowy kolor (zdjęcie tak dobrze tego nie oddaje) i trzyma ładniejszy pokrój.

Widzisz, ja działam w trybie hurtowym, uskuteczniając takie forumowe zrywy narodowościowe. Muszę się jednak w takim razie pilnować, bo stan Twego uzębienia leży mi na sercu, nie chcę być odpowiedzialna za jego ewentualne uszczerbki spowodowane przegryzaniem się przez to moje bajdurzenie hahaha
Juzia 10:09, 02 cze 2024

Darecka napisał(a)
Cholibka Juziu to kolejny dowód na to, że Ogrodowisko działa jak samonapędzające się perpetum mobile rozsiewające motywację i inspirację , cieszę się przeokrutnie, że nie tylko ja czerpię od Was powyższe, ale też Wy czasem możecie zaczerpnąć ode mnie . Stolarz w domu fajna rzecz, nawet jeśli amatorski , tym bardziej że ja techniczna noga. Co prawda wiem, którą stroną trzymać śrubokręt, ale na tym prawdopodobnie moje umiejętności się kończą hahaha

Jeden techniczny i jeden artysta.... duet idealny jak widać na załączonych obrazkach
LIDKA 19:51, 06 cze 2024