Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zielony Chram » Edycja postu

Zielony Chram

Rumianka 12:19, 18 lis 2023

To z pewnością ziemniak
Darecka 12:19, 18 lis 2023

Brawo i czapki z głów! W tle słychać fanfary, a z sufitu spada morze konfetti!
Tak, to nasz poczciwy ziemniak, tylko w takiej ciekawszej wersji, fioletowej, którego uprawialiśmy w 2019 roku (fotki nie posiadam, więc wstawiam link):

https://zielonyogrodek.pl/ogrod/warzywnik-i-sad/15117-fioletowe-ziemniaki-truflowe-czym-sa-czy-warto-je-jesc-i-czy-mozna-uprawiac

Przepuściłam go przez spiralizer, a te ala grzybki to odpady poprodukcyjne, pozostałe po tym procesie

Słowo się rzekło, a zatem:

"Ja, niżej podpisana Darecka, w uznaniu za wysiłki mentalne, niniejszym oświadczam, że będę darzyć Bożenkę, szerszej publiczności znaną jako Kordina, dozgonnym szacunkiem i poważaniem. Tak mi dopomóż dziadku borowy, patronie fioletowej pyrki"
Darecka 12:20, 18 lis 2023

Eliso, niestety, Bożenka była pierwsza, ale gwoli ścisłości mam ogromny szacunek do każdej z Was
Rumianka 12:24, 18 lis 2023

Darecka napisał(a)
Eliso, niestety, Bożenka była pierwsza, ale gwoli ścisłości mam ogromny szacunek do każdej z Was

No i przechlapałam nagrodę...
wobec tego Bożenko brawo...
Darecka 12:24, 18 lis 2023

Mam nadzieję, że dobrze bawiłyście się biorąc udział w tym ogrodowiskowym teleturnieju, idę podziałać coś w domu, bo teraz uskuteczniałam multitasking: umyłam 2 talerze i siup! zapuszczam żurawia na wątek, aby nie zawieść publiki jako prowadząca konkurs, 2 szklanki i znowu siup! Pozdrawiam Was gorąco i do kolejnego spotkania!
Mary 13:52, 18 lis 2023

Nigdy nie słyszałam o takich ziemniakach. Bardzo ciekawie się prezentują.
Nie trufla, ale truflowy. Ha! W przekroju rzeczywiście przypomina trufle. W filmie czy internecie. Na żywo nie miałam okazji.
Muszelka 16:18, 18 lis 2023

Bardzo dziękuję za kolejny odcinek!

Na poranny konkurs nie załapałam się. Ale nie mam czego żałować. Nigdy w życiu bym tej zagadki nie rozszyfrowała.

Gratulacje dla Bożenki!
Muszelka 16:19, 18 lis 2023

Mary była bardzo blisko prawidłowej odpowiedzi (fonetycznie). Może dla Niej jakąś nagrodę pocieszenia?
Kordina 16:29, 18 lis 2023

Dopiero zakończyłam prace ogrodowe (no ciemno się zrobiło), a tu taka niespodzianka zacytuję moją chwałę dla potomnych
Darecka napisał(a)
"Ja, niżej podpisana Darecka, w uznaniu za wysiłki mentalne, niniejszym oświadczam, że będę darzyć Bożenkę, szerszej publiczności znaną jako Kordina, dozgonnym szacunkiem i poważaniem. Tak mi dopomóż dziadku borowy, patronie fioletowej pyrki"

Kłaniam się w pas na tej scenie ogrodowiskowej i dziękuję
Intuicja od razu powiedziała ziemniak po Twoim naprowadzeniu po medalu z kartofla, ale rozum podpowiedział - niemożliwe, że nigdy nie słyszał (ten rozum), żeby ktoś suszył ziemniaki, więc zdusił intuicję. Jaki stąd wniosek dla baby?
Babo zawsze słuchaj intuicji, ona nigdy cię nie zawiedzie, a rozum tak. Powiedziała baba Kordina
Muszelka napisał(a)
Mary była bardzo blisko prawidłowej odpowiedzi (fonetycznie). Może dla Niej jakąś nagrodę pocieszenia?

Mary dawaj rękę i Eliska i kłaniaj się razem ze mną w pas, kurtyna właśnie opadła
anpi 17:08, 18 lis 2023

Dziewczyny, gratulacje!!! Spiralki z ziemniaka , to byłaby najprostsza odpowiedź, ale nigdy nie podejżewałabym ziemniaka o taki wygląd, no chyba że byłby zepsuty