O tak! To był niezapomniany Sylweter Ciepły dzień, cały spędzony w ogrodzie. Wycinałam trawy i byliny, ogólnie sprzątałam ogród. Teraz też przydałby się taki dzień, bo po stopniałym śniegu ukazał się przyklapnięty ogród! Po za tym mam jeszcze do posadzenia ponad dwieście różnych cebul kwiatowych z ostatnich promocji
Śledzę z ciekawością Twój serial ogrodowy ale z doskoku i na telefonie więc z pisaniem komentarzy kiepsko Dziś na kompie więc piszę... Podziwiam uporządkowany i i bujny warzywniak, sama swój ciągle modyfikuję i dopieszczam, kwiatowe kwaterki też posiadam w swoim
Wszelka zwierzyna dość ciekawa Cię otacza szczególnie ten długaśny gad
Podziwiam wszelkie prace brukarskie, stolarskie i inne około ogrodowe. Wiem jak później cieszą efekty
Nie ma czego żałować, Twój eM to zdolniacha i złota rączka jakich mało, mogłyśmy trafić na obiboków co to nawet nie wiedzą, a może nie chcą wiedzieć bo tak im wygodniej, jak prawidłowo trzymać śrubokręt i wtedy byśmy mogły ponarzekać BTW Szym też nie jest stolarzem (jeszcze), ale się intensywnie doszkala
Dziękuję Sylwio, nie wiem czy jeszcze dam radę Was czymś zaskoczyć, w przyszłym sezonie chciałabym zrobić tak, żeby zaskoczyć samą siebie Plastry drewniane też bardzo mi się podobają, nad zalewem Jeziorsko, który czasem odwiedzamy latem, w ośrodku ze sprzętem wodnym mają super drewnianą altanę właśnie z taką podłogą, wygląda to przekozacko. Bacówki szkoda, ale co się odwlecze etc.. A może jeszcze na inne rozwiązanie traficie, kto wie? Grunt, to nie skupiać się na tym, co nie wychodzi i na co do końca wpływu człowiek nie ma, tyle masz cudowności w ogrodzie i domu, tylko pozazdrościć (tak pozytywnie) i się Wami inspirować
Jeszcze czytać nie zaczęłam niestety, też ostatnio trochę się spraw nagromadziło, a to dentysta i kanałowe, a to choroba dziadka i szpitale, ale nie ma co narzekać, w tym tygodniu przesilenie zimowe, dnia w końcu zacznie przybywać, a to zawsze napawa mnie nadzieją, przetrwamy wszystko i będziemy silniejsze Perspektywa 11 dni wolnego też nie do pogardzenia
200 cebul-szał! Ależ będzie pięknie na wiosnę Też by mi się przydał cieplejszy dzień na uporządkowanie ogrodu, nie zdążyłam ze wszystkim jesienią, ale nic to, jak to mówią "jutro też jest dzień" Też najczęściej czytam na telefonie i też nie przepadam za pisaniem na nim komentarzy, wygodniej na kompie, więc czasem się z tym ociągam Muszę podglądnąć Twoje latosie kwiatowe aranżacje koniecznie, masz już jakieś sprecyzowane plany względem kwaterek na przyszły sezon?
No właśnie - 200 cebul, szał! Pomyślałam że powariowały te kobiety (bo to nie jedna była ) a jak zaczęłam liczyć swoje było ich ze 190, ha, ha, ha. W ten sposób sama zaliczyłam się podświadomie do powariowanych
Żeby wszyscy byli tak powariowani to świat byłby piękniejszy W tym roku wypadam na Waszym tle skromnie, tylko 75 narcyzów i 40 malutkich śnieżników, czyli się nie liczy haha Za to moja mama powariowała z cebulami, co chwilę kurier jej pudełka dowoził hahaha sama już pewnie nie wie, ile tego w sumie było
Moje drogie ogrodniczki, proszę uprzejmie o radę względem planowanego konkursu, kiedy go ogłosić, żeby jak najwięcej osób mogło wziąć udział? Teraz każdy zalatany, ma lepsze rzeczy do roboty Może po świętach przed nowym rokiem np. w sobotę 30-go przed południem?