To chyba najwygodniejsze połączenie, bo nie trzeba plewić. U mnie występuje przy różach pnących. Przy rabatowych mam inne pomysły, ale wiosną też wiecej pracy
Dziękuję nad zestawieniami ciągle pracuje i chętnie się podzielę pomysłami. Nie mogę się doczekać wiosny
Zawartość bylin u mnie jest bogata, głównie rośliny które akceptują moje trudne warunki. Innym mogę zazdrościć zwiewnych kwiatów i łąkowych klimatów, bo u siebie tego nie mogę mieć.
Zapraszam do siebie od czasu do czasu, wprawdzie ciągle coś kompostuję i ulepszam stąd widoki bywają u mnie różne. Wiadomo że zdjęcia staram się pokazać od tej lepszej strony, jak każdy, zwykle staram się ukryć mankamenty. Jest ich u mnie dużo. Ale ogród prowadzę naturalnie, staram się zagęszczać rabaty żeby plewienia było mniej. Z drugiej strony chwasty są najlepszą materią kompostową dlatego też są częścią mojego ogrodu.
Widać, że masz dużo fajnych roślin w ogrodzie i
ładniutkie zestawienia ożankę też mam, lubię ją bardzo choć rozprzestrzenia się bardzo i wyrasta mi na innych rabatach, muszę ją kontrolować czytam, że to Twój kolejny wątek a możesz napisać mi jak nazywa się poprzedni wątek, to sobie pooglądam, pozdrawiam
Tak, trzeba ją kontrolować, ale ma wyjątkowy urok. Żadna bylina nie kwitnie tak długo, tyle, że po pierwszym kwitnieniu ją tnę i potem kwitnie do późnej jesieni.