Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ożankowy ogród

Ożankowy ogród

kasiek 18:28, 02 mar 2025

Ulina napisał(a)

Przywrotnik i róże - świetne połączenie, aż muszę zagapić i powtórzyć u siebie
Margo2 21:50, 04 mar 2025

Ulinko, widzę, że ogród w zawartości mamy podobny. Masz dużo różnorodnych roślin. I robisz piękne zestawienia.
Ulina 09:17, 05 mar 2025

kasiek napisał(a)

Przywrotnik i róże - świetne połączenie, aż muszę zagapić i powtórzyć u siebie

To chyba najwygodniejsze połączenie, bo nie trzeba plewić. U mnie występuje przy różach pnących. Przy rabatowych mam inne pomysły, ale wiosną też wiecej pracy
Ulina 09:31, 05 mar 2025

Margo2 napisał(a)
Ulinko, widzę, że ogród w zawartości mamy podobny. Masz dużo różnorodnych roślin. I robisz piękne zestawienia.

Dziękuję nad zestawieniami ciągle pracuje i chętnie się podzielę pomysłami. Nie mogę się doczekać wiosny
Zawartość bylin u mnie jest bogata, głównie rośliny które akceptują moje trudne warunki. Innym mogę zazdrościć zwiewnych kwiatów i łąkowych klimatów, bo u siebie tego nie mogę mieć.
Zapraszam do siebie od czasu do czasu, wprawdzie ciągle coś kompostuję i ulepszam stąd widoki bywają u mnie różne. Wiadomo że zdjęcia staram się pokazać od tej lepszej strony, jak każdy, zwykle staram się ukryć mankamenty. Jest ich u mnie dużo. Ale ogród prowadzę naturalnie, staram się zagęszczać rabaty żeby plewienia było mniej. Z drugiej strony chwasty są najlepszą materią kompostową dlatego też są częścią mojego ogrodu.
ewsyg 22:02, 05 mar 2025

Witam się w nowym wątku
Ulina 20:00, 07 mar 2025

ewsyg napisał(a)
Witam się w nowym wątku

Miło mi

Pierwszy ciemiernik
Monia81 17:55, 09 mar 2025

Widać, że masz dużo fajnych roślin w ogrodzie i
ładniutkie zestawienia ożankę też mam, lubię ją bardzo choć rozprzestrzenia się bardzo i wyrasta mi na innych rabatach, muszę ją kontrolować czytam, że to Twój kolejny wątek a możesz napisać mi jak nazywa się poprzedni wątek, to sobie pooglądam, pozdrawiam
Ulina 10:34, 15 mar 2025

Monia81 napisał(a)
Widać, że masz dużo fajnych roślin w ogrodzie i
ładniutkie zestawienia ożankę też mam, lubię ją bardzo choć rozprzestrzenia się bardzo i wyrasta mi na innych rabatach, muszę ją kontrolować czytam, że to Twój kolejny wątek a możesz napisać mi jak nazywa się poprzedni wątek, to sobie pooglądam, pozdrawiam

Tak, trzeba ją kontrolować, ale ma wyjątkowy urok. Żadna bylina nie kwitnie tak długo, tyle, że po pierwszym kwitnieniu ją tnę i potem kwitnie do późnej jesieni.
Ulina 10:38, 15 mar 2025

Zaczyna się robić wiosennie

Ulina 10:40, 15 mar 2025

Ciemierniki z siewek