Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Powitania » Początkujący Ogrodnik z ROD

Początkujący Ogrodnik z ROD

tomek060391 08:46, 23 lip 2024

Hej,
na wstępie chciałbym się przywitać - jestem nowy na forum i dopiero raczkuje w temacie. Jestem szczęśliwym posiadaczem 3 ar działki ROD i powoli zaczynam zabawę z ogrodnictwem, ale jestem jeszcze całkowicie "zielony". Na wstępie mam pytanie - czy znacie jakieś sprawdzone sposoby na krety? Drugie pytanie dotyczy identyfikacji roślinki - podpowie mi ktoś co to za drzewko? Obecnie ono jest uformowane i na dole nie ma roślinki a jedynie pień. Ps. Pytam bo myślę o tym by w najbliższym czasie posadzić coś takiego na działce. Czy to jakaś odmiana jałowca? Podsyłam dwa drzewka, które są u moich sąsiadów. Wydaje mi się, że to te same odmiany.
AgaBoso 09:54, 23 lip 2024

Hej Tomku. Przy identyfikacji roślin nie pomogę, ale co do kretów to sprawdź czy na działce masz pędraki, krety je uwielbiają. Jeśli masz to polecam (najlepiej przed deszczem) spryskać glebę wyciągiem z wrotyczu. W ubiegłym roku stosowałam zakupiony, a w tym sama przygotowuję z ziela.

PS. Dodaj zielony podpis z linkiem do Twojego profilu, będzie Cię łatwiej znaleźć. Zachęcam też do udzielania się na innych wątkach, nowych użytkowników nie łatwo znaleźć.
tomek060391 10:40, 23 lip 2024

Agnieszka_Z napisał(a)
Hej Tomku. Przy identyfikacji roślin nie pomogę, ale co do kretów to sprawdź czy na działce masz pędraki, krety je uwielbiają. Jeśli masz to polecam (najlepiej przed deszczem) spryskać glebę wyciągiem z wrotyczu. W ubiegłym roku stosowałam zakupiony, a w tym sama przygotowuję z ziela.

PS. Dodaj zielony podpis z linkiem do Twojego profilu, będzie Cię łatwiej znaleźć. Zachęcam też do udzielania się na innych wątkach, nowych użytkowników nie łatwo znaleźć.

Bardzo dziękuję za odpowiedź. W najbliższym czasie z pewnością zastosuje