Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Hirutkowy raj:))

Hirutkowy raj:))

Krys 17:37, 01 mar 2016

wilana napisał(a)
Ja też jestem przeziębiona ale jak usłyszałam w TV, że 1 marca to pierwszy dzień meteorologicznej wiosny to trochę mi się poprawiło. Zawsze to jakaś wiosna Krysiu zdrowiej.

Ewa dzieki Tobie tez zdrowka,polecam jak wyzej wit.C
Krys 17:38, 01 mar 2016

Margarete napisał(a)
Będę zmawiać rośliny w Bylinowym Raju, czy chcesz cos to mozna by jedną dostwaa zamówic?
Ja bede kupować ciemne jarzmianki.
Daj znac jakby co...

Malgosiu juz czuje sie dobrze,dziekuje.Poczytam na stronie czy cos chce i dam znac
ZbigniewG 20:06, 01 mar 2016

Krysia podczytałem w "serbach" że chcesz je ciąć z powodu długich przewodników zastosuj pierwszą podpowiedź Danusi -"bez cięcia"
u siebie tnę wszystko a nawet jeszcze więcej ale takich serbów na pewno bym nie skracał - porobisz miotły
Krys 20:22, 01 mar 2016

ZbigniewG napisał(a)
Krysia podczytałem w "serbach" że chcesz je ciąć z powodu długich przewodników zastosuj pierwszą podpowiedź Danusi -"bez cięcia"
u siebie tnę wszystko a nawet jeszcze więcej ale takich serbów na pewno bym nie skracał - porobisz miotły

Zbyszek a zageszcza sie pod przewodnikiem bo one tak wysoko wyskoczyly nie jestem zdeterminowania je ciac lubie wysokie drzewa i chce miec ochrone przed wiatrem,sa w bezpiecznej odl. od domu ale to daleka przyszlosc ,wielkie dzieki ze zajrzales,cenie takie rady dobrych ogrodnikow
Sonka 09:16, 02 mar 2016

Krysiu, mnie też interesują serby, moje są podobnej wysokości jak Twoje, zastanawiam się co z nimi robić, by nie było za późno, swoje też sadziłam w 2011r. W jakiej odległości od domu są Twoje posadzone? Moje rosną 13m od budynku, strona wschodnia.
Krys 21:07, 02 mar 2016

Sonia moje serby sadzilam w 2012r.nie bede ich w tym roku ciela,tak jak radzila Danusia ,zostawie je rosna ponad 16 m.od domu a wlasciwie od linii domu,sa ladne i beda zaslaniac wiatr wiejacy z pola.Posadzone sa co 1.4m tez od wschodniej strony dzialki,pozdrawiam
bozga 21:34, 02 mar 2016

One są bardzo ładne i nawet duże chyba nikomu by nie przeszkadzały Szkoda ciąć
Sonka 22:02, 02 mar 2016

Dziękuję za odpowiedź swoje też na razie zostawię, ale boję się,żeby mi nie wystrzeliły na 25 metrów. Moje mają za zadanie osłaniać dom od przejeżdżającego pociągu oraz wschodnich wiatrów, chociaż tych jest niewiele. Główne wiatry wieją od zachodu.
Krys 22:28, 02 mar 2016

bozga napisał(a)
One są bardzo ładne i nawet duże chyba nikomu by nie przeszkadzały Szkoda ciąć

Bozenka dzialka duza wiec nie przeszkadzaja i rosna bezpiecznie dla domu,nie bede ciac
Luteczka 08:13, 04 mar 2016

Witam sąsiadkę
Będę często zaglądać