Kasiu bukszpany z ukorzeniaczem wtykam w zacienione miejscei pamietam podlewac te w starszakach rosna na zachodniej scianie ,maja troche cienia za trawami i pod hibiskusem.
Ha ha wiedzialam,ze Ania wie ona u mnie nie jest duza i troche jest przytloczona przez roze,ktora musze przesadzic szybko rosnie chyba teraz 3 a moze 4 sezon
Marta dzisiaj mnie wiosna zaskoczyla,trzy magnolie to zeszloroczny nabytek ze slynnej wyprawy z Łodziankami do Zymona i juz kwitna i ciesza rozanecznik to Elite polecam jest sliczny i wczesnie kwitnie a buksy no coz tak jakos potrzeba .. jak chcesz sadzonki fijolkow to wysle,Bogdzia mi dala i sie rozrosly
Bozenko niemozliwe zeby sie nie otwieraly sprawdzalam na obu kompach strasznie sie ciesze,ze w koncu mam kwitnace magnolie Piruetka nawet fajnie podrosla,a tak chuchalam na nia i jest zabezpieczona przed moim niszczycielem Hiro ta od Ciebie to chyba Susan mowilas, tez bedzie kwitla ,ale radosc
Sorry że się wtrącę w waszą dyskusję. Ja jeszcze dbam o to żeby oskubać od dołu listki. Tak na 2/3 muszą być puste, wkładam w okorzeniacz i robię patyczkiem dołek i w tą dzurke wtykam. Bo inaczej ten ukorzeniacz by się "wytarł" a tak zostaje na bukszpaniku.
Monika bo za malo gliny dostalas, moze wsadz swoje sadzonki u mnie a tak powaznie najlepiej je gdzies ukryc raczej w cieniu i pamietac podlewac ! Powodzenia
A zima tegoroczna była tak słaba, że przeżyły mi sadzonki w dwóch doniczkach które posadziłam w ub wiosnę. Zapomniałam przed zimą je wysadzić i mają się dobrze, przeżyły w kącie ogrodu pod tujami....oczywiście piszę o sadzonkach bukszpanu...
Musi być ok.....wróciłam dziś do pracy , a tam morze papierów i pilnych spraw.....a każda ważniejsza od kolejnej.
Atmosfera w pracy taka że aż gęsto.....niby każdy rozumu że mam prawo chorować....ale...i tu seria argumentów, pretensji etc....sama rozumiesz. Nie był to miły dzień w pracy.....a ja tylko "gasiłam pożary"....ehhh
Dzięki za troskę