Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Hirutkowy raj:))

Hirutkowy raj:))

Krys 23:01, 06 kwi 2016

Kasya napisał(a)
Krysiu, jak ukorzeniasz bukszpany ? wtykasz w ziemie i juz czy cos robisz ?

Kasiu bukszpany z ukorzeniaczem wtykam w zacienione miejscei pamietam podlewac te w starszakach rosna na zachodniej scianie ,maja troche cienia za trawami i pod hibiskusem.
Krys 23:04, 06 kwi 2016

anka_ napisał(a)

Przepięknie ta azalia się zapowiada. Muszę się do ani uśmiechnąć o nazwę, bo u mnie kwasoluby na tapecie. Ile lat ona ma Krysiu, bo wygląda na dość pokaźną już.

Ha ha wiedzialam,ze Ania wie ona u mnie nie jest duza i troche jest przytloczona przez roze,ktora musze przesadzic szybko rosnie chyba teraz 3 a moze 4 sezon
Krys 23:06, 06 kwi 2016

Mala_Mi napisał(a)

To różanecznik Elite .. Bogdzia ma wielkiego. On kwitnie najszybciej

Aniu wiedzialam,ze wiesz i masz jeszcze jedna wielka sliczna a u mnie jeszcze mala i nie znam nazwy ,ale bede pytac jak zakwitnie,buziak
Krys 23:10, 06 kwi 2016

Zielona napisał(a)
Krysiu, jaka cudna wiosna u Ciebie! Wszystko takie zdrowe i rozwinięte. Różanecznik mnie zaskoczył. Kwitnie już niemal! Fiołeczków zazdroszczę - uwielbiam je
PS A buksy - chylę czoła - świetny rozmnażalnik!

Marta dzisiaj mnie wiosna zaskoczyla,trzy magnolie to zeszloroczny nabytek ze slynnej wyprawy z Łodziankami do Zymona i juz kwitna i ciesza rozanecznik to Elite polecam jest sliczny i wczesnie kwitnie a buksy no coz tak jakos potrzeba .. jak chcesz sadzonki fijolkow to wysle,Bogdzia mi dala i sie rozrosly
Krys 23:15, 06 kwi 2016

Bogdzia napisał(a)
Ja się tak nie bawie, zdjecia piruette sie nie otwieraja . Moja jeszcze daleko do kwitnienia to bym na Twoja popatrzyla.

Bozenko niemozliwe zeby sie nie otwieraly sprawdzalam na obu kompach strasznie sie ciesze,ze w koncu mam kwitnace magnolie Piruetka nawet fajnie podrosla,a tak chuchalam na nia i jest zabezpieczona przed moim niszczycielem Hiro ta od Ciebie to chyba Susan mowilas, tez bedzie kwitla ,ale radosc
Margarete 23:16, 06 kwi 2016

Krys napisał(a)

Kasiu bukszpany z ukorzeniaczem wtykam w zacienione miejscei pamietam podlewac te w starszakach rosna na zachodniej scianie ,maja troche cienia za trawami i pod hibiskusem.

Sorry że się wtrącę w waszą dyskusję. Ja jeszcze dbam o to żeby oskubać od dołu listki. Tak na 2/3 muszą być puste, wkładam w okorzeniacz i robię patyczkiem dołek i w tą dzurke wtykam. Bo inaczej ten ukorzeniacz by się "wytarł" a tak zostaje na bukszpaniku.
Krys 23:18, 06 kwi 2016

jankosia napisał(a)
Ale buksy u ciebie rosną to głowa mała Jednoroczne mamy takie same, ale jak patrzę na twoje trzyletnie a moje dwuletnie to jak dzień do nocy. Jutro może powsadzam to tym razem lepszej ziemi dam, a nie że powsadzam tam gdzie mam miejsce. A co!
Posadzone?

Monika bo za malo gliny dostalas, moze wsadz swoje sadzonki u mnie a tak powaznie najlepiej je gdzies ukryc raczej w cieniu i pamietac podlewac ! Powodzenia
Margarete 23:19, 06 kwi 2016

A zima tegoroczna była tak słaba, że przeżyły mi sadzonki w dwóch doniczkach które posadziłam w ub wiosnę. Zapomniałam przed zimą je wysadzić i mają się dobrze, przeżyły w kącie ogrodu pod tujami....oczywiście piszę o sadzonkach bukszpanu...
Krys 23:19, 06 kwi 2016

Margarete napisał(a)

Sorry że się wtrącę w waszą dyskusję. Ja jeszcze dbam o to żeby oskubać od dołu listki. Tak na 2/3 muszą być puste, wkładam w okorzeniacz i robię patyczkiem dołek i w tą dzurke wtykam. Bo inaczej ten ukorzeniacz by się "wytarł" a tak zostaje na bukszpaniku.

Tez tak robie,dzieki Malgosiu,ze czuwasz
Margarete 23:26, 06 kwi 2016

Krys napisał(a)

a jak zdrówko juz ok ?

Musi być ok.....wróciłam dziś do pracy , a tam morze papierów i pilnych spraw.....a każda ważniejsza od kolejnej.
Atmosfera w pracy taka że aż gęsto.....niby każdy rozumu że mam prawo chorować....ale...i tu seria argumentów, pretensji etc....sama rozumiesz. Nie był to miły dzień w pracy.....a ja tylko "gasiłam pożary"....ehhh
Dzięki za troskę