Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Początki w Kruklandii

Początki w Kruklandii

kaisog1 23:03, 24 kwi 2012

Ty tu kolejnymi pomysłami sypiesz a ja w czarnej dziurze siedzę
Juzia 23:08, 24 kwi 2012

Pomysłami.... co z tego że mam głowę pełną....czegoś...jak to się nijak ma do mojego "ogrodu"

Ja to robię z musu....mam 50 liliowców i mi szkoda je wywalić. Szukam im miejsca
Poza tym trawnik mi tam wypadł i błoto się robi, mus zrobić rabatę i to już!!!
Juzia 23:11, 24 kwi 2012

Gosia...rób rabaty po jednej... zacznij od ulubionych roślin i dodawaj co będzie pasowało
beta 12:51, 25 kwi 2012

Dziewczyny mam pytanko odnośnie funkji-bo wiem że generalnie w cieniu, ale taki półcień też może być-raczej przez większość dnia słoneczko, co myslicie?
beta 12:53, 25 kwi 2012

a mam jeszcze jedno pytanko, Justynko czy te świerki, jezli sie przyjmą i urosną to będziesz je ciąć czy też mają rosnąć jak duże drzewa

pytam bo mam u siebie świerki przy ogrodzeniu i nie wiem czy ciąć czy zostawić
popcorn 12:58, 25 kwi 2012

Justynko myslalam ze bedziesz kupowac - wtedy liliowce wszystkie takie same... jak masz rozniaste, to zrob mix i je na chybil trafil wsadz. Hosty kup wszystkie takie same, zeby uspokoic towarzystwo.

chyba ze masz posortowane liliowce i wiesz ze jak je przesadzisz to beda takie konkretnie... w takim przypadku napisz ile masz jakich, ktore wczesniej kwitna ktore pozniej, ktore nizsze ktore wyzsze...

Hortensji i Rh tam szkoda, by Ci sie polamaly pod sniegiem, pisalas ze musi byc cos co na zime" znika"...

dobrze ze różki widac - no widzisz!!

Beta
- mialam bialo-zielone w sloncu, ale musza miec wtedy stale wilgotno. Jak maja sucho marnieja... no i slonce je przypalalo... jesli nie musisz, to w sloncu nie sadz. A jak musisz poczytac, sa odmiany bardziej tolerancyjne ktorych tak nie przypala...
Z tego co wiem to Justynka będzie swierczki ciac od poczatku na zywoplot. A jak duze sa Twoje? Masz swoj watek?

pozdrawiam!
Juzia 13:50, 25 kwi 2012

Karolina fajnie, że wszystko wiesz i mnie rozumiesz hehe...nie muszę nic odpowiadać

Liliowce starałam się pogrupować już w tamtym roku, ale nie wszystkie zakwitły. Narazie mam oddzielone żółte i czerwone, ale z porą kwitnienia i wysokością jeszcze będzie kłopot... No zobaczymy może lepszy będzie misz masz

AAA i świerki przy siatce będą cięte na żywopłot, ale te przy płocie (przy rabacie z liliowcami) będą rosły swobodnie...w miarę swobodnie

Taki jest plan na tę chwilę...

A ja zaraz jadę na polski biegun zimna ---> Suwałki city zachaczam o OBI to pewno coś kupię

Do wieczorka!
popcorn 14:05, 25 kwi 2012

Juzia 22:10, 25 kwi 2012

Oj...nic ciekawego nie kupiłam
Trzmielin tylko 7 sztuk było...masakra!
Nawet Szmaragdów w tym OBI nie mieli...heh
Madzenka 23:01, 25 kwi 2012

Juzia czybta rabatka na zdjęciu to ta ze schematu??? Bo inaczej wyglądają ?