Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Początki w Kruklandii

Początki w Kruklandii

Netka 22:02, 12 mar 2014

Hi hi, uśmiałam się z waszych kocich dywagacji Ja też chyba nie lubię kotów, tzn. u kogoś mi w zasadzie nie przeszkadzają, ale u siebie nie dam rady mieć Sorry, Justynka, już koniec o kotach
Netka 22:03, 12 mar 2014

A jak tam Twoja psinka, o ile pamiętam to jest buldog ? Dzieci mnie męczą o psa odkąd powiedziałam definitywne "NIE" kotom
Juzia 22:18, 12 mar 2014

Netka napisał(a)
A jak tam Twoja psinka, o ile pamiętam to jest buldog ? Dzieci mnie męczą o psa odkąd powiedziałam definitywne "NIE" kotom

Hahaha... ja w buldożkach zakochana, to innej rasy Ci nie polecę
Netka 22:33, 12 mar 2014

Mój Żon mówi o małym kundelku, bo " z rasowymi tylko problemy" czyt. choroby Synek z kolei o Yorku, a mi się podobają sznaucery miniaturki
Netka 22:35, 12 mar 2014

A Twoja buldożka ( teraz sobie przypomniałam, że Tosia się wabi chyba ? ) to z tych niszczycieli ogrodów, czy na rabaty Ci nie włazi ?
Juzia 22:44, 12 mar 2014

Netka napisał(a)
A Twoja buldożka ( teraz sobie przypomniałam, że Tosia się wabi chyba ? ) to z tych niszczycieli ogrodów, czy na rabaty Ci nie włazi ?

Już nie włazi.
Juzia 22:47, 12 mar 2014

Netka napisał(a)
Mój Żon mówi o małym kundelku, bo " z rasowymi tylko problemy" czyt. choroby Synek z kolei o Yorku, a mi się podobają sznaucery miniaturki

Kundelek to chyba ze schroniska? Yorki to chyba za dużo szkód nie narobią. Sznaucer to krety powinien ganiać
Netka 22:55, 12 mar 2014

No w tym roku kret narobił mega bałaganu, cały trawnik do walcowania się nadaje Napisz jeszcze, czy rasowe psy faktycznie częściej chorują, czy to taki mit ? Nie mam doświdczenia w temacie ...
Juzia 23:14, 12 mar 2014

Netka napisał(a)
No w tym roku kret narobił mega bałaganu, cały trawnik do walcowania się nadaje Napisz jeszcze, czy rasowe psy faktycznie częściej chorują, czy to taki mit ? Nie mam doświdczenia w temacie ...

Coś w tym jest, że konkretne rasy są podatne na konkretne choroby. Ale warunkowane to jest raczej budową psa niż rasą.
Duże psy mają często dysplazję stawów biodrowych...może dlatego, że mają długie nogi, małe problemy z kręgosłupem...od chodzenia po schodach na krótkich nóżkach Psy z krótką kufą chrapią i mają problemy z podniebieniem i oddychaniem. itp
Ale ja się nie znam

Cleo 23:16, 12 mar 2014

Yorki ponoć wredne, ale czy to prawda, aż się wierzyć nie chce.
Sznaucery są spoko, ciocia ma choć jeden to jazgotnik.
My sie zdecydowaliśmy na shih tzu. Jeszcze tak łagodnego psa nie widziałam. W stosunku do dzieci rewelacja, bardzo lubi zabawy z nimi, praktycznie towarzyszy im przy wszelkich zabawach ruchowych

Zaraz mnie Juzia pogoni, ze teraz o psach