Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Początki w Kruklandii

Początki w Kruklandii

Juzia 13:40, 03 kwi 2014

ocia79 napisał(a)
Justyna a nie chcesz tak zrobić jak poniżej?
Oczywiście nie musi to być takie duże, tak na szybko ( bo w pracy jestem) w paint zrobiłam o co mi chodzi. Te ciemne cos to kamienie, koło nich piórkówki, a pomiędzy brzozami ławka.

Tam za tą ławką co na zdjęciu...to do rogu działki jest jeszcze 3-4 metry.
To się tak na zdjęciu wydaje, że to mały kawałek. Ale jak zrobię tak jak piszecie...czyli lasek i w środku ławka....to to będzie ogromne.
A jak zrobię mały lasek w rogu działki, to mi zostanie boisko z trawnika...a tego chcę jak najmniej.
Dlatego myślałam, że wyspa no najlepszy pomysł.

ocia79 13:44, 03 kwi 2014

Ja Tobie radzę, a sama u siebie nie wiem. Też planuję 3 brzozy + miejsce na ognisko i za chiny nie wiem jak to umieścić żeby dzieciakom miejsce na zabawę zostało.
Magda70 13:46, 03 kwi 2014

a jak dużą masz działkę??
Magda70 13:47, 03 kwi 2014

już doczytałam...9 a
Juzia 13:47, 03 kwi 2014

ocia79 napisał(a)
Ja Tobie radzę, a sama u siebie nie wiem. Też planuję 3 brzozy + miejsce na ognisko i za chiny nie wiem jak to umieścić żeby dzieciakom miejsce na zabawę zostało.

Hahaha.... bo to tak jest... sobie nigdy nie wymyślisz
Ja też "doradzam" innym...a u siebie rozpacz mnie ogarnia
Juzia 13:48, 03 kwi 2014

Błędem była ta altana na środku...ale chciałam mieć blisko do domu Echhh
ewalm 13:53, 03 kwi 2014

Justyna, przecież możesz wprowadzić dwie brzozy na rabatę pod płotem, sadząc je odpowiednio daleko od serbów. Przeciez te serby czy inne świerki to tylko tło. A jedną brzozę umieścić na wyspie. Wszystkie trzy na wyspie to za gęsto będzie, jak je rozdzielisz uzyskasz namiastkę ścieżki przez brzozowy zagajnik.

Berberysy ładnie wyglądają z brzozami. Na wyspie. Jakieś typu "carpet". I dużo wiosennych cebulowych, bo będziesz na nie czekać po zimie.
Juzia 13:58, 03 kwi 2014

ewalm napisał(a)
Justyna, przecież możesz wprowadzić dwie brzozy na rabatę pod płotem, sadząc je odpowiednio daleko od serbów. Przeciez te serby czy inne świerki to tylko tło. A jedną brzozę umieścić na wyspie. Wszystkie trzy na wyspie to za gęsto będzie, jak je rozdzielisz uzyskasz namiastkę ścieżki przez brzozowy zagajnik.

Berberysy ładnie wyglądają z brzozami. Na wyspie. Jakieś typu "carpet". I dużo wiosennych cebulowych, bo będziesz na nie czekać po zimie.

A jedna brzoza na takiej dużej wyspie to nie za mało? Nie będzie dziwnie wyglądąć???
A w samym rogu działki mam jeszcze jodłę balsamiczną... Ona chyba duża będzie?

aga_szsz 14:00, 03 kwi 2014

Juzia, co byś teraz nie wymyśliła i zrobiła, to i tak za jakiś czas stwierdzisz, że mogło być inaczej
Rób tak, jak Ci się teraz podoba, przerobisz kiedyś
aga_szsz 14:02, 03 kwi 2014

jedna brzoza na wysepce będzie głupio wyglądać