Że powinnaś się zastanowić jak chcesz mieć. Można i tak i tak, to rzecz gustu i chęci strzyżenia
Przecież tak jak narysowałaś z dużymi kulami bukszpanowymi to własnie jest z piętrem pośrednim. Możesz zastąpić duże bukszpany czerwonymi berberysami a małe kule bukszpanowe rozrzucić nieregularnie dookoła albo w ogóle posadzić gdzie indziej. Szybciej i taniej. Albo ambitnie postawić na duże własnoręcznie wypieszczone formy z bukszpanu na środku. Drożej i dłużej potrwa ale też jest do zrobienia.
Przecież berberysy to tanie krzewy 'Atropurpurea', kosztuje z 10-12 złotych za sztukę. A potrzebowałabyś pewnie trzy do pięciu.
Jakoś nie widzę Cię jak na coś cierpliwie czekasz (to nie jest złośliwa uwaga, myślę sobie po prostu, że to nie leży w Twojej naturze, a w przyszłym roku wiosną stwierdzisz, że jest płasko oraz pusto i bukszpany pofruną...gdzie indziej)
Tu nawet nie chodzi o pieniądze... raczej o te rośliny, które już mam, a nie wiem gdzie je posadzić. I stoją w doniczkach...i ich mi jest szkoda, dlatego szukam najpierw dla nich miejsca, a później ew. coś dokupuję.
Nie mam cierpliwości? Nie wiem, pewnie nie mam. Ale świerków wielkich też nie kupiłam
Jak będzie płasko to dosadzę coś pomiędzy
Juzia, oj trudne te dylematy, co i gdzie i jak, ale powoli coś wymyślisz, musi się tobie podobać; bukszpany rosną w miarę szybko, po 3 latach już spore, tawuły tanie i rosną szybko i można świeyne klule robic, drzewa tańsze można kupic i samemu ciekawie prowadzić, pewnie nie pomogłam, a więcej zamieszałam