Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Początki w Kruklandii

Początki w Kruklandii

ewa004 14:24, 15 kwi 2014

Hmm ... .... trudne pytania zadajesz
Juzia 14:31, 15 kwi 2014

ewa004 napisał(a)
Hmm ... .... trudne pytania zadajesz

hehehe
ewalm 14:44, 15 kwi 2014

Juzia_G napisał(a)

Wiem, że pisałam Bogusi, że chcę dom zasłonić....ale to tak nie do końca. Nie chcę go poprostu widzieć centralnie z ławki... a chcę widzieć rośliny. Niekoniecznie wysokie
Chyba piętro pośrednie nie jest konieczne.

I co z tymi kulkami? Że za dużo? Czy że mam dalej brnąć w kulkowo?

Że powinnaś się zastanowić jak chcesz mieć. Można i tak i tak, to rzecz gustu i chęci strzyżenia

Przecież tak jak narysowałaś z dużymi kulami bukszpanowymi to własnie jest z piętrem pośrednim. Możesz zastąpić duże bukszpany czerwonymi berberysami a małe kule bukszpanowe rozrzucić nieregularnie dookoła albo w ogóle posadzić gdzie indziej. Szybciej i taniej. Albo ambitnie postawić na duże własnoręcznie wypieszczone formy z bukszpanu na środku. Drożej i dłużej potrwa ale też jest do zrobienia.
Juzia 14:50, 15 kwi 2014

ewalm napisał(a)

Że powinnaś się zastanowić jak chcesz mieć. Można i tak i tak, to rzecz gustu i chęci strzyżenia

Przecież tak jak narysowałaś z dużymi kulami bukszpanowymi to własnie jest z piętrem pośrednim. Możesz zastąpić duże bukszpany czerwonymi berberysami a małe kule bukszpanowe rozrzucić nieregularnie dookoła albo w ogóle posadzić gdzie indziej. Szybciej i taniej. Albo ambitnie postawić na duże własnoręcznie wypieszczone formy z bukszpanu na środku. Drożej i dłużej potrwa ale też jest do zrobienia.

Kule

Bukszpany Ewo będą piętrem pośrednim za X lat Ale masz rację..
Berberysy czerwone też mam małe - Admiration....więc chyba zostaną buxusy.

No to postanowione....może się kiedyś doczekam pięknych, wielkich kul
ewalm 15:17, 15 kwi 2014

Przecież berberysy to tanie krzewy 'Atropurpurea', kosztuje z 10-12 złotych za sztukę. A potrzebowałabyś pewnie trzy do pięciu.
Jakoś nie widzę Cię jak na coś cierpliwie czekasz (to nie jest złośliwa uwaga, myślę sobie po prostu, że to nie leży w Twojej naturze, a w przyszłym roku wiosną stwierdzisz, że jest płasko oraz pusto i bukszpany pofruną...gdzie indziej)
Juzia 17:51, 15 kwi 2014

ewalm napisał(a)
Przecież berberysy to tanie krzewy 'Atropurpurea', kosztuje z 10-12 złotych za sztukę. A potrzebowałabyś pewnie trzy do pięciu.
Jakoś nie widzę Cię jak na coś cierpliwie czekasz (to nie jest złośliwa uwaga, myślę sobie po prostu, że to nie leży w Twojej naturze, a w przyszłym roku wiosną stwierdzisz, że jest płasko oraz pusto i bukszpany pofruną...gdzie indziej)

Tu nawet nie chodzi o pieniądze... raczej o te rośliny, które już mam, a nie wiem gdzie je posadzić. I stoją w doniczkach...i ich mi jest szkoda, dlatego szukam najpierw dla nich miejsca, a później ew. coś dokupuję.

Nie mam cierpliwości? Nie wiem, pewnie nie mam. Ale świerków wielkich też nie kupiłam
Jak będzie płasko to dosadzę coś pomiędzy

Juzia 17:58, 15 kwi 2014

Podzieliłam rozplenice...wyszło 13 sztuk...a kupiłam dwa lata temu dwie

Milka 18:02, 15 kwi 2014

Juzia, oj trudne te dylematy, co i gdzie i jak, ale powoli coś wymyślisz, musi się tobie podobać; bukszpany rosną w miarę szybko, po 3 latach już spore, tawuły tanie i rosną szybko i można świeyne klule robic, drzewa tańsze można kupic i samemu ciekawie prowadzić, pewnie nie pomogłam, a więcej zamieszałam
Juzia 18:11, 15 kwi 2014

irena_milek napisał(a)
Juzia, oj trudne te dylematy, co i gdzie i jak, ale powoli coś wymyślisz, musi się tobie podobać; bukszpany rosną w miarę szybko, po 3 latach już spore, tawuły tanie i rosną szybko i można świeyne klule robic, drzewa tańsze można kupic i samemu ciekawie prowadzić, pewnie nie pomogłam, a więcej zamieszałam

Pomogłaś Irenko....trzy lata to nie wieczność...bukszpany będą

ewa004 20:20, 15 kwi 2014

No to już coś postanowione ?