Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Początki w Kruklandii

Początki w Kruklandii

Juzia 21:42, 11 maj 2014

beta napisał(a)
zaglądam...projekt rabaty podoba mi się...jako wypełniacze dałabym jakieś trawy..ale wiesz, mnie nie słuchaj

buziaki

No w końcu coś się ludziom podoba
Rozplenice to też trawy nie?

A mi się podoba Twój avatarek
popcorn 21:48, 11 maj 2014

Zaglądam i pozdrawiam!
Juzia 22:04, 11 maj 2014

popcarol napisał(a)
Zaglądam i pozdrawiam!

Odpozdrawiam!
tusiawka 23:24, 11 maj 2014

Ja moje kostrzewy wczesną wiosną wyczesałam ze wszystkiego co suche. Bardzo łatwo te suche części wyłaziły. Zebrałam trzy spore wory tego, a zielonego zostało niewiele. Teraz są ładne i nie kwitną jeszcze.
monteverde 23:25, 11 maj 2014

bociek napisał(a)

Fajnie, chociaz sie zastanawiam, czy nie zrezygnowac z berberysow i zostawic tylko kule bukszpanowe plus wypelniacze... Ale mna sie nie sugeruj, bo ja zadnych kolczakow nie lubie, a ostatnie berberysy wywalilam wiosna Rozplenice, jezowki i rozchodniki A na wiosne cebulowe

Juzia popieram Bocka dawno tu nie bylam a Ty dzialasz na całego pozdrawiam
gusiarz 10:19, 12 maj 2014

Juzia_G napisał(a)

No rzeczka taka ma być...na wiosnę by tam tulipany były...też rzeka

No i ta rzeczka bererysówka bycza będzie!

Justyś... ja myślę również przyszłościowo i ekonomicznie... jak brzozy się rozrosną będzie tam dużo więcej cienia. Rozplenica i jeżówka lubią słońce, szkoda byłoby je wtedy wywalać. A trawki niskie typu FC lub AM do tego czasu będą już tęgie w pasie (i tu, o dziwo, tęgość w pasie nie przeszkadza ). Będziesz je mogła dzielić i dzielić... zbieraj też z nich nasionka i siej.. u mnie bez problemu wschodzą i szybko rosną. Myślę, że ta rabata byłaby wtedy taka trochę leśna... ale może nie taki efekt chcesz uzyskać.
Juzia 11:19, 12 maj 2014

monteverde napisał(a)

Juzia popieram Bocka dawno tu nie bylam a Ty dzialasz na całego pozdrawiam

Jak mi podrzucicie z Bociem z 10 kulasów bukszpanowych to tak zrobię
Zeta 11:19, 12 maj 2014

A z jakiego berberysa te kulki mają być?? .......nie wiem czy rozplenica nie zakryje tych kulek?
dorciabe 11:20, 12 maj 2014

Juzia powiedz proszę czy carexy gold fountains nasz w słońcu, czy cieniu? Ja potrzebuję bardziej w cień, jak myślisz będzie rosła?
Juzia 11:23, 12 maj 2014

gusiarz napisał(a)

No i ta rzeczka bererysówka bycza będzie!

Justyś... ja myślę również przyszłościowo i ekonomicznie... jak brzozy się rozrosną będzie tam dużo więcej cienia. Rozplenica i jeżówka lubią słońce, szkoda byłoby je wtedy wywalać. A trawki niskie typu FC lub AM do tego czasu będą już tęgie w pasie (i tu, o dziwo, tęgość w pasie nie przeszkadza ). Będziesz je mogła dzielić i dzielić... zbieraj też z nich nasionka i siej.. u mnie bez problemu wschodzą i szybko rosną. Myślę, że ta rabata byłaby wtedy taka trochę leśna... ale może nie taki efekt chcesz uzyskać.

Ja sama do końca nie wiem jak to ma wyglądać. U mnie wszystko metodą prób i błędów...chociaż staram się żeby od razu było dobrze...tylko nie wychodzi

Frosted mam na innej rabacie, Amazon planuje na jeszcze innej, a 13 doniczek z rozplenicą stoi i czeka na posadzenie Chyba nie ma się co zastanawiać

Zresztą...moje brzozy to z 10 lat potrzebują żeby cień dać hehe