Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Początki w Kruklandii

Początki w Kruklandii

Juzia 14:14, 11 maj 2014

bociek napisał(a)
Faktycznie slabo Dawalas mu jakis nawoz? Bo moze on zwyczajnie nie ma co jesc...

Leję florowitem co tydzień...wszystkie buksy. I prawie wszystkie się poprawiły, a ten nie
Juzia 14:25, 11 maj 2014

Bociu a co powiesz o kostrzewach???
ewa004 14:31, 11 maj 2014

Moje zdanie jest takie ze kostrzewy średnio wyglądają i ja bym je wyciapała i ładniejszą trawkę posadziła.
O i się wymądrzyłam ...a co ..

A na drugiej rabacie bym postawiła .....krasnala .......żartowałam
Juzia 15:27, 11 maj 2014

ewa004 napisał(a)
Moje zdanie jest takie ze kostrzewy średnio wyglądają i ja bym je wyciapała i ładniejszą trawkę posadziła.
O i się wymądrzyłam ...a co ..

A na drugiej rabacie bym postawiła .....krasnala .......żartowałam

Wywalę

Krasnala? hmmm ... pomyślę
Juzia 16:16, 11 maj 2014

A co powiecie na taki układ?
Widziałam coś podobnego gdzieś w necie....
Berberys i bukszpan

W dziury bym wrzuciła rozplenice i rozchodniki....albo rozplenice i jeżówki
bociek 16:25, 11 maj 2014

Juzia_G napisał(a)

Leję florowitem co tydzień...wszystkie buksy. I prawie wszystkie się poprawiły, a ten nie

Juzia, w zeszlym roku Ana-art poradzila mi, zeby podsypac siarczanem potasu, tez mialam takie przyzolcone buksiki. Tez lalam florowitem, ale to nic nie dawalo. Moze sprobuj i podsyp mu. Nie masz nic do stracenia, a moze akurat potrzebuje potasu

Teraz kostrzewy. Tragedii nie ma, trzeba wyciac to co przysuszone. Ale jesli Cie draznia to nie ma sensu sie bawic. Ja lubie ich niebieski kolor, wiec nie rezygnuje, obchodze sie z nimi bez ceregieli. Tak wygladaja moje, ciete na wiosne, tez maja troche suchego. W przyszlym tygodniu bede je mocno ciac bo mi zaczynaja kwitnac a jeszcze sie dobrze nie wybarwily

bociek 16:28, 11 maj 2014

Juzia_G napisał(a)
A co powiecie na taki układ?
Widziałam coś podobnego gdzieś w necie....
Berberys i bukszpan

W dziury bym wrzuciła rozplenice i rozchodniki....albo rozplenice i jeżówki

Fajnie, chociaz sie zastanawiam, czy nie zrezygnowac z berberysow i zostawic tylko kule bukszpanowe plus wypelniacze... Ale mna sie nie sugeruj, bo ja zadnych kolczakow nie lubie, a ostatnie berberysy wywalilam wiosna Rozplenice, jezowki i rozchodniki A na wiosne cebulowe
Juzia 16:39, 11 maj 2014

bociek napisał(a)

Juzia, w zeszlym roku Ana-art poradzila mi, zeby podsypac siarczanem potasu, tez mialam takie przyzolcone buksiki. Tez lalam florowitem, ale to nic nie dawalo. Moze sprobuj i podsyp mu. Nie masz nic do stracenia, a moze akurat potrzebuje potasu

Teraz kostrzewy. Tragedii nie ma, trzeba wyciac to co przysuszone. Ale jesli Cie draznia to nie ma sensu sie bawic. Ja lubie ich niebieski kolor, wiec nie rezygnuje, obchodze sie z nimi bez ceregieli. Tak wygladaja moje, ciete na wiosne, tez maja troche suchego. W przyszlym tygodniu bede je mocno ciac bo mi zaczynaja kwitnac a jeszcze sie dobrze nie wybarwily
Wklejam tylko pogladowo i zaraz wyrzuce, tylko zerknij

Potasem miałam potraktować wszystkie na jesieni.... może ten jeden dożyje?

A kostrzewy też masz takie suchawe od dołu...ale więcej wypuściły ci u góry.
Moje ani od dołu, a ni od góry się nie popisały...
Juzia 16:42, 11 maj 2014

bociek napisał(a)

Fajnie, chociaz sie zastanawiam, czy nie zrezygnowac z berberysow i zostawic tylko kule bukszpanowe plus wypelniacze... Ale mna sie nie sugeruj, bo ja zadnych kolczakow nie lubie, a ostatnie berberysy wywalilam wiosna Rozplenice, jezowki i rozchodniki A na wiosne cebulowe

Wszędzie mam tylko kule bukszpanowe No i w sumie mi się to podoba...ale czasem warto coś dodać.
Tym bardziej, że mam 5 berberysów i muszem je gdzieś wcisnąć, bo do oddania i tak niezła szkółka się szykuje

To mówisz, że fajnie?

Aaaa i będę robić coś na wzór Twojej kulkowej Tylko tańsza wersja
gusiarz 18:22, 11 maj 2014

Justyś a moje kostrzewy w pienińskim nawet całkiem ładne... podsypałam wiosną jaromiłem - to azkopodobny nawóz...tylko tańszy ... i nic z nim i więcej nie robię.... ale one dopiero rok będą miały. Pewnie jeszcze za młode na "siwy włos"