Gardenarium
23:33, 14 sie 2010
11 lipca w Ogrodzie Botanicznym UW, odbyła się Wystawa Róż. Program Rytm Miasta relacjonował tę imprezę. Program w studiu, z udziałem Gościa- Elżbiety Jędrzejewskiej, aktorki- również poświęcony był różom, królowej kwiatów. Na tę okoliczność zebrałam kwiaty większości swoich róż, głównie białych i kremowych, które rosną w moim ogrodzie. Do studia pojechał też duży egzemplarz róży "Chopin" mojej ulubionej, która czekała w doniczce na wsadzenie. Razem z Panią Elżbietą układałyśmy na stoliku kompozycję ze ściętych kwiatów, gdyż nasz Gość, jak się okazało, jest prawdziwym ekspertem w układaniu bukietów z róż. Pani Ela jeżdzi po kwiaty na giełdę w Broniszach i ma swoje sposoby na ocenę, czy kwiaty są świeże i czy będą długo stały w wazonie. Obie stosujemy specjalne odżywki do przedłużania trwałości kwiatów kwiatów ciętych.
Okazało się, że obie uwielbiamy ten sam kolor kwiatów, a mianowicie biały lub kremowy.

Róża herbaciana "Chopin"
Okazało się, że obie uwielbiamy ten sam kolor kwiatów, a mianowicie biały lub kremowy.
Róża herbaciana "Chopin"
Instagram Ogrodowiska