Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Marzenia i plany vs. rzeczywistość » Edycja postu

Marzenia i plany vs. rzeczywistość

lindsay80 22:39, 08 mar 2016

Krokusiki piękne, no i do tego pszczółka, ja jeszcze u siebie nie widziałam żadnego bzyczka, a i krokusy bez słońca skulone takie ciągle są.
ivo 08:46, 09 mar 2016

butterfly napisał(a)
Zdjęcia Dla Iwonki

maj 2015

tu czerwiec

Nie wiem czy chodzi ci o rozmieszczenie roslin?
Powiem tylko że początkowo szałwii wsadziłam za dużo i po pierwszym sezonie wyrzuciłam (tzn. przesadziłam w inne miejsce - przydały sie na robiona akurat różankę ) chyba 2/3

A główną inspiracją było oczywiście to
https://pl.pinterest.com/pin/575123814887091500/

Super ta rabata u mnie też inspiracja ta sama, ale plany trochę inne Mam mieć rozplenice w rzędzie a przed nimi jakaś niższa trawa z bylinami i myślałam w sumie o tej seslerii jesiennej. Bo potzrebuje tam raczej czegoś zimozielonego bo rozplenice późno startują to na wiosnę tam będzie smutno i łysawo. Może masz jakiś pomysł?
butterfly 20:27, 14 mar 2016

Ivo, ja ogólnie jestem zakochana w sesleriach - mam i skalna i jesienną, do pełni szczęscia brakuje mi heufleriana Uwielbiam te jej czarne kłoski wiosną.
No i z tych skalna najnizsza, potem heufl., a na końcu jesienna - zalezy jakie byliny do niej, jak wysokie i wtedy może dopasuj którą.
ivo 20:32, 14 mar 2016

Motylku już decyzja zapadła - będzie rząd rozplenicy a przed nią rozchodniki ten zwykly rózowy i matrona zatopione w stipie . Jak będzie mnie stipa wkurzać to pomyślę nad inną trawą.
A odnośnie seslerii tez kocham baaardzo Tylko jakoś jeszcze nigdzie nie mam zaplanowane a zostały mi tylko przody więc mus tam upchać. Opracowałam plan tylko kiepsko widać Asia nawigatorka ma mi trochę pomóc by był bardziej czytelny bo kilka osób pyta
butterfly 20:32, 14 mar 2016

Sobota nalezała do mnie - brakowało mi tego styrania i dotlenienia się

Wszystkie trawy, poza rozplenicami ścięte, hortensje, derenie...

Tutaj Evergold - tak mnie denerwowaly w tamtym roku, ze mam nadzieje że taki lifting im wyjdzie na dobre

Tu jeszcze zostały mi żurawki do wyskubania

butterfly 20:39, 14 mar 2016

Seslerie jesienną chyba za mocno ciachnełam...

Derenie były takie...

skróciłam mocno

Sebek 20:40, 14 mar 2016

Ostre cięcie Oby podziałalo w sposób pożądany
butterfly 20:43, 14 mar 2016

Krokusów coraz wiecej - standardowo słońce operowało najładniej jak ja siedziałam w pracy...

Irysów też coraz więcej - musze w końcu poczyścic te żurawki to będa lepiej widoczne

butterfly 20:45, 14 mar 2016

Ivo, stipa tez dobry pomysł - wkurza mnie tylko jej wygląd po zimie i ta niewiadomo jaka jej część będzie jeszcze ładna...
Ja w tym roku spóźniłam się z sianiem i nie wiem jak bedzie mój łan wyglądał...liczę na siewki bo inaczej doopa blada...
ivo 20:49, 14 mar 2016

butterfly napisał(a)
Ivo, stipa tez dobry pomysł - wkurza mnie tylko jej wygląd po zimie i ta niewiadomo jaka jej część będzie jeszcze ładna...
Ja w tym roku spóźniłam się z sianiem i nie wiem jak bedzie mój łan wyglądał...liczę na siewki bo inaczej doopa blada...

Ja nasiałam sporo to ci wyślę jak mi zostanie może urosną ładne pierwszy raz siałam