Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Hanusi po zimie

Ogródek Hanusi po zimie

paprotka 21:22, 14 mar 2012

Dziękuję,żyję, acz nie trzymam się bynajmniej za głowę, lecz za "szanowną". Ciężkie chwile w pracy
Odwykłam od tego przez zimę
hanka_andrus 21:48, 14 mar 2012

Po przerwie ciężko w koleiny wskakiwać!Buziaczki...
Pszczelarnia 10:22, 15 mar 2012

Haniu, zawsze mi miło, że mogę zajrzeć do Twojego ogrodu - "w dawnym stylu". Choć hipków nie posiadam.
Malgolinka 12:15, 15 mar 2012

Witaj Haniu

Dziękuję za zaproszenie na wirtualny spacer po Twoim ogródku Oj jak ja bym chciała mieć takie ilości krokusów.... to moje ulubione kwiatki pewnie dlatego, że pierwsze po szaroburych dniach.

Ja do Ciebie od razu z pytaniem technicznym Zobaczyłam, że masz pod borówkami posadzone żurawiny - ja w tamtym roku posadziłam borówki i tak sobie wymyśliłam, że posadzę pod nie żurawinę i borówki czerwone - bo te krzaczki powinny się zagęścić i zrobić taki dywan pod nimi - dobrze myślę?
hanka_andrus 13:17, 15 mar 2012

Dobrze Małgoś! Te roślinki lubią ze sobą przebywać.Sadź jak najbliżej pnia borówek,żeby nie deptać krzewinek,bo przecież będziesz z niej i z nich zrywać owoce.
Witam Szczeciniankę! Miło ! Coraz nas tu więcej z tej części kraju... ! Założyłaś własny wątek?Załóż, to jest tak jakbyś postawiła domek.I znajomi wiedzą gdzie jesteś na stałe.....Jakieś roślinki już masz....Pochwal się.
Pozdrawiam.
Malgolinka 13:39, 15 mar 2012

Haniu wątku jeszcze nie założyłam - nie wiem w zasadzie w którym miejscu go założyć - chyba w dziale Projektowanie ogrodów - bo ogrodu w zasadzie jeszcze nie mam Naprawdę jeszcze nie mam czym się pochwalić... ale poszperam dzisiaj w domu w zdjęciach ... i jutro założę swój wątek - w sumie to potem fajnie będzie przypomnieć sobie jak to było po kolei, bo ja w tej chwili jestem na samym początku tej drogi

Dzięki za podpowiedź odnośnie żurawin Mam nadzieję, że te moje borówki przeżyły te mrozy - nie były okryte na zimę a sadzone były w czerwcu tamtego roku.
hanka_andrus 13:47, 15 mar 2012

Na pewno przeżyły,one ciut później rozwijają listki niż inne liściaste,przeważnie już po majowych chłodach,więc nie denerwuj się.Na wszystko przyjdzie czas.
Wątek zakładaj, zawsze ktoś do Ciebie zajrzy,coś podpowie.
Ogródek masz koło domu,czy w oddaleniu?
Wiele osób startuje od hałdy gliny i morza chwastów,nie przejmuj się.Ale wzór mamy doskonały -Ogród nie tylko bukszpanowy- i inne realizacje Danusi-kopalnia projektów i inspiracji.Inne ogrody tez mają coś w sobie,a co jeden to ładniejszy,
Czekam na Twoje poletko i zdjęcia,pytaj,radź się,zawsze będziesz u mnie miło oczekiwanym gościem!
Pozdrawiam...
Malgolinka 14:39, 15 mar 2012

Haniu mówisz hałdy gliny i morze chwastów.... Ja miałam hałdy torfu, morze chwastów i woda, woda, woda wszędzie... tak to jest jak się buduje dom na bagnach Ale ja chciałam dzicz to mam haha
Ogród jest przy domu ale dopiero od jesieni mieszkamy i cały czas dom wykańczamy także prace ogródkowe były naprawdę ograniczone - ale teraz muszę już zacząć szaleć Szczególnie, że znalazłam się w tłumie takich jak ja

Boróki mam nadzieję, że przeżyły wiem, że one później startują ale najbardziej boję się o winogrona też w tamtym roku posadzone
hanka_andrus 15:17, 15 mar 2012

U mnie winogrona rosną.Ale owoce ich mam w szklarence,bo mam ogród na wietrznym miejscu i przedtem nie dojrzewały.to mąż im pędy do szklarni puścił zamiast pomidorów.Nawet jak łodyga zmarzła,to od korzenia odbiją.

Dom na bagnach...intrygujesz.....pokazuj swoje obejście.Kiedyś ta woda musi wyparować.A borówka w samym torfie lubi....i jeszcze trochę kwasolubów jest:azalie rododendrony.
Ktoś na forum ma ogródek na torfie i z rzeczką,poszukaj po wątkach.
Wątek zakłada się łatwo.Wejdź w spawy techniczne,i poszukaj instrukcji,bo ja już nie pamiętam,muszę zajrzeć,ale Tobie to sprawniej pójdzie.
Ps.Wejdż w sprawy techniczne,na drugiej stronie na końcu jest ramka po lewej stronie =nowy wątek,klikasz i już możesz pisać,nazwę wątku i pierwszy pos pod spodem dajesz hasło wyślij i gotowe. Wstawiasz zdjęcia tez łatwo.Obok edycji postu masz =wgraj zdjęcie ,ja kpokaże sie miniaturka klikasz na nią,ale nie na krzyżyk,w poście masz adres zdjęcia a pod postem podgląd Twojego postu
Pod spodem znowu masz= wyślij.i po sprawie.
Milka 15:20, 15 mar 2012

ależ u ciebie sie dzieje Haniu nie nadążam miłego dnia