Witaj Ociu, prZybiegam z odsieczą

!!!
Na początku chylę czoła, że budowa skończona i zaczęłaś od profesjonalnego podejścia do projektowania ogrodu. Tz jest pomysl a nie trawnik od płotu do płotu

Pomysł na trawy super, bo szybko rosną i dodadzą Twojemy ogrodowi nowoczesności.
Nie piszesz jednak o innych nasadzeniach, drzewach, krzewach a w szczególności zimozielonych. Więc nie wiem czy nie doczytałam dokładnie (tak się spieszę z pomoca

) czy tak ma być?
Pokaż zdjęcie już z posadzonymi tujami.
Co do rabaty przed płotem. Pomysł na "schodki" fznakomity. . Zgubisz krzywiznę i dodasz dynamizmu rabacie. Ułóż tylko równiutkie schodki, bo Twój ogród jest już z załozenia minimalistyczny i inne kształty będziesz nadawala roślinami. Nie przejmuj się, źe będize pierwsza krzywizna w Twoim ogrodzie. Rośliny ukryją te krzywizny.
U mnie przed płotem, tam gdzie jest sciana wodna też jest krzywizna a nikt jej nie widzi

róznica wynosi ponad 1 m!!!
I konecznie pomyśl o drzewach i bukszpanach / cisach. Jeśli dodasz do miskantów to ogród będzie niesamowity!!!!!
Pomyśll o kolonie palmowym atropurpureum, domyślam się że sumak Cię urzekł z powodu swoich kolorów jesienią

nie wiem czy masz jednak ostry klimat zimą ???
Zaraz poszukam wątek z drzewami, które polecala Danusia innym Nowoczesnym ogrodom.
Koniecznie oglądaj ogaród Wieloszki, Dominiki (!!! Tu szukaj inspiracji dla dzrew, krzewów i tulipanów!!!), Kwiatholandii, Ogród z czerownym mostkiem. myśle że możesz odszukać sporo indpiracji dla siebie. Nie wspomnę o nowych realizacjach Danusi, czekam właśnie na nowoczesny....