Wyczytałam, że obecnie powszechnie przyjmuje się, że istnieją dwa wizualnie identyczne gatunki. Euchloe crameri w Europie Zachodniej i Euchloe ausonides w Europie Wschodniej.
Oj działałam działałam
Na razie jedno kółko obrobiłam, ale mam nadzieję że uda mi się w miarę szybko ogarnąć resztę. Najbardziej jestem zadowolona z dosadzenia 10szt białych Rh, wystawienia donic przed dom, które wcześniej pomalowałam i wsadzenia w nie kwitnących hortensji. Aż dzisiaj sąsiad się zatrzymał i z uśmiechem zauważył że ruszyłam na całego
Muszę jeszcze posiać dużo trawy, ale czekam na ekipę od ogrodzenia,jak już zamątują, będę mogła dalej działać
Wyczytałam, że obecnie powszechnie przyjmuje się, że istnieją dwa wizualnie identyczne gatunki. Euchloe crameri w Europie Zachodniej i Euchloe ausonides w Europie Wschodniej.
Dziękuję bardzo Danusiu za info
Jeszcze takiego cuda nie miałam w moim ogrodzie, chociaż w zeszłym roku przyleciało takie coś małe- jak koliber i identycznie machało skrzydełkami. Póżniej wyczytałam że to gatunek ćmy dziennej - rewelacja, chyba zacznę fotografować motyle i nie tylko - na domu mam 5 gniazd ptaków i codzienny poranek jest jak balsam na serce, tak pięknie śpiewają
Witam po długiej przerwie ale wpadłam w wir pracy i nie miałam kiedy wkleić fotek
Obiecuję poprawę
Tradycyjnie wklejam moich mieszkańców których uwielbiam w moim ogrodzie