Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Co z tym ogródeczkiem począć

Co z tym ogródeczkiem począć

ewa004 12:11, 23 sty 2016

Urszulla napisał(a)
Wiesz jak jest w życiu ale tarasem może być każdy skrawek ogrodu. Postawisz stolik, krzesełka, albo leżaczki i dookoła ładne rośliny.

Ulcia właśnie u mnie tak nie można
Mam miejsca swoje gdzie mi Emus nic nie przestawia i nie przejeżdża ,ale poza tym teren niedostępny .
On nie uważa na nic jak mu coś przeszkadza to przejedzie zniszczy i po sprawie .
A jak sie żale że tak robi to mi mówi
Tłumaczę nie sadz mi na drodze
Bo ja jako takiego ogrodu przecież nie mam
Mam rabatki na wsiowym podwóreczku
Madzenka 12:12, 23 sty 2016

Ewuś zycze aby niezaleznie od tego co uda Ci sie wykonac abys była zadowolona. Mamy przecież rabate przy ulicy do wykonania
ewa004 12:13, 23 sty 2016

babka napisał(a)
Cześć Ewo z głową pełną pomysłów

Olcia dawno Cie nie było
No głowa się pomysłami zapełnia ,ale co się uda zrealizować to się zobaczy
ewa004 12:15, 23 sty 2016

Madzenka napisał(a)
Ewuś zycze aby niezaleznie od tego co uda Ci sie wykonac abys była zadowolona. Mamy przecież rabate przy ulicy do wykonania

Marzenko tak ta rabata przed domem to priorytet na ten rok
Cieszę sie że juz deklarujecie swoją pomoc Jestem spokojniejsza
polinka 12:16, 23 sty 2016

ewa004 napisał(a)

Mam miejsca swoje gdzie mi Emus nic nie przestawia i nie przejeżdża ,ale poza tym teren niedostępny .
On nie uważa na nic jak mu coś przeszkadza to przejedzie zniszczy i po sprawie .

Ewka a ja lubię ten Twój ogródeczek i wcale nie uważam aby był wsiowy
Zobacz jaki fajny masz już wjazd.
MirellaB 12:17, 23 sty 2016

U mnie w tym roku najważniejsze zrobić drugą część trawnika. Mogę mieć ładne rabaty,ale jak trawnik nie jest do końca zrobiony to okropnie wygląda.

Jak będę umiała to coś podpowiem u Ciebie
Madzenka 12:18, 23 sty 2016

ewa004 napisał(a)

Ewo ale jesli Ci na czymś zalezy to warto o to powalczyć i wyraźnie to wyartykulowac.
M powinien uszanować Twoje marzenia a jesli tego nie rozumie to warto to wyraźnie powiedziec.. Oczywiste jest ze wieksze zmiany planujemy z M ale jesli juz cos wykonasz to musi uszanować Twoja prace. Nie wiem jak wyglada kwestia finansów u Was ale jesli o czymś marzysz to ja bym sobie zbierała na to pieniadze, poinformowała M że to robie i nawet po długim czasie oszczędności zrobiłabym sobie ten wymarzony taras z mebelkami. Nie od razy Warszawe zbudowano jak mawia moja mama.a swoje marzenia zawsze warto realizować. Ale moze za kilka lat powstanie ten wymarzony tarasik?
ewa004 12:18, 23 sty 2016

Juzia napisał(a)
Uuuuu Fajne takie planowanie!

Fajne ..pewnie ..juz się cieszę
ewa004 12:24, 23 sty 2016

Polinko pewnie że wjazd cudny wyszedł
W tym roku mam nadzieje że hortki dadzą czadu i strasznie sie cieszę jak widzę jak ludzie zagladają jak idą ulicą

Mirelko ja trawnika nie mam nigdzie i nawet nie mam gdzie założyć
A na pomoc oczywiście że liczę ,koniecznie
ewa004 12:36, 23 sty 2016

Marzenko wiesz u mnie to trochę skomplikowany układ
Emus to typ człowieka któremu nic nie jest potrzebne ,każdy remont ,każda inwestycja większa jest moja inicjatywa o która muzę długo walczyć
I jeśli nie wymaga to bardzo dużo nakładu pieniązków, to robię tak jak napisałaś ...po prostu robię .
Ale jak juz trzeba więcej pieniędzy to niestety musi dać ...a on nie koniecznie chce dać.
I to nie jest tak że on nie słucha moich marzeń ,tylko ja sama wiem że czasmi muszę zejść na ziemię bo zwyczajnie nie ma na to kasy .
A ten taras ...kiedyś może powstanie ...

Emuś szanuje moja pracę ,zdarza się że już mi nawet pomaga (a pamietasz jak było na poczatku )ale to że czasmi coś zniszczy czy przejedzie to moja wina .
Bo skoro prosi ..nie sadz bo to mi tu przeszkadza a ja jak osioł sadzę bo myslę że może mu się tylko wydaje że mu to będzie przeszkadzać
A jak zniszczy to ja lament że on to celowo robi