Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Połowa działki - czyli mam powoli dość

Połowa działki - czyli mam powoli dość

yolka 07:57, 05 lis 2014

Moja córcia we Francji ma zywopłot laurkowy, tnie go co roku mocno po kwitnieniu. Jak będę to zrobię fotki, W łagodniejszym klimacie maja łatwiej, kwitna i są naprawde duże, podobnie pierisy. Buziole z rana przesyłam
zawitka 07:57, 05 lis 2014

Gosiu ---zobaczumy wiosną jak wylizą na wierzch

Aga-----dzięki czekam kiedy zarośnie bluszcz
zawitka 08:00, 05 lis 2014

OOOOO Jolusia dzięki to wiem że dobrze zrobiłam poszukać muszę jak kwitnie bo ich nie widziałam i pewnie u mnie nie zakwitnie Pozdrowienia również słoneczne
yolka 08:04, 05 lis 2014

zawitka napisał(a)
OOOOO Jolusia dzięki to wiem że dobrze zrobiłam poszukać muszę jak kwitnie bo ich nie widziałam i pewnie u mnie nie zakwitnie Pozdrowienia również słoneczne

Podobno w naszym klimacie nie zakwitają, ale tego nie jestem pewna
zawitka 08:12, 05 lis 2014

Napewno nie bo ja pierwszą laurkę przywiozłam z Holandii jakieś 8 lat temu malutką 5 cm wysokości nie wiedziałam co to jest bo wyrwana spod krzaczka zupełnie innego .Siedziała sobie ze 3 lata i nie drgnęła ---przyzwyczajała się do mnie ha ha .Potem rosła i zaczęła mi się podobać okręcałam już ją na zimę Nasza Hania mi napisała że to laurowiśnia iwtedy dałam jej kwasku wyładniał urosła do metra iiiii jak był mróz jakoś wiosną zmarzła cała gdzieś na pierwszych zdjęciach jest .Miałam ją wykopać i Hania uratowała ja bo napisała żeby zciąć i odbije.I tak było
hanka_andrus 15:42, 05 lis 2014

O to coś wiem o laurowiśni. Cieszę się, że żyje i rośnie.

Pozdrawiam
zawitka 17:09, 05 lis 2014

Haniu gzieś już pisałam że moja laurka zawdzięcza Tobie życie bo bym ją wykopała ---czyli jestes matką chrzesną wszystkich laurek wysłanych do Koleżanek na Ogrodowisku ha ha Buziole
zawitka 08:36, 07 lis 2014

Popatrzymy trochę przez trawkę i widać podciętą laurkę
yolka 11:09, 07 lis 2014

zawitka napisał(a)
Napewno nie bo ja pierwszą laurkę przywiozłam z Holandii jakieś 8 lat temu malutką 5 cm wysokości nie wiedziałam co to jest bo wyrwana spod krzaczka zupełnie innego .Siedziała sobie ze 3 lata i nie drgnęła ---przyzwyczajała się do mnie ha ha .Potem rosła i zaczęła mi się podobać okręcałam już ją na zimę Nasza Hania mi napisała że to laurowiśnia iwtedy dałam jej kwasku wyładniał urosła do metra iiiii jak był mróz jakoś wiosną zmarzła cała gdzieś na pierwszych zdjęciach jest .Miałam ją wykopać i Hania uratowała ja bo napisała żeby zciąć i odbije.I tak było

Halinko, o co chodzi z tym kwaskiem czy lubi kwaśną glebę? czy co innego, ile i kiedy dajesz i czy to faktycznie kwasek cytrynowy? pozdrawiam deszczowo
hanka_andrus 12:11, 07 lis 2014

Zostałam Matką chrzestną, nawet nie mając laurki w ogrodzie. Ha, ha, ha!
Posadziłam kiedyś, zmarzła mi w kolejna zimę, więcej nie sadziłam.
Dzięki Halinko. za nominację.

Deszcz ustał, zaczyna się przejaśniać. Pogody na długi weekend życzę.