Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Połowa działki - czyli mam powoli dość

Połowa działki - czyli mam powoli dość

zawitka 07:19, 20 cze 2015

Witaj ranny ptaszku ,lecę obejrzeć
zbigniew_gazda 09:40, 21 cze 2015

Halinko przylazłem do ciebie od Irenki. Piszesz że masz kłopoty z różami. Jeżeli masz warunki to zrób sobie gnojówki z pokrzywy, a najlepiej z mieszanki : pokrzywa+ wrotycz+skrzyp. Zapewniam Cię że problemy znikną. Podlewaj roztworem 1:10 i pryskaj łodygi. Wynik Cię zadziwi.
dajana 12:00, 21 cze 2015

Pokrzywę mam ,skrzyp się znajdzie bo widzę ze zaczął u mnie inwazję ale wrotyczu nigdzie nie widzę .Dzięki Zbysiu i ja skorzystam z twego przepisu .
dajana 12:37, 21 cze 2015

Halinko pięknie ci dziękuję za pochlebstwa hi,hi babcia odwzajemnia pozdrowienia Przepisy na szkodniki bardzo przydatne .Mszyc to ja miałam zatrzęsienie i troszkę turkusia podjadka Pisze troszkę bo zeżarł mi tylko troszkę lisci truskawek i pierwszą kwitnacą róze klasztorną O dziwo jadł tylko płatki tej róży .Juz go nie ma zawdzięczam to kretom które w zimie poryły sobie do nich korytarze i skutecznie je skonsumowały ,po czym sobie kulturalnie odeszły .W ubiegłym roku miałam tych chrząszczy zatrzęsienie zbierałam w słoiki ,a tylko jeden taki znosi 50 jaj lokując je w naszej ziemi.Po wykluciu natychmiast się parzą i zjadają wszystko co mają pod pyskiem . Koniec z turkusiem ,mszyce opanowałam ale połamałam troszkę gałęzi bo płukałam jej w misce naginając .Innych szkodników na razie nie mam ale jestem czujna bo jedna z róz ma zawsze taki siwy nalot nie wiem co to ale chyba szara pleśń .Zadziałam przepisem od ciebie zanim sie zacznie Ta róża łapie go po pierwszym kwitnieniu a potem przenosi na inne. Wczesniej tego nie miałam dopiero po wprowadzeniu tej rózy do mego ogrodu .U ciebie tak kolorowo a zmian co niemiara .Azalie piękne ,lubię je bardzo .Bodziszki uwielbiam ,pomimo ich pokładania mają cudne kwiatuszki.Mam tylko jeden krzaczek i choć mam wyrzuty ze ci przysporzę kłopotu z ich wysyłką to tym razem nie odmówię Halinko Oczywiście koszty pokryję .Tylko że ja nie mam co ci wysłać .O mam !może chcesz hortensję ukorzenione i to juz nawet solidnie mam anabel i nie wiem jaką Moze ty rozpoznasz chyba phantom ale nie jestem pewna Wszystkie sa białe a potem rózowieją Nie przemarzają i zawsze kwitną .Moze jeszcze coś znajdę .Trawki ice dance? a jak wyglądają ? jestem zapominalska bo pewnie je znam tylko pustka w głowie .Jesli masz nadmiar to też poproszę .Umówimy się na priv w poniedziałek bo teraz musze lecieć do babci .Dziękuje Halinko i przepraszam ze tak ekspresowo przeleciałam twój watek nadrobie go w pracy .Buzka i fajnej niedzieli zyczę
zawitka 19:13, 21 cze 2015

Zbyszku bardzo dziękuję gnojuweczka z pokrzywy jest I lałam ją na róże ale może nie koniecznie na liście ,zaraz to zrobię I może pomoże bo jestem wkurzona na nie I to nie żle Dorzucę skrzypu gorzej z wrotyczem a;e poszukam I na póżniej będzie
zawitka 19:20, 21 cze 2015

Dajanko --- jak zdążę to Ci wyślę paczuszkę w tygodniu jak nie to w przyszłym Ja niczego nie potrzebuję a to co mam to z dobrego serca to bodziszek wysoki na 50 cm
zawitka 19:26, 21 cze 2015

Laurowiśnia --- tak rośnie a dam sadzonkę a trawkę ice Dance zrobię zdjęcie dopiero To wyślę
yolka 20:00, 21 cze 2015

Laurkę pokazałam rosnie jak na drożdżach pozdrawiam
eliza3 20:26, 21 cze 2015

zawitka napisał(a)

Piękny, uwielbiam niebieski w ogrodzie, i tak obficie kwitnie.
zawitka 06:55, 22 cze 2015

Ela ---- ten bodziszek jest rewelacyjny pięknie kwitnie nie pokłada się jak inne I ma największe kwiaty a cudownie wygląda przed większymi buksami