Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Połowa działki - czyli mam powoli dość

Połowa działki - czyli mam powoli dość

zawitka 10:13, 28 cze 2015

Anabelki zaczynają kwitnąć
AnnaCh 10:43, 28 cze 2015

Hortensje z żurawkami pod płotem pierwsza klasa, ślicznie wyglądają
szemusia 12:01, 28 cze 2015

Nie ma to jak kwitnące hortensje
Pozdrawiam
lojalna_ 12:04, 28 cze 2015

zawitka napisał(a)

Anabelki zaczynają kwitnąć

Juz ...teraz widze ze kazda odmiana inaczej sie budzi .....Twoje juz pieknie kwitna
bozga 12:09, 28 cze 2015

Zachorowałam na bodziszka, muszę to wyleczyć w sklepie ogrodniczym A hortensje zapowiadają się pięknie
Milka 12:16, 28 cze 2015

Sliczna aleja z hortkami Halinko jak sie ciesze, ze mi dasz jeszcze bodziszki, sa cudne, ja moge rozowe ci dac, jesli chcesz, bardzo sie rozrastają
zawitka 14:08, 28 cze 2015

Aniu-- na przyszły rok muszę je podsadzićczymś wyższy

Beatko ----Tak hortki są urocze ,ja nie przycinałam ich I mają mało kwiatów Miłej niedzieli

Jolu nawet anabelki śsą takie co siedzą dalei I jeszcze nie kwitną Pozdrawiam

Bożenko masz jak w banku ale jak się rozrosną

A Ty Irenko wyśllle Ci ostatnie które mogę podarować Pokaż tego różowego bodzicha
dajana 00:16, 29 cze 2015

Halinko wszystko pięknie doszło i od razu posadzone .Laurka jak królowa w donicy sobie rośnie bo na pierwszą zimę pójdzie do garażu aby nie przemarzła garaż mam ogrzewany więc nic im się nie stanie .Bodziszki podzieliłam z tej większej kępki az trzy zrobiłam Dziękuję ci bardzo .Kwitną ci juz hortki? Moje jeszcze zielone ,to znaczy anabelki bo reszta dopiero zawiązuje pąki .Lubię kwity które kwitną długo i chyba żadne tak długo nie kwitną jak hortenje i róże .Dlatego głównie one goszczą w mym prawie ogrodzie Miskanty bardzo słabo mi rosną w tym roku nie będzie jeszcze efektu zapewne, ale inne trawki juz solidne są.Halinko czy te twoje anabelki nie są za blisko płotu? U mnie tak się rozrosły szczególnie jedna ,że zajmuje co najmniej metr szerokości we wszystkie strony .Dobrze ze ma luz bo nie miałaby gdzie rosnąć.Aby się nie pokładała wbiłam paliki dookoła (niewidoczne) i podwiązałam sznurkiem Nic nie widać a nareszcie są stabilne W ubiegłym roku po deszczu połozyły się od ciężaru .W tym mam nadzieję tak się nie stanie .Lecę do łóżka, cieżki dzień dzisiaj miałam .Wpadnę jutro w pracy spij smacznie
zawitka 07:43, 29 cze 2015

Martwiłam się bo moja poczta nawala ale fajnie że są Tak hotki to cudowne krzaczki a moje anabelki to na razie na rok zapełniacze na wiosnę idą przed tujki tak zostały botujki były malutkie ;D Jak wiesz ja ciącle zmieniam bo hoduję coś z jednej doniczki a potem kombinuję .Zajmuję sobie czas --wiesz dlaczego Z różami mam kłopot I porozsadzam je tak żeby nie rosły blisko siebie a w innych roślinach to mszyce je tak ha ha nie znajdą .Już wiem że to też jest jakaś metoda na nie .Może głupota ale w zeszłym toku przeniosłam Chopina I jest ładnym krzakiem bez mszycy I choroby
Milka 12:27, 29 cze 2015

Halinko takie są, drobne wiechowate, różowe kwiatki, liście na bordowo pomarańczowo się wybarwiają