Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Połowa działki - czyli mam powoli dość

Połowa działki - czyli mam powoli dość

zawitka 18:16, 12 lip 2015

Ostrogowiec od ani Malej Mi
bozga 21:47, 14 lip 2015

A co to za przerwa, 2 dni do tyłu A ostrogowiec należy też do moich ulubionych roślinek
eliza3 22:05, 14 lip 2015

zawitka napisał(a)

Pomalutku startuje zawilec

Jaki piękny będzie... a mojego podgryzły ślimaki, pewnie w tym roku nie zakwitnie, a tak na niego czekałam...
basia3 22:06, 14 lip 2015

Mala_Mi napisał(a)
Halinko, zrozumiałam, że teraz mogę odciąć gałązkę od hortki, w ukorzeniacz i do ziemi.. Koleżance rosną piekne niebieskie.. ogrodowe.. nie zasila, nie podlewa, nie nawozi, na pogórzu wiec zimę mają solidną.. i kwitną, i żyją i niebieskie som. Cudnie niebieskie. Posadziła w tym samym miejscu bukietowe, drzewiaste.. i są beznadziejnie liche. Muszę chociaż jedną taką hortkę mieć

Ja przykopuję i chyba to jest duuuużo łatwiejszy sposób, nie trzeba przez cały czas pilnować czy maja odpowiednią wilgotność, przykopałam miesiąc temu podglądałam korzenia mają piękne
as226 00:45, 15 lip 2015

Halinko wszystko u Ciebie, jak z obrazka hortensje cudne pozdrawiam gorąco
zawitka 08:16, 15 lip 2015

Bożenko -- tak jakoś się stało drapałam w ogrodzie ha haMój był malutki I tak pięknie poszedł bo dany od serca

Ela -- zawilec będzie przesadzony bo tam gdzie jest nie jest mu za dobrze ,ale kwitnie bardzo go lubię wiem, że lubi wodę

Basiu --- ta metoda,jest też bardzo efektywna bo jak łapką grzebiąc nie wyrwiesz to tak Powodzenia

Asiu--Hortki dopiero zaczynają swój pokaz
zawitka 13:19, 15 lip 2015

jedynie miniaturki uratowane od zguby odwdzięczają się elegancko Kancik przed strzżeniem ha ha
dajana 13:42, 15 lip 2015

Mnie się nie udają ani odkłady, ani patyczki Tyle prób już było i nic Jedynie anabelka łatwa do pozyskania Odcinam z korzeniami nowy pęd ,po czym wkładam albo w donice albo do ziemi i już jest nowy krzaczek Ona rozrasta się bardzo szybko i można wiele krzaków nowych pozyskać .Przeczytałam ze jest tez rózowa anabelka i to jest fajna informacja Muszę ją kupić bo szykuje następna rabatę z różowymi hortkami .U was już kwitną hortensje, a u mnie dopiero zaczęła anabelka. Inne puszczają dopiero pąki .Zawsze u mnie później wszystko kwitło .Halinko bodziszki mi rosną ,czyli się przyjęły i laurka już tez spora Róże troszkę klapnięte po tej zawierusze deszczowej, cztery w ogóle mi się nie przyjęły i o dziwo była to bonica .Reszta pięknie się rozrasta .Róże Halinko tak naprawdę dopiero po trzech sezonach sa idealnie mocne i pokazują swą urodę Mam jedną pnącą która siedziała trzy lata i miała tylko dwie liche gałązki z jednym przepięknie pachnącym kwiatkiem Wiosną ją przesadziłam z myślą o wyrzuceniu, a ona puściła takie piękne mocne pędy ze aż mnie zdziwiło .Jeśli patyki są brązowe i nie maja nawet jednego listka to wyrzucam od razu, szkoda czasu bo nic z nich nie będzie .Czasami tak bywa z różami ,dlatego wolę kupować je w donicach ,to pewniaki i nie tak znowu wiele droższe .Ładne te twoje miniaturki
sylwia_slomc... 15:12, 15 lip 2015

No i z rozmnożenia róż chyba nic mi nie wyjdzie bo patyki brązowieją po kolei, co dziennie jakiś do wywalenia ech.
Kasya 15:19, 15 lip 2015

Ślicznie kwitną ci te rozyczki
Ja się wybieram do ciebie i wybieram po tą różę i ciagle jestem uziemiona w domu bez samochodu...