Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Połowa działki - czyli mam powoli dość

Połowa działki - czyli mam powoli dość

zawitka 08:43, 07 wrz 2016

AsiaK_Z napisał(a)

Mam werbenę pierwszy sezon (hmm ćwierć sezonu) i obawiam się, że nie rozpoznam siewek i wszystko wyrwę na wiosnę Ot dylemat nowicjusza

Asia z werbeną to ja mam przechery niesamowite bo---siałam do doniczek i nic nie urosło to w lutym .Potem wywaliłam na dwór to co było w doniczce ze złości pod płot .Nasiona te dostałam ale nie pamiętam od kogo też z O. Dostałam rozsady i one ładnie poszły ale to były 2-3 gałązki . Zebrałam nasiona ,wysiałam w następnum roku do gruntu i zapomniałam .Dziś ta draniara jest wszędzie i złości mnie ale jest >Na wiosnę ona wygląda jak pokrzywa więc nie usuwaj pokrzywy to będziesz ją miała Pozdrawiam .A jeszcze jak masz gdzie przechować karpę to też można i na wiosnę do ziemi też odbije
Tusiala 08:53, 07 wrz 2016

Cudne ML
lojalna_ 08:55, 07 wrz 2016

Zasadziłas go juz ? Pokaz piękność gdzie trafił
AsiaK_Z 09:13, 07 wrz 2016

zawitka napisał(a)

Asia z werbeną to ja mam przechery niesamowite bo---siałam do doniczek i nic nie urosło to w lutym .Potem wywaliłam na dwór to co było w doniczce ze złości pod płot .Nasiona te dostałam ale nie pamiętam od kogo też z O. Dostałam rozsady i one ładnie poszły ale to były 2-3 gałązki . Zebrałam nasiona ,wysiałam w następnum roku do gruntu i zapomniałam .Dziś ta draniara jest wszędzie i złości mnie ale jest >Na wiosnę ona wygląda jak pokrzywa więc nie usuwaj pokrzywy to będziesz ją miała Pozdrawiam .A jeszcze jak masz gdzie przechować karpę to też można i na wiosnę do ziemi też odbije

To nim się rozsieje muszę wypielić wszystko, żebym nie zarosła jak dżungla
BasiaLT 09:33, 07 wrz 2016

AsiaK_Z napisał(a)

Mam werbenę pierwszy sezon (hmm ćwierć sezonu) i obawiam się, że nie rozpoznam siewek i wszystko wyrwę na wiosnę Ot dylemat nowicjusza

Kochana... ja niby takim nowicjuszem już nie jestem, a przy ostatnim plewieniu rabaty wyciepałam połowę orlików zanim się "jarnełam" że to orliki
zawitka 14:07, 07 wrz 2016

Tusiala napisał(a)
Cudne ML

Tak ładne są w tym roku Dzięli ;d
zawitka 14:25, 07 wrz 2016

lojalna_ napisał(a)
Zasadziłas go juz ? Pokaz piękność gdzie trafił

Wsadziłam w dużą donicę i na zimę schowałam za krzaczkami a na wiosnę dostanie swoje miejsce .Nie chcę go potem przesadzać .Tak zrobiłam z sośnicą w zeszłym roku i wcale nie załowałam bo inaczej bym ją musiała przesadzać ;d
zawitka 14:27, 07 wrz 2016

AsiaK_Z napisał(a)

To nim się rozsieje muszę wypielić wszystko, żebym nie zarosła jak dżungla

Ha ha Asiu urocza jesteś to dobry pomysł
zawitka 14:29, 07 wrz 2016

BasiaLT napisał(a)

Kochana... ja niby takim nowicjuszem już nie jestem, a przy ostatnim plewieniu rabaty wyciepałam połowę orlików zanim się "jarnełam" że to orliki

Ogrodnikom to się zdaża jak się rozszaleją w ogrodzie ja tak z rozpędu wyciepałam maki i było po ptokach zanim się obudziłam
malgorzata_s... 16:57, 07 wrz 2016

Ale cudny miłorząbSiewek werbeny chyba nikomu się nie udało wyplewić
Pozdrawiam Halinko