Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Połowa działki - czyli mam powoli dość

Połowa działki - czyli mam powoli dość

mirkaka 19:11, 28 lut 2017

Halinko, odbierz pv
zawitka 10:03, 02 mar 2017

Nie miałam szmaragdów i jak widać są nie równeczy ciąć je z góry już czy jeszcze niech rosną ????? Trawniczek już zagrabiony ale krety i psiak załatwili mi trawę
ElzbietaFranka 19:12, 03 mar 2017

Zawitka nie ciac daj im urosnac przynajmniej do metra, moje sa wyzsze i nie cielam dopiero w tym roku. Nasiona juz mam, dzisiaj wysialam do inspektowych doniczek jedna torebeczke.
zawitka 20:39, 03 mar 2017

ElzbietaFranka napisał(a)
Zawitka nie ciac daj im urosnac przynajmniej do metra, moje sa wyzsze i nie cielam dopiero w tym roku. Nasiona juz mam, dzisiaj wysialam do inspektowych doniczek jedna torebeczke.

Ela no to dzięki też tak myślałam ,choć miałam chętkę je dziabnąc ale masz rację niech podrosną.A wiesz że tę gadzinę werbenę to trzeba przemrozić i tylko rzucić na ziemię bo jak zasypiesz to nie wyrośnie .
violka171 20:42, 03 mar 2017

ja mam szmaragdy ale młode rok siedzą w gruncie ,zobaczymy czy rusza z kopyta
zawitka 20:47, 03 mar 2017

violka171 napisał(a)
ja mam szmaragdy ale młode rok siedzą w gruncie ,zobaczymy czy rusza z kopyta

Moje będą drugi sezon ładnie poszły do góry ale nie wszystkie. Gdzieś wyczytałam że trzeba je ciąć od góry ale czy boki też ,żeby były gęste.Jeżeli trzeba to mnie szlak trafi bo mam ich dużo .Muszę się tym zająć doczytać bo jak nie to rzucę się na cisy a te oddam Córce albo Synowi
violka171 20:59, 03 mar 2017

zawitka napisał(a)

Moje będą drugi sezon ładnie poszły do góry ale nie wszystkie. Gdzieś wyczytałam że trzeba je ciąć od góry ale czy boki też ,żeby były gęste.Jeżeli trzeba to mnie szlak trafi bo mam ich dużo .Muszę się tym zająć doczytać bo jak nie to rzucę się na cisy a te oddam Córce albo Synowi

tzn moje tez drugi sezon,dlatego kupiłam szmaragdy by nie ciąć boków bo mam ich 40 szt narazie,a bedzie chyba 60 szt
00:08, 04 mar 2017
Halinko szmaragdy tnie się od góry,one same się formują,nie potrzeba im ciąć boków.
My kupowaliśmy w 2013 roku.Przycinaliśmy je w tamtym roku od góry.
Popatrz u mnie pokazałam je tutaj,dwa ostatnie zdjęcia moje tuje Smaragd
ElzbietaFranka 01:39, 04 mar 2017

Szmaragdy tniemy tylko i wylacznie od gory. Jest to normalne, ze kazďy krzak ma inna wysokosc. Nie cielam jeszcze moich szmaragdow w tym roku to koniecznosc. Bo urosna za wysokie i wiatr mi je poprzewraca.

Odnosnie werbeny wszystko wiem jak siac. Nie koniecznie trzeba przemrozic najwyzej bedzie dluzej wschodzila.

Pozwalam sobie pokazac co bede ciela w tym roku moje laleczki.

Te ponizsze szmaragdziki jak je kupowalam mialy 20 cm zdj z wiosny 2016 maja 5 lat. Ladnie rosna. Tez wyrownam nie beda wysokie do wys plotu moze 20 cm wyzej.

frezja 09:41, 04 mar 2017

Halinko, pokażesz laurowiśnię?