Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II. » Edycja postu

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 23:29, 05 kwi 2013

Jeszcze odnosnie sdzenia rh . Myśle że jak kupisz odmiany wysoko rosnące to te 80l podłoża bedzie za mało bo samego torfu powinno się tyle dac , chyba ze będziesz je jeszcze przesadzał i podypywał od nowa. Wyniesioną rabatę nie tak trudno zrobic ale ziemi i torfu sporo trzeba wsadzic . te rh będą miały średnicę około 3m a moze i więcej i takąsamą wysokośc.
gleameil 23:31, 05 kwi 2013

Tak, ale on na stronie ma wyraźnie napisane, że nie prowadzi sprzedaży detalicznej. Ta kobitka sprzedaje po 39 zł za sztukę. Ciekawe w jakiej cenie mógłbym u niego kupić? Najlepsze jest to, że jutro jadę do rodziców w okolice Radomska. Może faktycznie warto nadrobić te kilkadziesiąt kilometrów, zajechać bezpośrednio do Ciepłuchy, a gdyby ceny były niższe niż u tej babki, to koszt paliwa by mi się zwrócił.
Co Ty na to? Orientujesz się, gdyby już zgodzili mi się sprzedać pojedyńcze sztuki, to z jaką ceną muszę się liczyć za 5 letnią sadzonkę?

Odnośnie sadzenia - masz rację: 80 l worek torfu + kompost + igliwie + ... to co podpowiesz
Martek 23:40, 05 kwi 2013

Ładnie wyeksponowane te domki i karmiki z Holandii.
weronika77 00:17, 06 kwi 2013

Bogdziu, pierwszy efekt Twojej nauki już jest, motylkowy. I nie choruj, bo się martwię, że przez nas, tak Cię zamęczamy, Bogdzia powiedz, Bogdzia doradź jak, daj instruktaż...
Przepraszamy, dziękujemy. Zdrówka i kolorowych snów!!!
Bogdzia 07:00, 06 kwi 2013

gleameil napisał(a)
Tak, ale on na stronie ma wyraźnie napisane, że nie prowadzi sprzedaży detalicznej. Ta kobitka sprzedaje po 39 zł za sztukę. Ciekawe w jakiej cenie mógłbym u niego kupić? Najlepsze jest to, że jutro jadę do rodziców w okolice Radomska. Może faktycznie warto nadrobić te kilkadziesiąt kilometrów, zajechać bezpośrednio do Ciepłuchy, a gdyby ceny były niższe niż u tej babki, to koszt paliwa by mi się zwrócił.
Co Ty na to? Orientujesz się, gdyby już zgodzili mi się sprzedać pojedyńcze sztuki, to z jaką ceną muszę się liczyć za 5 letnią sadzonkę?

Odnośnie sadzenia - masz rację: 80 l worek torfu + kompost + igliwie + ... to co podpowiesz

Rzeczywiście tak ma napisane ale wiem że można sie z nim umówic , cen nie znam bo wszystko zależy od wielkości doniczki i byc może od gatunku.Zadzwoń do nich i spytaj.tel 42 2111800.
Bogdzia 07:03, 06 kwi 2013

weronika77 napisał(a)
Bogdziu, pierwszy efekt Twojej nauki już jest, motylkowy. I nie choruj, bo się martwię, że przez nas, tak Cię zamęczamy, Bogdzia powiedz, Bogdzia doradź jak, daj instruktaż...
Przepraszamy, dziękujemy. Zdrówka i kolorowych snów!!!

Weroniko nie przesadzaj , nie dam się zamęczyc choc przyznaję ze jestem pasjonatka i potrafię do upadłego zajmowac sie czymś co mnie wciągnie.Twój pierwszy gif bardzo udany , pora na następne. Teraz już bedzie o wiele łatwiej.
Bogdzia 07:05, 06 kwi 2013

Martek napisał(a)
Ładnie wyeksponowane te domki i karmiki z Holandii.

Faktycznie ładnie ale kto chce sprzedac musi myślec o ekspozycji.Pozdrówka.
gleameil 07:47, 06 kwi 2013

Bogdziu nie wiedziałem, że chorujesz... Duuużo zdrowia życzę w takim razie.
My za godzinę startujemy, jeszcze nie zapadła decyzja czy jedziemy przez Konstantynów. Zaczął znowu padać śnieg, poza tym z dwójką dzieci przedłużać sobie wyjazd o 100 km...nie wiem jeszcze.
Dziękuję Ci za wszystkie rady. Pozdrawiam raz jeszcze.
Bogdzia 08:35, 06 kwi 2013

Szerokiej drogi. Nie wiem czy nie lepiej by było pojechac gdy będziesz z nim umówiony, wcześniej wybrac co chcesz kupic i dopiero jechac , ale Ty decydujesz. Jeszcze raz szerokiej drogi życze.
BarbaraM 09:39, 06 kwi 2013

Bogdziu,gdyby nie Twoje sympatyczne podejście do świata i pasja którą czuć na odległość bałabym się tu wejść, bo tu myszy harcują i chorubska panują

Bardzo się cieszę że trafiłam tu do Ciebie.
Pozdrawiam serdecznie i zdrowia życzę.