Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II. » Edycja postu

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 21:29, 12 wrz 2013

asc napisał(a)

Tak pięknych inwersów to ja nigdzie nie widziałam.. pamiętam jak pierwszy raz je zobaczyłam to aż mnie zatkało..
Moja trzmielina będzie tak czerwona za kilka dni .. na razie jest w 1/3.... piękny kolor....

U Ciebie wiosna jest wcześniej a jesień później . Kolor jeszcze nie jest w pełni wybarwiony , bedzie jak ogień ale niestety krótko.
Kondzio 21:30, 12 wrz 2013

buziam mocno
Justyna 21:33, 12 wrz 2013

Inversa malutki w sensie, że moment opadania nastąpił stosunkowo nisko, ok.1,7 m. To już dorodne drzewo, rośnie u mnie ok 8 lat, ale przez to, że nie poprowadziłam przewodnika wyżej teraz ścieli się po ziemi.
Martagony sadzisz tak jak zwykłe lilie, czy są jakieś specjalistyczne techniki? Ceny mnie zaskoczyły. Ja chcę kupić różowe i białe.
Bogdzia 21:37, 12 wrz 2013

asc napisał(a)
Bogdzia.. jak szczygiełkom zimą dupeńki zaczną chudnąć to i nasionka siarkowego zjedzą.. a może i siarkowy jedzą, bo i ten zwykły i siarkowy i jeżówki mam w tym samym miejscu

Posiałam te nasionka od Ciebie i za rok też posieję, bo jest bardzo ładny Posiałam pomiędzy liliowcami... i za rok powtórzę ..bo wygląda fajnie .. Już zaczęłam nasionka zbierać Ale jak widać konkurencja do nasionek jest duża

Ja też zbieram nasionka ale te szybciej opadaja niz tych tradycyjnych odmian, mam nadzieje ze wyrosną na wiosnę.Też myślę ze szczygły i na ten przylecą a jezówek też im nie zabrakinie bo nie obcinam , niech mają.
Bogdzia 21:39, 12 wrz 2013

Justyna napisał(a)
Inversa malutki w sensie, że moment opadania nastąpił stosunkowo nisko, ok.1,7 m. To już dorodne drzewo, rośnie u mnie ok 8 lat, ale przez to, że nie poprowadziłam przewodnika wyżej teraz ścieli się po ziemi.
Martagony sadzisz tak jak zwykłe lilie, czy są jakieś specjalistyczne techniki? Ceny mnie zaskoczyły. Ja chcę kupić różowe i białe.

Normalnie sadze na 3 głębokości cebulki.
Faktycznie szkoda bo jak sie już opuścił (świerk) to już nic nie zrobisz.
Bogdzia 21:40, 12 wrz 2013

Kondzio napisał(a)
buziam mocno

Mam nadzieje że są u Ciebie zdjęcia ze spotkania u Ani , zaraz zajrzę. Pozdrówka.
Krys 21:47, 12 wrz 2013

Macham i pozdrawiam
Bogdzia 21:50, 12 wrz 2013

Krys napisał(a)
Macham i pozdrawiam

Krysiu Ty zapracowana ciągle jesteś a my sie spotykamy, moze w przyszłym roku znajdziesz czas na łódzkie spotkania. Pozdrówka śle.
gierczusia 21:55, 12 wrz 2013

Hihhahiha ... ( Konrad byłby ze mnie dumny ).... Poczytałam o tym jak dupeńki szczygłom będą chudnąć ... Banan mi jeszcze nie zszedł ...

Buziam Bogdziu
Madzenka 21:56, 12 wrz 2013

Bogdzia napisał(a)
Też miałam kiedyś takie prezenty od moich wnuków , są piękne i tu żadne inne kryteria piękna nie mają zastosowania. Od wnuków jest najpiękniejsze i wnuki sa najpiękniejsze.

Cała mądrość źyciowa zostala zamknięta w tym zdaniu. Dziękuję Bogdziu za taki wpis u Irenki