Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II. » Edycja postu

Rododendronowy ogród II.

mira 20:19, 06 paź 2013

Bogdziu nie wiem jak to jest ale jak mam gości w domu i tyle szykowania to potem padam więc wiem jak się masz, a z tym pogdonieniem teraz coby wiosna było mniej roboty to się uśmiałam
też tak sobie dziś pomyślałam - ale kiedy wiosną jest mniej roboty ????
Bogdzia 20:25, 06 paź 2013

mira napisał(a)
Bogdziu nie wiem jak to jest ale jak mam gości w domu i tyle szykowania to potem padam więc wiem jak się masz, a z tym pogdonieniem teraz coby wiosna było mniej roboty to się uśmiałam
też tak sobie dziś pomyślałam - ale kiedy wiosną jest mniej roboty ????

Miruś ja też padam . zawsze mogłam wszystko ale teraz już czuje że nie daję rady.Trzeba zwolnic.Co do pracy na wiosnę to wiem ze to złudzenie i wiosną od początku trzeba bedzie robotę zaczynac, trudno , byle tylko zima zbyt długa nie była. Pozdrówka.
Bogdzia 20:26, 06 paź 2013

gierczusia napisał(a)
Aaaa .. I melduję posłusznie ,że lilia zajęła już prestiżowe apartamenta w mojej pralni na piętrze ... Jak ieoczekiwanie złapał pierwszy przymrozek to byłam cała w strachu , czy jej ślag nie trafił.... Ale nie trafił ... Ma się dobrze ... .. Ciekawe jak przetrwa tą zimę w zielonym wiadrze

No to się cieszę a w przyszłym roku razem na kwiaty poczekamy.Pozdrówka.
Bogdzia 20:27, 06 paź 2013

Dzidka napisał(a)

Dawno tu nie byłam. A takie piękne kępy zimowitów pokazujesz.

Dzidko zawsze mi miło jak do mnie zajrzysz. Pozdrawiam serdecznie.
Bogdzia 20:29, 06 paź 2013

Margarete napisał(a)
Wpadłam, zaległosci mam nie nadrobione, może jutro cofne sie i poczytam co u ciebie Bożenko, a póki co zostawiam buziaki i zyczenia miłej, ciepłej i słonecznej niedzieli

Małgosiu nie czytaj zaległości bo u mnie nic ciekawego się nie dzieje. Twoje zyczenia sie spełniły , było ładnie , ciepło i przyjemnie , mam nadzieję ze u Ciebie też tak było i odpoczęłas po całym tygodniu pracy. Pozdrówka ślę najlepsze.
Bogdzia 20:33, 06 paź 2013

Marzena2007 napisał(a)
Poczytałam o ochronie rh, czas myśleć nad osłonami iprzygotować zapasy agrowłókniny na zimę...

Ja jeszcze raz tylko napisze że swoich rh niczym , absolutnie niczym nie okrywam . Bardziej wrazliwe sadzę tak by były od południa osłonięte drzewami lub krzewami a te rady piszę ylko dlatego że boje sie ze ktoś kto jest zdecydowany chronic swoje rh i tak to zrobi i moze im zaszkodzic więc piszę jak to zrobic by im nie zaszkodzic.Pozdrówka Marzenko.
Bogdzia 20:35, 06 paź 2013

asc napisał(a)
Bogdzia - muszę przesadzić wszystko z przedogródka, bo boję sie, że cisy mi zimy w donicy nie przeżyją.. a nie mam gdzie takich wielkich donic zadołować.. muszę je posadzić.. chcąc zmienić front, muszę sie zdecydować co ewentualnie może paść.. Wszytko z frontu miała mi tak oddać w inne ręce, wiec jak padną to przeżyję, będzie tak jakbym to oddala..

Aniu rozumiem to wszystko . Pracy sporo mieliscie , efekt na pewno będzie tego wart.Szkoda tylko że sie pochorowałaś , mam nadzieje że szybko będziesz całkiem zdrowa. Miłego tygodnia.
Bogdzia 20:38, 06 paź 2013

Urszulla napisał(a)
A ja Bogdziu cebule z różnych przyczyn zostawiam na ostatnią chwilę listopada
ciekawe jak na tym wyjdę
Miłej niedzieli

Ja też na ogół późno sadzę żeby nie wykiełkowały ale przez te przymrozki troche sie pospieszyłam bo bałam sie ze może ziemia zamarznie a wtedy sadzenie to juz nie jest przyjemnosc. Poniewaz teraz ciepło się robi to na pewno dobrze robisz jeśli później posadzisz. Pozdrówka Ula.
gierczusia 21:33, 06 paź 2013

Gardenarium napisał(a)

Parę dni temu pokazywałam białe zimowity, nie ziemowity

Szefowa dziękuję .. Za wyprostowanie mej niewiedzy ...

Tobie Bogdziu tez dziękuję ... Wiesz za co
wiunia 21:59, 06 paź 2013

Bogdziu pozdrawiam sedrecznie