Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II. » Edycja postu

Rododendronowy ogród II.

Joku 20:25, 15 paź 2013

Bogdziu, wszystko przeczytałam i obejrzałam zdjęcia. Czekam na pokaz twojego ogrodu w telewizji.
Bogdzia 20:31, 15 paź 2013

kasiek napisał(a)
Oglądam i oglądam Twój ogród - to mój ideał do którego tak usilnie dążę!
Idealna proporcja drzew, krzewów i bylin - moje marzenie i raj dla oczu. Mnie nigdy nie uda się stworzyć czegoś takiego bo mam za małą działkę i kiepskie widoki dookoła ale nawet namiastka sprawia mi straszna radość.
Jak dajesz sobie rade z ogarnięciem tego wszystkiego?

Kasiu ale mi tu miłych słów napisałaś, stanowczo na nie nie zasługuje. My tylko dziure na jeziorko zleciliśmy do zrobienia koparce a resztę wszystko sami , w innych ogrodach całe ekipy kształconych fachowców pracuja , jak sie z nimi równac???? Poza tym Twój ogród choc mniejszy jest już w tej chwli śliczny i ma te wszystkie zalety o których tu piszesz.Masz piekne widoki i ciekawe zakatki , możesz byc dumna z tego co zrobiłaś. A jak sobie radzę ? , no cóż coraz gorzej bo lat przybywa. Jak przestanę sobie radzic to wysypię pewnie korą której nie ma u mnie wogóle i przestaniemy przesadzac co sobie każdego roku obiecujemy.Zanim całkiem przestaniemy pracowac mamy jeszcze sporo zmian w głowach , mam nadzieje ze zrealizujemy. Pozdrawiam serdecznie.
Bogdzia 20:33, 15 paź 2013

gierczusia napisał(a)

Ale to będzie " na żywooooooo " ... Będę mogła na przykładsłuchać Twojego głosu... ... To zupełnie cuś innego niż fotka ... A ja wiem ,że nie wszystko pokażą... Ale przestrzennie będzie ... Będzie super , zobaczysz

Ela Ty nie czekaj na emisję tylko zabierz sie wiosna z dziewczynami i przyjedz , napatrzysz sie na mnie do woli (żadna atrakcja) i nasłuchasz mego głosu(coraz cześciej marudzę) i bedziesz miała na dośc długo dosyc. A przestrzen będzie faktycznie bo to ma byc pierwszy program Mai w HD.
Bogdzia 20:36, 15 paź 2013

marzena napisał(a)
Bogdziu, wiewiórka cudowna a Twój ogród w każdej porze roku jest zachwycający, teraz rewelacyjne barwy jesieni
czy już wiesz, kiedy będzie emisja ?

Marzenko na razie nie wiem ale mają zawiadomic wiec pewnie będę wiedziała i podobno nawet płytkę z programem dostanę.Wiewiórce dziś sie dobrze spało na drzewie i była na nim kilka godzin , mozna było filmowac i robic zdjecia do woli.Przed samym wyjazdem kamery pojęła ze nie ma na co juz czekac i poszła do lasu.
Bogdzia 20:39, 15 paź 2013

grembosia napisał(a)

No, bajka!!!
Z przyjemnością obejrzę Ciebie i ogród w telewizji
Pozdrawiam

Wszyscy chwalą ten obraz, ja też go lubię i to właśnie najbardziej mi sie udało , troche brakuje w tym obrazie wody i ciągle jeszcze myśle czy by jej tu nie zainstalowac , ale mam też pewne obawy i na razie nic nie robie.
kasiek 20:39, 15 paź 2013

Jestem dumna Bogdziu, nawet bardzo, kocham tak jak Wy, swój kawałek ziemi, tym mocniej ze stworzyłam go sama - jak Wy. Ale wzoruje sie na takich ogrodach jak Twój który jest dla mnie ideałem
Pytam jak sobie radzisz, bo czuje że moje 10 arów jest wystarczajace by je obrobic i nie zostać kaleką.
Życzę zdrowia - by zawsze było u Ciebie tak pięknie!
Bogdzia 20:50, 15 paź 2013

Rench napisał(a)
Bogdziu,jeszcze odnośnie ginnali.
Na wiosnę kupiłam 2, jeden podwoił swoją wysokość ,a drugi niemal nie przyrósł nic, rosną obydwa w tym samym miejscu.
Kształt listków miały obydwa takie same,ale ten mniejszy przebarwił się szybko na żółto i opadł,drugi jeszcze nie.
Możliwe,że to różne klony ? Czy ten mniejszy jakiś chory,bo miał listki powgryzane w kółeczka ?

Ja też mam dwa i jeden przebarwiał sie na czerwono a drugi na żólto , gdy zaczęłam ciąc to jeden wogóle sie nie przebarwia . Myśle nad tym żeby je zastąpic palmowymi bo są pewniejsze jeśli chodzi o kolory. Jeśli jeden miała powygryzane liście to może inaczej sie zachowywac alw raczej on powinien pierwszy sie przebarwic i zgubic liście.
yolka 20:50, 15 paź 2013

Bogdzia napisał(a)
No to po nagraniu i jak zwykle nie jest tak jakby się chciało. Słonka nie było wogóle , przez cały dzień a bez słońca kolory na drzewach nie są tak wyraziste. No cóż trudno sie mówi.Sami zobaczcie jakie dzis kolory były.

To się w oczach nie mieści
sylllwia 20:53, 15 paź 2013

Bogdzia napisał(a)

Ten widok z Twojego okna od dawna mnie zachwyca i nie potrzeba już wody - jest pięknie.
Bogdzia 21:05, 15 paź 2013

kasiek napisał(a)
Jestem dumna Bogdziu, nawet bardzo, kocham tak jak Wy, swój kawałek ziemi, tym mocniej ze stworzyłam go sama - jak Wy. Ale wzoruje sie na takich ogrodach jak Twój który jest dla mnie ideałem
Pytam jak sobie radzisz, bo czuje że moje 10 arów jest wystarczajace by je obrobic i nie zostać kaleką.
Życzę zdrowia - by zawsze było u Ciebie tak pięknie!

Kasiu nie bedę udawała że mój ogród jest obrobiony tak jak powinien, niestety zawsze znajdzie sie w nim chwasty których nie zdąże wypielic . Czasem czytam jak dziewczyny pisza ze wypieliły dwa wiadra chwastów , u mnie przecietne pielenie to dwa wory chwastów i to duże a i tak zawsze jeszcze są i nawet z okazji zjazdu Ogrodowiska ani programu Mai nie udało nam się zrobic z nimi porzadku.Mnie one nawet nie przeszkadzaja bo jak mam czas to piele a jak nie mam to co mi tam jakiś chwast pod krzakiem przeszkadza. Mój ogród nie równa sie z ogrodami Szefowej , nie razi mnie obecnośc chwastów jesli nie zasłaniają roślin i ich nie zastępuja . Ot mam taki pół dziki ogród i dobrze mi z tym . Chciałam miec duży ogród , nawet kilka razy wiekszy od tego i chwasty też miałyby tam swoje miejsce bo tego wypielic by sie nie dało . Liczę na to że krzaki rh zagłuszą większośc chwastów i ogród bedzie wymagał coraz mniej pracy.Wiele dni które mogłabym poświecic ogrodowi poświecam na przyjmowanie gości, wiele osób lubi tu przyjeżdzac tak że prócz pracy ogrodowej jest jeszcze sporo pracy w kuchni, a człowiek coraz starszy, ale z drugiej strony gdybym nie miała ogrodu i wsluchiwała sie w to co mi dolega to juz bym pewnie była chora na sto chorób a tak to przy tej pracy nie ma czasu na chorowanie i to właśnie jest bardzo cenne. Kasiu Twoje obawy rozumiem i moge Ci tylko powiedziec że jednak podział na prace męskie i zeńskie ma sens i ja go stosuje , to na pewno pozwala życ w lepszej kondycji i Ty zacznij też stosowac.Pozdrawiam serdecznie.